Keepers houden wedstrijd in balans

Het optreden van Youssef Ben Salam en Dave Stet heeft ervoor gezorgd dat de score bij 2-2 bleef. Ontzettend veel kansen werden door de doelmannen teniet gedaan waardoor een groot scoreverloop wegbleef en de teams de punten moesten delen.
Op ongelukkige wijze kwam Hovocubo wel op een 2-0 achterstand door doelpunten van Salim Achoui en Nicky van Merrienboer waarna de ploegen gingen rusten.
De tweede helft was nog maar twee minuten jong toen Yoshua St. Juste in een worstelpartij terecht kwam met Hicham El Kaddouri. Hierna sloeg de vlam in de pan zodat de scheidsrechter besloot om een afkoelperiode in te lassen. Na 25 minuten ging de wedstrijd verder. St. Juste en El Kaddouri mochten hierbij in de kleedkamer blijven.
Hovocubo pakte de draad weer op, vastberaden om niet voor niets naar Vlissingen te zijn gekomen. De heen reis had al vier en een half uur geduurd door chaos op de Nederlandse snelwegen dus de ploeg was gedreven om resultaat te halen. Ontzettend veel druk werd op het doel van Youssef Ben Selam gegeven en keer op keer werd de bal van de doellijn gehaald. Het geluk zat niet mee. Aan de andere kant was Dave Stet alert bij de counters van de thuisploeg.
Toch valt er opnieuw een rode kaart wanneer een doorgebroken speler door Mats Velseboer zeer licht wordt getoucheerd en desbetreffende speler veel te makkelijk naar de grond gaat.
Een schot van Amir Molkârâi gaat er uiteindelijk in en wanneer Zakaria Amrani in de laatste minuten als vijfde veldspeler aansluit resulteert dit op de gelijkmaker van Lahcen Bouyouzan na assist van Appie Attahiri.
Gezien het spelbeeld had Hovocubo als winnaar het veld moeten verlaten, maar door (discutabele) scheidsrechterlijke beslissingen en daarbij gepaarde de nodige kaarten is er wezenlijk verloren.

Positief nieuws is de opbrengst van ruim €800,- ten behoeve van de slachtoffers in de Molukken.

Bekijk hier de samenvatting van PZC Nieuws

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag voor Hoornsdagblad.nl

Hovocubo pakt nog een punt, maar is niet blij

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo hield op het nippertje zijn ongeslagen status, maar dat ging bepaald niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk werd het met dank aan een meevoetballende keeper nog 2-2.

Doordat de Hoornse ploeg oponthoud onderweg had gekregen, begon de wedstrijd al met enige vertraging. Daar zou er nog meer van volgen. ,,We hadden vandaag twee scheidsrechters. Sorry. Wat die deden sloeg nergens op. Het was wachten op problemen”, blikte coach Sander van Dijk terug op een enerverende avond. Anderhalve minuut in de tweede helft sloeg inderdaad ook de vlam in de pan. ,,Joshua St. Juste kreeg overduidelijk een klap op zijn hoofd, waarna het tumult losbrak en er in een klap 50 man publiek op het veld stond.”

Een afkoelpauze van 25 minuten werd ingelast, waarna Hovocubo de voor rust opgelopen 2-0 achterstand nog net ongedaan wist te maken door treffers van Amir Molkarai en Lahcen Bouyouzan. Enigszins opgelucht dat er nog een punt gehaald was Van Dijk wel. ,,Al hadden wij denk 45 kansen en zij zes. Dus dat is vrij zuur”

Daarnaast kregen Joshua St. Juste (in het tumult) en Mats Velseboer (’dat ging helemaal nergens over’) ook nog eens rood. ,,Daar zijn we wel flink ziek van.”