Een goede wedstrijd maar Hovocubo vergeet te winnen

Definitief geen play offs

Hoewel het niet meer in eigen hand lag, was een plaatsing voor de play offs theoretisch nog mogelijk. Na vanavond niet meer. Hierbij vergat Hovocubo de wedstrijd winnend af te sluiten. In een superieure eerste helft en een iets mindere tweede helft werd het door de viervoudig landskampioen uit Eindhoven afgetroefd. Wie bij deze wedstrijd niet op de tribune heeft gezeten, heeft een ontzettende mooie wedstrijd gemist.

De wedstrijd begon voor Hovocubo heel fel. Binnen 20 seconden eerste kans voor Appie Attahiri  maar hij kon niet lekker uithalen. Pieter Grimmelius werd direct getest en het was duidelijk dat hij scherp was. Hierna wordt hij weer eens door Karim Ajnane op de proef gesteld en bij de tweede poging van Karim na een slim samenspel met broer Mo komt Hovocubo al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong.

FCE Eindhoven speelde in deze fase met de rug tegen de muur. Hovo speelde heel dominant, maar ging erg slordig met de kansen om. De score had al hoger kunnen uitpakken. Ook door goed keeperswerk van de Eindhovense doelman bleef de stand lang op 1-0. Maar kansen voor open doel door Mo Ajnane (verkeerde kant paal) en Amir Molkârâi (over) werden door de Hoornse supporters reeds als doelpunt geteld…. helaas. Het spel was echter heel goed. Beide blokken speelden fantastisch samen, Appie fungeerde als een stofzuiger, iedere bal was zijn prooi.

Later in de tweede helft kwam FC Eindhoven beter in het spel en kon het enige weerstand bieden. Halverwege de eerste helft werden de eerste serieuze schoten van de bezoekers gelost, maar Ronald stond weer sterk te keepen en ook een keer de lat bracht redding. Vijf minuten voor het eindsignaal was er een Karim Bali momentje, die met een droge knal Ronald kansloos liet en de stand gelijk trok.

Na de pauze laat Hovocubo zien ook in de tweede helft met goede intenties de zaal te zijn betreden, binnen de minuut bereidt Captain Molkârâi de aanval voor die door Karim uitstekend wordt afgemaakt. Pieter Grimmelius wordt het bos ingestuurd en opnieuw kwam Hovocubo op een verdiende voorsprong. Maar ook de Eindhovenaren waren sterk uit de kleedkamer gekomen en Ronald kreeg het drukker en drukker.

Een mooi lange bal van achteruit was de aanleiding tot een goede 1-2 tussen Every Janzen en Mo Ajnane waarbij de speler die over twee weken officieel afscheid neemt van de selectie de 3-1 maakte.  De blauwhemden werden sterker en sterker en uiteindelijk werd een schot van Turks International Kenan Koseoglu die op het oog niet al te lastig leek het net te vinden. Als Kenan even later een kanonschot uit de tweede lijn op het doel afvuurt staat de stand gelijk. Hier had Hovocubo niet meer op gerekend en raakte enigszins van slag. Een rare bal die zomaar via Oualid Saadouni komt rolt er zomaar in zonder dat Ronald van Leeuwen daar iets aan kan doen.

Sander van Dijk besluit de laatste minuten met een vijfde veldspeler in te zetten en met Mo Ajnane in het witte shirt ontstaan er nog wat goede kansen die helaas geen doel weten te treffen. de stand blijft dan ook 3-4 en de punten gaan naar Eindhoven daar waar Hovocubo meer verdiende.

Het is een ontzettend lang seizoen geweest en met nog twee competitiewedstrijden te gaan zal Hovocubo er alles aan doen om het maximaal haalbare eruit te persen. Dat zijn  wij aan onze stand verplicht.

De laatste thuiswedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 25 april. Dan spelen we tegen ZVV Eindhoven. Met deze wedstrijd zullen we afscheid nemen van een aantal spelers die hu geluk elders zullen beproeven. Zoals Every Janzen die na 8 (!!!) jaar trouwe dienst de mannen van Hovocubo 4 zal gaan versterken en Mo Ajnane die de overstap maakt naar het betaald voetbal (Telstar)

Lees hier het wedstrijdverslag van FC Eindhoven

Hovocubo laat zekere zege liggen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Zaalvoetbal een stortvloed aan kansen kreeg Hovocubo zaterdagavond om FC Eindhoven op een fikse nederlaag te trakteren. De ploeg van Sander van Dijk rondde er echter slechts drie met succes af. Omdat de brabanders daarna optimaal profiteerden van vier minuten van onachtzaamheid bij de Hoornse formatie, gingen zij met een 3-4 zege terug naar Eindhoven.

“Ik heb een weergaloos Hovocubo gezien”, zegt Van Dijk over het optreden van zijn ploeg. “In de eerste helft hebben wij van FC Eindhoven echt compleet weggespeeld. We kregen wel achttien honderd procent kansen. Toch gingen we rusten met een 1-1 tussenstand…”

Na de pauze was de thuisclub trefzekerder. Binnen tien minuten resulteerde dit in een 3-1 voorsprong op de ploeg die volgens Van Dijk de beste kansen heeft om straks de play offs te winnen en dus zijn team op te volgen als landskampioen.

“Wij kregen na de 3-1 nog twee heel goede kansen, maar helaas verzuimde Youssef Makraou om de bal breed te leggen. Toen scoorde FC Eindhoven en waren wij vier minuten van slag.” de bezoekers scoorden hierin nog twee keer en beslisten zo het duel. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben onszelf simpelweg niet beloond.”