Vol gas in tweede helft

Met een last minute afzegging van Amir Molkârâi, bleef teveel hinder houden van de gevolgen van een botsing in het interland duel tegen België waardoor het verstandige besluit is genomen Amir eerst pijnvrij te laten zijn voor hij weer speelt, maar verder een complete ploeg werd er afgereisd naar Apeldoorn.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de thuisploeg het kaas niet van het brood wilde laten eten en met brede schouders en groot fisiek geweld gingen de Apeldoorners de duels in. Veel te harde duels waarbij Hovocubo dit voor lief nam en gewoon bleef voetballen. Met kansen voor beide ploegen bleef het score lange tijd in balans, de 1-0 viel in de achtste minuut, een doelpunt van Redouan Bendati. Hovocubo had slechts een paar minuten nodig om weer op gelijke hoogte te komen, na een goed uitgespeelde aanval wist Lahcen Bouyouzan de bal in het doel te duwen en heel even later wist Yoshua St. Juste de bezoekende ploeg zelfs op voorsprong te brengen. Terwijl Said Bouzambou de bal nog tegen de paal knalt moet Dave Stet aan de  moest er alle zijlen bij zetten om de voorsprong te behouden, maar uiteindelijk moest hij voor de inzet van Redouan Hazzat kapituleren. Said Bouzambou weet alsnog Hovocubo uit weer een goed uitgespeelde combinatie de 2-3 te maken, maar een 10-meter trap door kannon Adem Kocak zorgt er voor dat met gelijke stand de teams de kleedkamers voor de rust mochten opzoeken.

Sander van Dijk gaf aan dat de gaskraan verder open moest en het team luistert goed, in de tweede helft kreeg Apeldoorn geen schijn van kans doordat ze het opgevoerde tempo niet konden bijbenen. Said Bouzambou (2x), Mo Darri en Lahcen Bouyouzan brachten de score naar 3-7. Apeldoorn kon nog wel wat kleinenspeldenprikjes bewerkstelligen en Hovocubo kreeg kans om tot een hogere score te komen maar het bleef bij 3-7.

Volgende week vrijdag 21 februari om 20.00 uur wacht het duel tegen Tigers Roermond. Tigers die zich in de winterstop heeft versterkt om nog te blijven meedoen om de play off plaatsen draait een goede fase in de competitie.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van De Stentor

Hovocubo neemt na rust afstand van Apeldoorn

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo won gisteravond relatief eenvoudig van Apeldoorn. De formatie van Sander van Dijk ging bij een stand van 3-3 rusten, maar bleek uiteindelijk met 3-7 te sterk.

,,In de eerste helft hadden we het inderdaad wat lastig. Al kwam dat niet omdat Apeldoorn zo goed speelde. Van dehttps://www.youtube.com/watch?v=uN6Fx15CRJ4 drie mogelijkheden scoren zij er met geluk drie, terwijl wij niet scherp voor het doel waren”, aldus Van Dijk, die het moest stellen zonder de geblesseerde Amir Molkarai.

Gelukkig kon de trainer wel rekenen op nieuwkomer en doelpuntenmachine Saïd Bouzambou. ,,Die liet na rust zien waarom we zo blij met hem zijn. Zo gaf hij ons lucht met twee treffers na de pauze”, vervolgde de trainer.

Waar de thuisploeg voor de pauze nog wat had in te brengen, kon de Gelderse formatie na rust geen potten meer breken. ,,Ook met een meevoetballende keeper konden ze niets creëren. Wij waren dan ook heer en meester in deel twee. Wat dat betreft ben ik meer dan tevreden. Want Apeldoorn is in eigen huis gewoon een lastige tegenstander.”

Dankzij de overwinning blijft Hovocubo gedeeld koploper met FC Eindhoven.

Zaalvoetbal eredivisie

Apeldoorn – Hovocubo 3-7

Bouyouzan 1-1, St. Juste 1-2, Bouzambou 2-3, Bouzambou 3-4, Bouzambou 3-5, Darri 3-6, Bouyouzan 3-7 (10-metertrap).