De knoop is doorgehakt

Helaas is het formele besluit besluit genomen dat het huidige seizoen van de Eredivisie Zaalvoetbal, de finale van de 2019/’20-editie van de KNVB Beker Zaalvoetbal en de Supercup (start van het nieuwe seizoen) niet meer kan worden hervat.

Nederland gaat momenteel gebukt onder het coronavirus nu het aantal besmettingen en overledenen als gevolg hiervan oploopt. De sporthallen zijn al wekenlang leeg vanwege de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met het verlengen van de maatregelen tot en met 20 mei en de sluiting van de accommodaties tot en met 1 juni, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen voor 30 juni, wat geldt als de uiterste einddatum. De hoogste competitie van het zaalvoetbal had een mooier slot verdiend. Het is enorm balen voor de spelers en alle betrokkenen bij de clubs, maar uiteraard stemt de huidige situatie in de wereld ook tot relativering.

Het bestuur heeft tevens bepaald dat het seizoen 2019/’20 van de Eredivisie Zaalvoetbal geen kampioen krijgt. De ticket voor deelname aan de Champions League gaat naar de huidige nummer een van de ranglijst: koploper Hovocubo wordt ingeschreven voor dit Europese toernooi. Dit mede naar aanleiding van de richtlijn vanuit de UEFA dat uitsluitend op basis van sportieve criteria clubs kunnen worden ingeschreven. De UEFA zal over de voordracht vanuit Nederland later een definitief besluit nemen.

Daarmee is het seizoen dus opeens afgerond. Wie had dit bij de start ervan kunnen bedenken?
Wij hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien bij de start van het nieuwe seizoen!

Lees hier de reactie van Sander van Dijk op NH Sport

Lees hier het bericht van eredivisie zaalvoetbal.nl 

Lees hier het bericht van de KNVB

 

 

 

meer nieuws