FCK effectiever dan Hovo

You win some, you lose some. De ploeg van voormalig Hovocubaan Adil Zouthane revancheerde zich van de verloren bekerwedstrijd door uiters effectief om te gaan met hun kansen. Ondanks het feit dat Dave Stet een aantal keer de winnaar was in een 1 op 1 confrontatie moest hij toch 5 keer capituleren bij een Brabantse counter. Beide ploegen weer bijna compleet. Bij Hovocubo ontbrak nog Appie Attahiri en bij de thuisploeg Younes Hadouir.

Vanaf het begin zat Hovo niet lekker in de wedstrijd. Ondanks het veelvuldig balbezit van de Hoornaren was uitblinker Najib el Allouchi de morele winnaar deze avond. Twee fraaie goals voor rust en nog eentje na rust. In verdedigend opzicht ging Hovocubo echter bij geen enkele van deze goals vrijuit. Ondertussen knallen Mats Velseboer en Amir Molkârâi de bal keihard tegen het houtwerk van Ian Willems die deze wedstrijd zichzelf promoveerde tot held van de thuisploeg. Met nog doelpunten van Kenan Koeseoglu, Mo Bourraarassi voor De Hommel en Mo Darri en Mats Velseboer voor Hovo wordt de eindstand van deze teleurstellende wedstrijd bepaald op 5-2.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Hovocubo lijdt eerste nederlaag in competitie

Bron: Noordhollands dagblad

Op bezoek bij FCK de Hommel is Hovocubo op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De ploeg uit Brabant, die vorig jaar nog een divisie lager speelde, won met 5-2 van de huidige landskampioen.

FCK de Hommel is een bekende naam in het zaalvoetbal. De ploeg speelde vaak om de prijzen, maar beleefde een aantal moeizame jaren. Nu, na twee seizoenen in de Eerste Divisie te hebben gebivakkeerd, is de equipe weer helemaal terug. De Brabanders bulken van de ervaring en met een versterkte selectie doet FCK de Hommel weer echt mee om de bovenste plaatsen. En dat de ploeg een serieuze kandidaat is voor de play-offs, ervoer Hovocubo gisteravond. Al vond verliezend-trainer Sander van Dijk vooral dat zijn eigen ploeg niet goed genoeg speelde. ,,De eerste tien minuten waren zeer slordig. We leden veel balverlies en de kansen die De Hommel kreeg werden afgestraft.”

Hoewel er met een 2-0 ruststand nog niets aan de hand was, wist Hovocubo het tij niet te keren. ,,De tweede helft was wel een stuk beter. We hadden een duidelijk overwicht en creëerden voldoende mogelijkheden. Maar het was niet scherp genoeg.” De thuisploeg liep vervolgens uit naar 5-0, waarna Mo Darri en Mats Velseboer de eindstand iets dragelijker maakten. ,,Voor de winterstop kwamen we ook vaak op achterstand. Toen lukte het steeds wel om terug te keren. Nu was het gewoon onvoldoende. Wat betreft is deze nederlaag een wake up call”, besloot Van Dijk.

FCK de Hommel-Hovocubo 5-2. Doelpunten Hovocubo: Darri en Velseboer.