Beste leden,

De premier heeft gesproken en wij zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen.

De KNVB komt morgen met een voetbal specifiek protocol/richtlijnen. Voor de sport in het algemeen kunt u onderstaand schrijven van de gemeente aanhouden.

Lees het goed door en neem het ten harte.

Bestuur zvv Hovocubo

 

Beste sportbestuurders,
Tijdens de persconferentie van gisterenavond zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen treden in werking met ingang van dinsdag 29 september om 18.00 uur. Gezien het toenemend aantal besmettingen, ook in onze regio, blijft het belangrijk dat uw vereniging deze maatregelen voor de sport opvolgt. Via deze nieuwsbrief zetten wij zetten de belangrijkste wijzigingen en meest gestelde vragen op een rij.
Vooralsnog zijn de maatregelen van de Rijksoverheid leidend, tenzij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord later nog met aanvullende maatregelen komt. De nieuwste Noodverordening zal via de website gepubliceerd worden.
Met sportieve groeten,Mirjam van Dijk – Verenigingsadviseur

Belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen per 29 september 18.00 uur zijn als volgt:

  • Alle sportkantines gaan dicht. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt. Hierop zijn mogelijk lokaal uitzonderingen denkbaar, wanneer de exploitant bijvoorbeeld een aparte horecavergunning heeft om een “gewoon” restaurant te drijven. Daarvoor gelden dan natuurlijk wel de andere horecamaatregelen. Voor sporters geldt dan toch dat het “nazitten” niet de bedoeling is.
  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten;
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat de sporter na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat;
  • Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen blijven van kracht.

Spelregels die niet zijn veranderd

De regels voor sporten die onveranderd zijn gebleven zijn als volgt:

  • Zowel binnen- als buitensport is toegestaan;
  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten;
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers en in de kantines.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen gebruikt worden;
  • Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.

 

Veelgestelde vragen

Via diverse informatekanalen is informatie te vinden over de nieuwe maatregelen. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?
Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities. Het NOC*NSF heeft een oproep gedaan aan alle sportbonden om zoveel mogelijk trainingen en wedstrijden door te laten gaan.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?
De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Waarom is publiek niet meer toegestaan?
De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?
Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als jouw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet?
Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sportbeoefening zo lang mogelijk doorgaan.

meer nieuws