Zaterdag 28 is ‘the date’

Het is nog zeven dagen voor Hovocubo gaat spelen voor een plaats in the main round van de UEFA Futsal Championsleague.

Zaterdag 28 november om 16.00 uur is de aftrap tegen Utleira Idrettslag uit Trondheim, Noorwegen.

In het return to play protocol waarbij er strikte veiligheids regels zijn opgenomen, zonder wedstrijdritme en zeer beperkte trainingsmogelijkheden gaat de ploeg van Sander van Dijk toch in het vliegtuig stappen om te kijken of het het zaalvoetbal niet verleerd is. Het klinkt erger dan het is. De conditie is op peil gehouden en de spelers groep is uiterst gretig en hongerig om weer in teamverband tegen de bal aan te kunnen trappen. Hovocubo gelooft in zichzelf.

We gaan een wedstrijd tegemoet tegen een onbekende tegenstander die debuteert in de UEFA Futsal Championsleague. De ploeg uit Trondheim is in het Corona jaar de kampioen van Noorwegen geworden.

Utleira Idrettslag 2020-2021

Dit seizoen speelden ze in de competitie die onlangs is begonnen twee wedstrijden. En daarbij twee keer winst. De eerste is met 6-3 gewonnen van Vesteralen en afgelopen zaterdag is Freaky met 5-2 verslagen.

De Oranjehemden uit Trondheim hebben afgelopen zomer één speler zien vertrekken maar daarvoor in de plaats twee versterkingen gehaald. Een aantal spelers van de huidige selectie hebben een verleden bij meervoudig kampioen Vegakameratene die tussen 2011 en 2014 reeds in de UEFA Futsalcup hebben gespeeld. Ook coach Kai Bardal heeft in deze jaren bij Vegakameratane de leiding gehad. Dus hoewel debutant in dit toernooi kun je spreken van een ervaren ploeg.

Hovocubo gaat een lastige wedstrijd tegemoet en nodigt u uit om hiervan getuige te zijn. Zie hiervoor de ticketshop en steun Hovocubo met een virtuele tribune voor de livestream.

meer nieuws