Hovo steeds dichter bij play offs

Hovocubo weet met de belangrijke winst in Heerhugowaard de koppositie vast te houden en weet zich nog ngen punten verwijderd van de Play Offs. Tigers Roermond bezet met 27 punten de vijfde plaats en kan nog maximaal op 45 punten komen. Als Hovocubo nog drie van de zes nog te spelen wedstrijden speelt blijft het in de top vier wat de ticket geeft voor de nacompetitie om het landskampioenschap.

Amir Molkârâi is hersteld van zijn ribfractuur maar Said Bouzambou moest de wedstrijd vanuit zijn ziekbed bekijken. De Zeeuw was de gehele week door de griep geveld en te zwak nog om in Noordholland aanwezig te kunnen zijn. Bij FC Marlene  was Hoessein Jabir weer van de partij maar ontbrak Nigel Wijdenbosch om onduidelike redenen.

De tribune was goed gevuld voor deze streekderby. En het publiek kreeg ook een goede pot zaalvoetbal voorgeschoteld.

De balt rolt amper twee minuten als de thuisploeg te veel ruimte in de verdediging weggeeft. Mo Darri weet Yohua St. Juste te bereiken en met een schot uit de tweede lijn schiet hij raak. En terwijl de blauwhemden proberen te bekomen van deze vroege achterstand soleert Molkârâi vanuit eigen helft via de rechter flank naar het doelgebied van Marlène en schiet de 0-2 in de touwen. Hovocubo domineert en pas zes minuten later weet Mo Attaibi de aansluitingstreffer aan te tekenen. Maar de zeer sterk spelende Mo Darri zorgt er persoonlik voor dat er in de rust weinig hoop voor de ploeg van Carlo van der Waals overblijft. Met een 1-4 voorsprong gaat de selectie van Sander van Dijk rusten.

Met nog een tweede helft voor de boeg was de buit nog niet binnen. Aan de kant van Marlène zijn Ismael Ouaddouh en Ilias Bouzit de smaakmakers die voor gevaar zorgen. Dave Stet wordt gedwongen om zijn kwaliteiten te tonen en dat lukt hem. Echter, in de 32ste minuut wordt hij verslagen door een goed geplaatste bal van Stefan Dol in de verre bovenhoek. De nu ontstane marge blijft gehandhaaft en zo wint Hovocubo deze boeiende wedstrijd met 2-4.

Hovocubo moet nog negen punten halen in de wedstrijden die nog volgen. De tegenstanders in de resterende periode zijn: Groene Ster, asv Lebo en FCK De Hommel (thuis) en White Stones, Feyenoord Futsal en HV Veerhuys (uit). Een missie die reëel is.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Heerhugowaardsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eredivisie-zaalvoetbal.nl

Bekijk hier de samenvatting van NH Sport

Bekijk hier de interviews van NH Sport

Hovocubo wendt aanval Marlène af

* Toen Stefan Dol halverwege de tweede helft een bal in de kruising schoot, leefde de hoop bij het thuispubliek op. Maar Hovocubo hield stand en bezorgde FC Marlène in de streekderby van de eredivisie een 2-4 nederlaag.

,,Ik heb niet het gevoel dat we in gevaar zijn geweest”, stelt Hovo-trainer Sander van Dijk. ,,Het verschil werd kleiner, maar voor ons was het een kwestie van de wedstrijd dood spelen. Als wij twee grote kansen hadden afgemaakt zou je een heel andere discussie hebben.”

Hovocubo moest een aanval van het ambitieuze Marlène af zien te wenden. Om volop in de race te blijven voor plek 4, met recht op play-offs, zou de zege voor de thuisploeg noodzakelijk zijn. Daar waren logischerwijs alle pijlen op gericht.

Binnen negentig seconden verschoven de verhoudingen alleen in z’n geheel richting Zwaag. Yoshua St. Juste schoot eerst de openingsgoal binnen. Amir Molkarai kwam daar vlak achteraan met een actie vanaf rechts, gevolgd door een diagonaal schot in de linkeronderhoek.

Marlène krabbelde langzamerhand op. Niet alleen in de score, die door Mo Attaibi werd teruggebracht naar 1-2 via een puntertje. De Heerhugowaarders kwamen tot een paar goede kansen, zoals een stiftje van Attaibi en een schot op de kruising van Hoessein Jabir.

Hovocubo deed wat terug met een balletje op de paal van Mo Darri en een op de lat van Appie Attahiri. Na de 1-3 van Darri was het overwicht even voor Marlène, maar de beloning bleef uit. Sterker nog, na een actie van Iliass Bouzit maakte Darri z’n tweede. Hij verraste Rozenbeek door de bal op het laatste moment van het ene naar het andere been over te hevelen. Een laag schot was genoeg voor de 1-4 ruststand.

Na rust borduurde Marlène voort op de hoopgevende kansen van daarvoor. Dave Stet hield Hovocubo in die fase staande met een paar knappe reddingen. Darri deed wat terug, maar dit keer liet Rozenbeek zich niet verrassen. De doelman tikte de bal op de paal.

Zo ging het over en weer en werd het een open wedstrijd in de Waardergolf. Eentje die alle kanten op kon, maar waarin Hovocubo op papier aan de winnende hand was.

De hoop bij Marlène keerde terug toen Dol de bal kreeg aangespeeld van Attaibi. Hij nam in de loop aan en peerde de bal in de rechterkruising.

Van der Waals gokte op een vast setje spelers dat na de rust voor de gelijkmaker moest zorgen. Vier minuten voor tijd ging Bouzit ook nog als meevoetballende keeper het veld in. Hovo speelde het duel op de automatische piloot uit. Van Dijk vroeg met anderhalve minuut op de klok nog een time-out aan voor het laatste zetje.

Startopstellingen:

FC Marlène:Rozenbeek, Dol, Attaibi, Ouaddouh en Bouzit.

Hovocubo: Stet, St. Juste, Molkarai, Darri en Velseboer.

Nederlaag liegt er niet om voor Marlène

,,De uitslag liegt er niet om.” Of de 2-4 eindstand volgens hem nou terecht was of niet, trainer Carlo van der Waals moest het er maar mee doen. Zijn FC Marlène ging met 2-4 ten onder tegen Hovocubo.

,,Iedereen met een blauw hart zal zeggen dat er, als je de kansen afmaakt, meer in had gezeten. Maar we moeten ook eerlijk zijn: je doet Hovocubo te kort als je zegt dat deze nederlaag onverdiend was.”

De Heerhugowaarders wisten van tevoren wat er op het spel stond. Om dichter bij plek 4, met recht op play-offs, te komen was winst noodzakelijk. Marlène maakte simpelweg de kansen niet af, waar Hovo dat wel deed.

Binnen negentig seconden verschoven de verhoudingen alleen in z’n geheel richting Hoorn. Yoshua St. Juste schoot eerst de openingsgoal binnen. Amir Molkarai kwam daar vlak achteraan met een actie vanaf rechts, gevolgd door een diagonaal schot in de linkeronderhoek. ,,Van tevoren wisten we: dit kan gebeuren”, zegt Van der Waals.

Marlène krabbelde langzamerhand op. Niet alleen in de score, die door Mo Attaibi snel werd teruggebracht naar 1-2 via een puntertje. De Heerhugowaarders kwamen tot een paar goede kansen, zoals een stiftje van Attaibi en een schot op de kruising van verloren zoon Hoessein Jabir. Hij kondigde eerder zijn afscheid aan, maar keerde tegen Hovo terug in de ploeg van Van der Waals.

Reddingen

Na rust borduurde Marlène voort op de hoopgevende kansen van daarvoor. ,,De 2-3 had in die fase moeten vallen voor ons”, vindt Van der Waals. Keeper Dave Stet hield Hovocubo in die fase staande met een paar knappe reddingen. Darri deed wat terug, maar dit keer liet Rozenbeek zich niet verrassen. De doelman tikte de bal op de paal. Zo ging het duel over en weer in de Waardergolf. Eentje dat alle kanten op kon en waarin Hovocubo op papier aan de winnende hand was.

Rechterkruising

De hoop bij Marlène keerde terug toen Stefan Dol de bal halverwege het tweede bedrijf kreeg aangespeeld van Attaibi. Hij nam in de loop aan en peerde de bal in de rechterkruising. Van der Waals gokte op een vast setje spelers dat na de rust voor de gelijkmaker moest zorgen. Vier minuten voor tijd ging Bouzit ook nog als meevoetballende keeper het veld in. Van der Waals: ,,Ik wilde met zes vaste spelers kijken of er nog wat te halen viel.”

FC Marlène: Rozenbeek, Dol, Attaibi, Ouaddouh en Bouzit.

Hovocubo: Stet, St. Juste, Molkarai, Darri en Velseboer.

Zaalvoetbal eredivisie

FC Marlène – Hovocubo 2-4

2. St. Juste 0-1, 2. Molkarai 0-2, 4. Attaibi 1-2, 12. Darri 1-3, 18. Darri 1-4, 32. Dol 2-4.