“Hovo O17-2 doet zichzelf tekort met 2-4 nederlaag tegen Dijkhuis O17-2, 2-4 verlies”

Na het najaarskampioenschap is de ploeg van coach Danny moeizaam op gang gekomen na de winterstop, twee keer verloren (VVS 2-3 en Avenhorn 2-7) en slechts één keer gewonnen (Sandow 5-2). Vanavond een nieuwe kans om de haperende motor weer aan de praat te krijgen. Tegenstander is Dijkhuis O17-2. Op papier zou het moeten kunnen want in de najaarscompetitie speelde de O17-2 twee keer gelijk tegen Dijkhuis O17-1.

De wedstrijd begint wat afwachtend van beide kanten, in de eerste 10 minuten zijn er geen échte kansen te noteren. Na 10 minuten kan de pen tevoorschijn komen als Luuk een 1-2’tje met Tygo aan gaat en de bal snoeihard op de lat schiet. Dat is het startsein voor wat meer vuurwerk in de wedstrijd. Dijkhuis komt er ook gevaarlijk uit en het is aan keeper Nick te danken dat de stand 0-0 blijft als hij in een 1-tegen-1 situatie redt. De wedstrijd gaat op en neer met kansen voor beide ploegen. Tygo is gevaarlijk met een schot dat door de keeper tot hoekschop wordt verwerkt en even daarna is het Ralph die op links er goed én gevaarlijk doorkomt en net naast schiet. Aan de andere kant is Dijkhuis via een vrije trap gevaarlijk maar die wordt naast geschoten. Een minuut of acht voor rust krijgt Dai een gele kaart en krijgt de Dijkhuis in een man-meer situatie twee minuten de tijd om op jacht naar de openingstreffer te gaan. Daar hebben de mannen uit Medemblik zo’n anderhalve minuut voor nodig en dan wordt het gaatje gevonden, 0-1. Vier minuten later is er balverlies op eigen helft en wordt dat buitenkansje koelbloedig door Dijkhuis afgestraft, 0-2. Voor rust probeert Hovo nog wat terug te doen, Timo treft de keeper uit een vrije schop en Tygo treft de keeper na een snel genomen hoekschop van Timo. De rust breekt aan met een 0-2 achterstand.

Na rust is het Hovo die het beste uit de startblokken komt, het gaat drukken en dat levert direct gevaar op voor het doel van Dijkhuis. Binnen de minuut schiet Dai ongenadig hard tegen de paal en nog geen minuut later is het Rolf die de bal goed naar opnieuw Dai speelt die zijn schot voorlangs ziet gaan. Aan de andere kant toont keeper Nick zich een betrouwbare keeper door een vrije schop zonder muur klemvast te pakken.  Na vier minuten is het Dai die de bal naar Rolf speelt die de aansluitingstreffer maakt, 1-2. Zonder dat er écht goed wordt gevoetbald door beide ploegen is het natuurlijk wel een spannende wedstrijd. Dai ontpopt zich zoals zo vaak dit seizoen tot de gevaarlijkste speler van Hovo en staat vaak aan de basis van een aanval. Een schot van hem wordt goed gepakt door de keeper waarna Timo van dichtbij de bal niet langs de keeper weet te schieten. Ook Luuk is een keer dichtbij met een hard schot die hij net langs de verkeerde paal ziet gaan. Dijkhuis laat zich overigens zeker ook niet onbetuigd en keeper Nick laat zien dat hij een betrouwbare doelman is door een paar keer knap te redden en zodoende Hovo lang in de wedstrijd houdt. In het tweede deel van de 2e helft is het Dijkhuis die de wedstrijd steviger in handen neemt, veel druk zet op de verdediging en het beste van het spel heeft. Zeven minuten voor tijd wordt de druk te hoog en is een klein kansje voldoende om de 1-3 te scoren. Eén minuut is het beslist als Dijkhuis uit een counter er 1-4 van maakt. Nog geen minuut later krijgt een speler van Dijkhuis de gele kaart en krijgt Hovo de kans om iets terug te doen in een man-meer situatie. Coach Danny gooit alles in de strijd door keeper Nick naar de kant te halen en Timo als 5e veldspeler binnen te brengen. Nog geen 20 seconden heeft Hovo nodig om de numerieke meerderheid te benutten en is het Tygo die de 2-4 scoort. Daarna is het Hovo die opeens terug in de wedstrijd is en binnen één minuut grote kansen krijgt via Luuk en Rolf. Dai krijgt nog een penalty maar schiet naast. Vervolgens is er nog een 2e keer geel voor Dai maar de wedstrijd is dan al gespeeld en verliest Hovo de wedstrijd met 2-4. Het verlies was niet nodig geweest maar de ploeg was deze wedstrijd niet in staat het Dijkhuis lastig te maken.

Over drie dagen kan er revanche worden genomen in de kraker tegen BZV, een ploeg met veel bekende namen maar daar zal de Hovo ploeg wel beter moeten gaan voetballen om de weg naar boven te hervinden.