Tekort in effectiviteit waardoor geen finale

Voetballend was Hovocubo zeker niet de mindere. Qua spelopvatting zelfs beter. Maar het kwam te kort in de uitvoering. De Eindhovenaren toonden zich meer winnaars en maakten minder fouten. Fouten van die aan Hovo-zijde als ongebruikelijk genoemd kan worden.

Was de spanning te groot? overconcentratie? te veel last van de problemen in de personele bezetting in de afgelopen weken (blessures)? Wie zal het zeggen. Zowiezo was het weer een leuke pot om te zien voor de neutrale toeschouwer. Met name in de eerste helft kansen volop over en weer en leuke acties.

Het is Lahcen Bouyouzan die al binnen drie minuten een pass van Karim Mossaoui achter doelman Manuel Kuijk plaatst. Maar nog geen minuut later is het Raphinha die een balverlies van Zakaria Amrani afstraft. Deze zeer vroege 1-1 stand maakt dat het een veelbovende wedstrijd wordt. Daarna is het Dave Stet die geen grip heeft op een hoge bal waardoor Dennis van den Eijnden simpel in kan schieten. De wedstrijd is inmiddels slechts zeven minuten onderweg. Vervolgens verliest Karim Mossaoui de bal op de helft van FC Eindhoven en uit de counter is het niet te moeilijk om een één tegen één duel met Dave Stet te winnen. En tot slot verliest Kevin Tromp te makkelijk de bal achterin die opnieuw door Raphinha wordt afgestraft. Dat Hovocubo echt goed kan voetballen laten de spelers zien in de combinaties. De 4-2 gescoord door Mats Velseboer komt uit een erg slim balletje afgegeven door Zakaria Amrani. Zowel Manuel Kuijk als Dave Stet verrichten gedurende de gehele wedstrijd belangrijke reddingen om de score voor beide teams niet verder te laten oplopen.

In de tweede helft zakte het tempo wat naar beneden en was het vooral Hovocubo die op zoek was naar de aansluitingstreffer. Maar de verdediging van coach Jan Vogels stond goed en Hovocubo kwam daar niet doorheen. In de laatste minuten besloot Sander van Dijk het powerplay in te zetten. In deze alles-of-niets strategie was een onderschepping genoeg voor Oualid Saadouni om vanuit eigen helft in het lege doel te schieten waardoor er een geflatteerde 5-2 eindstand op het scorebord kwam te staan.

FC Eindhoven zal in de finale tegen Groene Ster aantreden welke op 20 april gespeeld wordt in Topsportcentrum Rotterdam.

Lees hier het verslag op Hoornsdagbad.nl

Lees hier het verslag van WEEFF

Lees hier het verslag op eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag op Eindhovensdagblad

Lees hier het verslag op FCEindhovenfutsal.nl

Hovocubo is bekerhouder af

Vincent Schot

 Clubs met meer internationals in de gelederen dan Hovocubo en FC Eindhoven zijn er niet in Nederland. Dat de Brabanders momenteel aan de leiding gaan in de eredivisie wekt dan ook geen verbazing. Net zo min als de tweede plek van de zaalvoetballers uit Hoorn. Voor de liefhebber is het dan ook jammer dat beide teams niet op 20 april tegenover elkaar staan als in Rotterdam de bekerfinale wordt gespeeld, maar al deze vrijdagavond in de halve eindstrijd.

De aanwezigen in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven zullen er niet om malen. Even voor 20 uur maken zij zich nu al op voor een lekkere pot zaalvoetbal. Of het ook gezegd kan worden van de finale, waarin Groene Ster Vlissingen wacht, is een zorg voor later. De supporters van FC Eindhoven kunnen zich erop gaan verheugen. Hun ploeg onttroont Hovocubo als bekerhouder: 5-2.

Twee keer al stonden de twee beste teams van Nederland – na het wegvallen van ’t Knooppunt – dit seizoen tegenover elkaar. De eerste slag was voor Hovocubo, dat er de Supercup mee pakte. Toen FC Eindhoven later dit seizoen voor de competitie langs kwam in De Opgang nam het de drie punten mee naar huis. Met de return in de reguliere competitie én de play-offs nog in het verschiet slaat de balans voorlopig dus uit in Brabants voordeel.

Toch kan de verliezer zich vasthouden aan het feit dat het verschil tussen beide teams klein is. Dat was het eerder in Hoorn en dat is het ook nu in Eindhoven. Daar moet Hovocubo het doen zonder aanvoerder Amir Molkarai en Mukthar Suleiman. Beiden zijn geblesseerd. Tel er het definitieve afscheid bij op dat de club deze week nam van, de eveneens geblesseerde, international Youssef Makraou en het mag duidelijk zijn waarom het zoveel drukker is op de Brabantse bank.

Rouleren

Het maakt dat trainer Sander van Dijk veel vraagt van het zestal waarmee hij eigenlijk maar écht rouleert. Zijn collega Jan Vogels kan steeds verse spelers het veld insturen. Toch is het Hovocubo dat de score opent. Nadat de eerste beschietingen van Eindhovense makelij zijn, is het bij de eerste aanval van Hovocubo direct raak voor Lahcen Bouyouzan. Het is het startsein voor een uiterst productieve eerste helft. De thuisclub blijft erin aan de goede kant van de score: 4-2.

FC Eindhoven heeft hierbij niet te klagen over de arbitrage. Zowel bij de 2-1 van Dennis van den Eijnden als de 4-1 van de Braziliaan Raphinha had een fluitje niet misstaan. De overtredingen op respectievelijk doelman Dave Stet en Kevin Tromp hebben rechtstreeks invloed op de treffers, maar blijven onbestraft. Voor Hovocubo is er meer pech als een vrije trap van Mats Velseboer door Mo Allouch van de lijn wordt gehaald.

Het is iets wat de ploeg ook na rust overkomt. Ditmaal bij een vrije trap van Zakaria Amrani. Een treffer van hem zou een toch al spannende tweede helft nog spannender hebben gemaakt. Steeds meer dringt Hovocubo daarin immers aan op een treffer. Hij blijft uit, ook in overtal. Met meevoetballende keeper krijgt het zelfs de genadeklap uitgedeeld door Oualid Saadouni.

,,Afgetroefd op rendement’’, vat Van Dijk het duel samen. ,,Want ik vond ons de beter voetballende ploeg. We hebben genoeg kansen gehad om terug te komen in de wedstrijd. Dat zij winnen, maar de keeper uitroepen tot man van de wedstrijd zegt genoeg. Het ontbrak ons ook aan geluk. Als Amrani de 4-3 had gemaakt, was het nog spannend geworden.’’

FC Eindhoven – Hovocubo 5-2

3. Bouyouzan 0-1, 4. Raphinha 1-1, 8. Van den Eijnden 2-1, 12. Zerouali 3-1, 14. Raphinha 4-1, 17. Velseboer 4-2, 38. Saadouni 5-2.

 

Foto’s Ferry Hoks:

meer nieuws