Futsal Apeldoorn van de mat gespeeld

En toch is dit prachtige doelsaldo en goede wedstrijd van Hovocubo geen garantie. Want een misstap in de return met een kleine nederlaag en dan staan de clubs weer gelijk. Maar het vertoonde spel, de inzet, de passie en het gezond verstand van de Hovocubo selectie geeft heel veel vetrouwen. De ploeg is fit, gretig en nagenoeg compleet. Amir Molkarai zit in de laatste revalidatiefase en staat op het punt van aansluiten.

Zeker in het eerste deel veel gezond verstand. Zich niet door Futsal Apeldoorn gek laten maken die met veel druk de wedstrijd al in het begin wilde beslissen. Maar in de zesde minuut vindt Kevin Tromp het genoeg en poeiert hij een afgeslagen schot middels een volley achter van Maasbommel in het net. En als twee minuten later Faisal Mellah bij de tweede paal klaar staat om een assist van Karim Mossaoui er in te tikken en even later ook Karim zelf scoort lijkt het gedaan met de illussies van de thuisploeg. Een nul drie stand halverwege de eerste helft gaf bij de ploeg van Sander van Dijk heel veel rust en vertrouwen. Toch weet Mo Bouraarassi door een schot tegen de staander achter de doelpalen nog voor een tegentreffer te zorgen maar in gevaar komt Hovocubo nooit.

In de tweede helft is een ongelukkige kopbal van Rachid Boughalab die over zijn eigen keeper Ennes van Maasbommel belandt ervoor verantwoordelijk dat de een vier bijgeschreven kan worden. En als vrij vroeg in de tweede helft FSA op zes fouten komt mag Mats Velseboer van 10 meter aanleggen. Hij mist niet. In een alles of niets poging zet Youssef el Baday een vijfde veldspeler in voor een keeper en dat resulteert in opnieuw een treffer van Bouraarassi. Maar het risico van een doel leeg achterlaten wordt door Karim Mossaoui afgestraft en wordt de eindstand in een 2-6 bepaald.

Met een ontzettend goed goevoel keert de ploeg van Sander van Dijk hiermee naar huis. Volgende week vrijdag wacht de return waarin Hovocubo met winst de finale kan gaan halen.

In Heerhugowaard speelde zich een waar spektakel af met een 7-6 winst voor FC Marlene. In Eindhoven zal de koploper van de reguliere competitie aan de bak moeten om de status waar te maken.

Hovocubo speelt vrijdag 3 mei om 20.30 uur in De Opgang tegen Futsal Apeldoorn

De andere halve finale wordt op zaterdag 4 mei om 15.30 uur gespeeld tussen FC Eindhoven en FC Marlene.

Kom Hovocubo steunen en vooral genieten van een mooi spektakel!!

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van de Stentor

Basis voor zege gelegd in vijf minuten

 Vijf minuten. Meer heeft Hovocubo niet nodig om Futsal Apeldoorn de wil op te leggen in de eerste van maximaal drie halve finaleduels. De drie goals die het in die driehonderd seconden scoort, vormen de basis van de zege in een attractief duel: 2-6.

Het draait om effectiviteit, zei Sander van Dijk in aanloop naar de eerste ontmoeting met Futsal Apeldoorn. Hovocubo, zo legde de trainer uit, creëert in een wedstrijd voldoende kansen, maar laat er nog wel eens te veel onbenut.

In sporthal Mheenpark heeft hij over de scherpte voor de goal deze vrijdagavond niet te klagen. Althans, niet als het gaat om de fase tussen de zesde en de elfde minuut. Hovocubo scoort in die vijf minuten drie keer. Het volgt op een beginfase waarin de thuisclub fel van zich afbijt. ,,Zoals verwacht’’, zegt Van Dijk na afloop over de felle press van de gastheren. ,,Die fase moet je doorkomen’’, vult Karim Mossaoui hem aan. Beide weten die eerste minuten immers een ding zeker: er is geen ploeg die zo’n tempo twintig minuten volhoudt.

Na zes minuten komt er een einde aan de druk van de thuisclub. Het is Kevin Tromp die hiervoor zorgt door Hovocubo werkelijk op voorsprong te jagen. Het is met wat fortuin, want hij krijgt de bal per toeval voor zijn voeten. Deze wijze waarop hij deze vervolgens achter doelman Ennes van Maasbommel schiet is van grote schoonheid.

De 0-1 is het begin van een fase waarin Futsal Apeldoorn het even helemaal kwijt is en bij Hovocubo dus bijna elk schot prijs is. Minuten na de openingstreffer is het Faisel Mellah die de 0-2 maakt nadat Karim Mossaoui Mohamed el Moussaoui voor schut zet met een schijnbeweging. Kort daarna tekent de aangever zelf voor de derde goal.

,,Dat was een leuke goal’’, lacht de maker van de 0-3 over zijn treffer. ,,Ik ken Ennes goed van Oranje en weet dat hij vaak gokt dat de pass breed komt als de bal aan de zijkant van het doel is. Dus schoot ik in de korte hoek, een gokje van mijn kant.’’

Valt er voor Van Dijk in die trefzekere fase dan niets te klagen? Jawel. Tromp schiet een kans over en Yoshua St. Juste laat een zekere treffer onbenut. Ondanks dat Hovocubo het duel inmiddels onder controle heeft blijft het daardoor nog spannend. Daar zorgt Mo Bouraarassi helemaal voor als hij de 1-3 op het scorebord brengt.

Van Dijk stelt na afloop dat zijn ploeg de basis voor de zege heeft gelegd voor rust. Deze is helemaal gespeeld als Futsal Apeldoorn via Rachid Boughalab zelf de 1-4 maakt. ,,Daarna hebben we ook de 1-5, 1-6 en 1-7 nog kunnen maken’’, concludeert de trainer.

Net als Mossaoui maalt hij er niet om. De doelpunten spelen immers geen rol in de return. ,,In de competitie vind ik het van belang dat we mooi voetballen en veel scoren, maar in de play-offs niet’’, zegt de man die in de slotfase de laatste treffer nog in een leeg doel schuift. ,,Of we nu mooi winnen of lelijk en met 0-1 of 0-9; het maakt mij niets uit.’’

6. Tromp 0-1, 9. Mellah 0-2, 11. Mossaoui 0-3, 11. Bouraarassi 1-3, 23. Boughalab (ed) 1-4, 34. Velseboer (tienmeter) 1-5, 36. Bouraarassi 2-5, 39. Mossaoui 2-6.

meer nieuws