De absolute top blijft in evenwicht

Afgelopen vrijdag werden deze twee kemphanen voor 15 april aan elkaar gekoppeld…. de verwachting is dat de twee teams nog wel een aantal keer elkaar zullen tegenkomen. In de eerste seizoensfase bleef de stand in de Opgang op 2-2 steken.

Vanmiddag in een goed gevulde tribune in Eindhoven werd strijd gevoerd. Daar waar afgelopen vrijdag Hovocubo een moeilijke eerste helft kende, lag het spelniveau nu een stuk hoger. Uiteraard speelt hierbij het feit dat de tegenstand een ander soort (open) voetbal vraagt een rol. Twee teams die willen voetballen is even anders dan dat de tegenstander een muur metselt in eigen strafschopsgebied.

Hovocubo startte zeer voortvarend met een snelle openingstreffer van Soufian Charraoui. Maar de snelle gelijkmaker van Ayoub Boukhari bewees dat de wedstrijd niet gespeeld was. Met vele kansen over en weer en twee keepers die het beste van hun kunnen lieten zien was er volop wat te beleven op de speelvloer. Als vlak voor rust Yoshua St. Juste zich binnen de cirkel van Manuel Kuijk behendig van een aantal Eindhovenaren ontdoet scoort hij de 1-2. Met de voorsprong gingen de manschappen van Sander van Dijk rusten.

De tweede helft was duidelijk zichtbaar bij beide teams dat de bekerwedstrijd van vrijdag in de benen zat. Het tempo zakte in, de concentratie nam af en de slordigheden namen toe. Bij beide teams. In de 27ste minuut bracht Jordany Martinus de stand weer op gelijke hoogte. Hoewel beide teams nog volop kansen kregen om op voorsprong te komen kwam Hovocubo na afloop toch wel het beste weg. De beste mogelijkheid lag namelijk in de voeten van oud-Hovocubaan Said Bouzambou wanneer tot twee keer oog in oog komt met Dave Stet. Eerst wanneer hij een snelle counter op het Hovocubo doel afstevent. Niet veel later wanneer de Zeeuw een herkansing krijgt met een 10-meter trap. Beide duels werden gewonnen door Dave Stet.

Een goede eerste helft en een mindere tweede helft en een gelijkspel waar beide teams mee kunnen leven.

Op 15 april treffen beide teams elkaar weer in de bekerfinale.

Komende zaterdag komt BE’79 op bezoek. Aftrap is om 19.30 uur in Sporthal De Opgang. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier te verkrijgen