Hovo 2 weet opnieuw niet te winnen

Hovocubo 2 – AC Kingdom 1 1 – 5 (0-2) 4 oktober 2019
Vorige week verloor Hovo 2 nipt van Golden Stars met 2-1 (goal Tijani). Nadat Hovo 1 met 3-2 van Futsal Apeldoorn heeft afgerekend is de ploeg van coach Richard erop gebrand na een goeie trainingsweek om de 3 punten in Hoorn te houden. Vandaag kan coach Richard niet beschikken over Robin, Jesper, Issam, Yassine en Kaj en om die reden doen Tijani en David mee.

Met het eerste viertal Tyrell, Omar, David en Tijani wordt er afgetrapt. Eerste kans is voor David die voorlangs schiet. Aan de andere kant krijgt AC Kingdom een kans die hoog over het doel wordt geschoten. Nadat de eerste beschietingen een feit zijn is het AC Kingdom die uit een tweede snelle counter de 0-1 op het bord brengt. Hovo probeert snel de gelijkmaker te forceren en krijgt ook een goede mogelijkhed via Tijani na goed voorbereidend werk van David, het schot gaat naast. Vlak daarop Omar die van dichtbij een 100% kans naast schiet. Ook schiet Davy nog over. Tja, en als je drie kansen krijgt en niet benut, tja, dan weet je het, dan gaat-ie er aan de andere kant in en dat gebeurt ook via een snelle “één-twee” door het midden, 0-2. Vanaf dat moment speelt AC Kingdom gemakkelijker. Toch krijgt Hovo nog wel twee kansen via Omar maar diens schoten gaan of naast of wordt door de keeper gekeerd. Rust breekt aan met 0-2 en dat is natuurlijk teleurstellend.

Eerste kans in de tweede helft is voor AC Kingdom maar daarna krijgt Hovo via de bedrijvige David twee kansen, over en via de keeper tot hoekschop verwerkt. Hovo dringt aan maar in plaats van de aansluitingstreffer is het aan de andere kant raak als AC Kingdom door de verdediging doorkomt en de 0-3 aan laat tekenen. Dat is wel de beslissing in de wedstrijd en tast het zelfvertrouwen, dat toch al niet groot is, aan naarmate de wedstrijd vordert. En als het niet loopt krijg je ook de 0-4 voor je kiezen en de manier waarop is tekenend voor de wijze waarop Hovo op het veld loopt. De doelman van AC Kingdom werpt ver uit en David probeert op keeper Tjerk terug te koppen maar aangezien Tjerk uit zijn doel is gekomen gaat de bal zomaar in het Hovo doel, 0-4. Zes minuten voor tijd besluit coach Richard David als vliegende keep in te brengen. Het levert wat kansen op voor Tijani, Remco en opnieuw Tijani die de bal via de lat over ziet gaan. We lijken op een 0-4 nederlaag af te gaan totdat Oscar één minuut voor het eind uit een pass van Omar goed weg draait en de 1-4 op het scorebord brengt. Een mooi verjaardagscadeau want Oscar is de volgende dag jarig. Het laatste woord is aan de gasten die in de laatste minuut de eindstand op het bord schieten, 1-5. Volgende week kans op eerherstel tegen VNS United 1.