Weer in de finale!

April 2020 waren de finalisten voor de landelijke beker BE’79 en Hovocubo. Die wedstrijd mocht nooit gespeeld worden. De reden is bekend. 2021 werd het bekertoernooi geschrapt. Zelfde reden. Maar nu is het zo ver…. Vanavond speelde Hovocubo in Den Bosch tegen FCK/De Hommel in de halve finale. Winst zou betekenen dat er een finalistenstatus geprolongeerd zou worden.

De manschappen van Sander van Dijk hadden het moeilijk in de erste helft. Niet zo zeer dat FCK zo veel indruk maakte, maar het speelde tegen zichzelf. Al leek het in het begin niet zo. Binnen vier minuten stelde Mats Velseboer Yoshua St. Juste in staat om de openingstreffer te maken. Maar het liep niet bij Hovocubo. De thuisclub kwam dicht bij de gelijke maker met een pegel tegen de paal. Hovocubo kwam goed weg maar moest vlak voor tijd tog de treffer van Anouar Boukhari incasseren.

De tweede helft kwam er een ander Hovocubo uit de kleedkamer. Gretig en beter. Soufian Charraoui zorgde dat Hovo opnieuw op voorsprong kwam. Zijn mooiste goal kwam echter later op de avond: Een snoeiharde kogel stijf in de kruising uit een vrije trap. Na deze 1-4 moest FCK/De Hommel capituleren. Het klasse verschil werd zichtbaar. Met doelpunten van Lahcen Bouyouzan, Mats Velseboer (2x) en Iliass Bouzit werd de stand en nog een tegengoal van Mohamed Bouraaraassi werd de stand naar 2-7 getild. Het slotakkoord was van Hicham Aklalouch die de definiotieve score tot 2-9 bracht.

Hovocubo is hiermee op 15 april (Goede Vrijdag) tegenstander van de andere finalist FC Eindhoven. Plaats van handeling: Topsportcentrum Rotterdam. En hiermee de herhaling van de finale op 2018.

meer nieuws