Tegenstanders eerste seizoenfase bekend

Geen Groene Ster, geen AGOVV (Futsal Apeldoorn), geen Texel’94 maar wel HV/Veerhuys. De Hoornse derby is komend seizoen minsten 1x verzekerd. De tegenstanders voor Hovocubo in de eerste seizoenshelft zijn dus bekend.

Het is nog niet bekend welke wedstrijden uit of thuis worden gespeeld.

Lees meer over de nieuwe comptitieopzet op: https://www.hovocubo.nl/indelingen-landelijke-competities-bekend/

Loting wedstrijden 1e fase Eredivisie bekend

(Bron: Eredivisiezaalvoetbal.nl)

Onder toeziend oog van Samir Toub (Voorzitter Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal) en Max Tjaden (Bondscoach) zijn de teams in de Eredivisie voor de 1e fase van de competitie aan elkaar gekoppeld.

16 teams
De eredivisie start komend seizoen met 16  teams, de competitie wordt halverwege gesplitst naar 2 poules van 8 teams. In de 1e fase spelen de teams 12 competitiewedstrijden, dit betekent dat ieder team 3 tegenstanders niet treft in deze fase.

Potten
De 16 teams zijn verdeelt over 4 potten. Binnen je eigen pot speel je tegen alle teams. In de andere potten tref je drie van de vier tegenstanders. De potten zijn samengesteld op basis van het totaal aantal behaalde punten in competitie- en bekerwedstrijden.

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Hovocubo Tigers Roermond HV/Veerhuys Texel`94
FC Eindhoven FCK/de Hommel Groene Ster Leekster Eagles
ASV Lebo Futsal Apeldoorn (AGOVV) Feyenoord Futsal ZVV Den Haag
FC Marlène ZVV Volendam Be`79 White Stones

Loting
In de 1e fase spelen de teams niet tegen:

Hoornse zaalvoetbalderby ook in nieuwe opzet

De eredivisie is voor komend seizoen uitgebreid met vier teams tot zestien ploegen. In het ’split season’ model, dat wordt gehanteerd, spelen alle teams in de eerste fase ieder twaalf wedstrijden. Dit betekent dus dat niet alle teams elkaar ontmoeten. Hiervoor zijn vier poules gemaakt op basis van de ranking over de laatste negen seizoenen. Elk team speelt in iedere categorie tegen drie teams. Door loting is vervolgens bepaald welk teams elkaar ontlopen. Landskampioen Hovocubo zat in pot 1 met FC Eindhoven, ASV Lebo en FC Marlène; Veerhuys zat in pot 3bij Groene Ster, TPP/Feyenoord en het gepromoveerde Be’79 (Berkel-Enschot). Er was dus een kans van 25 procent kans dat de Hoornse teams elkaar in de eerste fase zouden mislopen.

Zo ver kwam het vrijdag dus niet bij de loting in Zeist. Hovocubo ontloopt Futsal Apeldoorn (AGOVV), Groene Ster en het gepromoveerde Texel’94, terwijl HV/Veerhuys had in de eerste fase niet hoeft op te nemen tegen FC Eindhoven, Tigers Roermond en ZVV Den Haag.

Op basis van deze loting wordt een competitieschema vastgesteld. De eerste twaalf wedstrijden staan – onder voorbehoud – gepland in de periode 4 september t/m 4 december 2020. In de periode zijn twee zondagen geprogrammeerd (18 oktober en 15 november).

Na afloop van de eerste reeks wordt de eindstand in tweeën geknipt. De bovenste helft van de competitie gaat spelen voor een plek in de play-offs en de onderste helft gaat proberen degradatie te ontlopen. Alle teams nemen de helft van hun aantal punten uit de eerste reeks mee. In de tweede fase worden er 14 wedstrijden gespeeld en hierbij komt ieder team dus twee keer tegen elkaar in actie.

Champions League

Hovocubo zal door de Coronacrisis nog even moeten wachten om te weten hoe het internationale seizoen eruit zal zien. De loting van de voorronde van de Champions League – die zou zijn op 7 juli – is uitgesteld tot 2 september. Mocht Hovocubo op de Europese ranking bij de beste 22 teams staan dan kan de Hoornse ploeg echter direct naar de Main Round. Bij de laatste peiling (oktober 2019) stond Hovo op plaats 34.

De voorronde staat gepland van 13 t/m 18 oktober; de Main Round van 22 t/m 29 november.

meer nieuws