Hovo 2 houdt goed stand tegen sterke ploeg

In de topklasse A moesten de mannen van Said Ajouaau het opnemen tegen de club die al jaren op dit niveau een rol van betekenis speelt, Golden Stars. In sporthallen Zuid kon de coach ook beschikken over een nagenoeg complete selectie.

De solide verdediging overleeft twee minuten in ondertal

Het gaat gelijk op en er ontstaan kansen aan beide kanten. Terwijl met name Yassine Ait Ichou een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Amsterdammers is, is het aan de andere kant Lars van Zijl die met een paar knappe reddingen zijn ploeg overeind houdt. Beide teams weten gedurende de wedstrijd ook een aantal keer paal te treffen. Door een gele kaart speelt Hovocubo in ondertal maar weet dit door goed verdedigend werk en de solide doelman te overleven.

Het blijft lang nul nul, en uiteindelijk wordt een knappe aanval opgezet door Yassine Ait Ichou, Tarik Marzak en Tom Hoeve gepromoveerd tot doelpunt nadat Tom Hoeve de bal beheerst achter de goalie van de thuisploeg weet te plaatsen. Maar lang konden de roodhemden niet genieten. Binnen een paar minuten verslikt de doelpuntenmaker zich in de bal en verliest hem aan de tegenstander die voor de gelijkmaker zorgt. Het blijft spannend  Met kansen over en weer. Maar gescoord wordt er niet meer.

Met 1 punt in de tas keert Hovocubo terug naar huis. Een mooie uitslag tegen een sterke ploeg en de tweede plaats op de ranglijst.

Er is nog veel werk te doen, maar Hovocubo ontwikkelt zich en heeft er vertrouwen in dat dit een mooi seizoen kan worden.

meer nieuws