Gehavende ploegen in balans

Header Foto Ferry Hoks

Tegen FC Marléne was Mo Darri al niet wedstrijd-fit en ook in Eindhoven was de smaakmaker niet fris en fruitig. Maar wat meer zorgen baart voor Hovocubo is de tijdens de training opgelopen enkelblessure van Yoshua St. Juste. Daarnaast was ook reserve doelman Levie Rood met koorts thuis gebleven. Aan de kant van de Eindhovenaren onbrak ook een drietal spelers door ziekte en blessures: Mo Allouch, Bilal Achenteh en Bjorn Bastiaans.

Dave Stet onderscheidt zich deze wedstrijd. Foto Ferry Hoks

De wedstrijd was goed in balans van begin tot eind. Dat het seizoen ook voor de scheidsrechters wennen is werd duidelijk in hoe makkelijk zij overtredingen en gele kaarten weggaven. Al in de zevende minuut een veel te makkelijk gegeven gelekaart voor een kleine overtreding van Tim van den Akker. Een veel te makkelijke gele kaart voor een struikelovertreding van Mats Velseboer,  een onbegrijpelijke gele kaart en 10-meter trap tegen omdat David Albert in het zijnet schiet (nog nooit gehoord dat je hiervoor bestraft kon worden), een veel te makkelijk gegeven overtreding voor het amper raken van de tegenstander in de loop door Lahcen Bouyouzan, een veel te makkelijk gegeven gele kaart voor Lahcen Bouyouzan wanneer hij de bal van de tegenstander probeert af te pakken, een veel te makkelijk gegeven gele kaart wanneer Raphinha een duel aangaat.

Het meest genieten was het optreden van Dave Stet die met een aantal goede reddingen, het stoppen van drie keer een 10-metertrap en een fantastische assist op de magistrale goal van David Albert. De einduitslag wordt 2-2 en daar moeten de ploegen van Sander van Dijk en Jan Vogels het ermee doen.

Volgende week volgt het bekerprogramma, hiervoor reist de ploeg van Sander van Dijk naar Leek waar het tegen Leekster Eagles gaat opnemen.

Lees hier het verslag van FC Eindhoven

Lees hier het verslag van Eredivisie Zaalvoetbal

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eindhovensdagblad.nl

Stet staat op voor Hovocubo in Eindhoven

Bron: Noordhollands Dagblad

 Hovocubo heeft gisteravond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Op bezoek in Brabant werd het 2-2.

Zonder de geblesseerde aanvoerder Yoshua St. Juste begon Hovocubo goed aan de wedstrijd. Toch was het de thuisclub die de score opende. De 1-0 deed de Hoornse gemoederen flink oplopen. ,,Wij hadden een intrap moeten krijgen, maar die gaf de scheidsrechter aan Eindhoven. Zelfs van ver weg konden wij zien dat die daarna werd genomen terwijl hij met zijn voet in het veld stond. Toen wij hier wat van zeiden, zei die scheids gewoon dat het niet waar was. Om gek van te worden’’, bromde trainer Sander van Dijk.

Ondanks die tegenslag hield Hovocubo het betere van het spel. Het kwam tot uitdrukking in de stand dankzij een eigen doelpunt (1-1) en een treffer van David Albert. De nieuweling kon zich bewijzen nu St. Juste niet meedeed.

Dat de tussenstand van 1-2 halverwege nog op het bord stond, dankte Hovocubo aan Stet. De goalie keerde voor rust drie tienmetertrappen. ,,En na rust verrichte hij ook nog twee cruciale reddingen. Hij stond vanavond echt op’’, aldus Van Dijk.

In de tweede helft zorgde de Braziliaan Raphina met zijn tweede van de avond nog wel voor de 2-2. Hovocubo kreeg na rust nog twee goede kansen op een derde goal, maar ook Stet moest dus nog twee keer redding brengen. ,,Bij FC Eindhoven 2-2 spelen is zeker niet slecht, maar we waren voetballend gewoon beter vanavond. Daarom ben ik niet helemaal tevreden. Maar goed, we blijven dit seizoen ongeslagen: na de Supercup en drie Europese duels nu ook na een zware competitiestart tegen Marlène en Eindhoven.’’

meer nieuws