DWOW 1 – Hovocubo 2   3-2 (2-0) 7 sep 2019

Een nieuw seizoen, een nieuw team en een nieuwe coach, kortom Hovocubo 2 2019/2020. Na een aantal oefenwedstrijden is de eerste wedstrijd tegen DWOW gepland in het kader van de KNVB beker. Debuterend coach Richard Meijer heeft 12 spelers geselecteerd waaronder twee keepers. Het team is een erg jong team maar wel een gemotiveerd team om er dit jaar een leuk zaalvoetbalseizoen van te maken.

Richard laat het viertal Serkan, Robin, Dave en Kaj starten met daarachter keeper Tjerk. Hovo start goed, laat de bal goed rondgaan om het gaatje in de DWOW defensie te vinden.  Eerste kansjes zijn voor Robin na een pass van Dave die door de keeper wordt gepakt en voor Dave die diens schot naast ziet gaan.  Na een minuut of vijf komt DWOW wat beter in de wedstrijd waarna Tjerk een schot ten koste van een hoekschop onschadelijk maakt en een vrije trap hoog over ziet gaan. Halverwege de 1e helft wordt het spel wat rommeliger van beide kanten. Het tweede viertal probeert ook het gaatje in de DWOW te vinden maar krijgt het niet voor elkaar. Ook DWOW krijgt weinig voor elkaar, slechts een schotje ziet keeper Tjerk in het zijnet belanden. Met het eerste viertal weer in het veld krijgt Hovo weer wat kansjes, schoten van Serkan en Kaj worden via keeper of een verdediger tot hoekschop verwerkt en krijgt  Robin een kans maar ondanks een acrobatische actie kan Robin niet voor de openingstreffer zorgen want diens schot gaat naast. Iets later is het Dave die de bal op de helft van DWOW kwijt raakt, Robin nog redding kan brengen maar op zijn huid wordt gezeten door twee DWOW spelers, de bal alsnog kwijt raakt en ziet dat de aanvaller keeper Tjerk verschalkt, 1-0. Nog geen minuut later is de score al verdubbeld als een schot vanaf rechts bij de 1e paal wordt binnen geschoten en keeper Tjerk compleet verrast, 2-0.  Hovo is de weg even kwijt en komt 1 minuut later goed weg dat het geen 3-0 wordt. Voor rust probeert het 2e viertal het nog om e achterstand te verkleinen maar schoten van Tyrell (2x), Oscar (2x) en Remco worden  door de keeper gered of gaan naast of over.

In de rust probeert coach Richard het tij te keren en al na 2 minuten spelen in de 2e helft volgt de aansluitingstreffer als Dave op links Serkan bereikt die met een prima pass binnendoor op rechts Robin vindt die de bal prima voorgeeft en Tyrell van dichtbij de 2-1 scoort.  Kort daarop is Tjerk alert op een tegenaanval van DWOW waarna Hovo op zoek gaat naar de gelijkmaker. Het spel maken is één maar kansen creëren, dat is wat Hovo moeilijk lukt deze avond.  Er wordt teveel in één tempo gevoetbald waardoor we DWOW niet écht verrassen. De thuisploeg is ook in de tweede helft de ploeg die nog wel wat kansen krijgt maar keeper Tjerk keept alert en houdt er de  nodige ballen uit. Na ruim een kwartier spelen in de 2e helft is het DWOW die na een mooie aanval binnendoor de 3-1 weet te scoren en dan weet je als Hovo supporter dat het een moeilijke zaak wordt. Hovo blijft het wel proberen en vijf minuten voor tijd wordt Dave na een goeie 1-2 met Robin gestuit en krijgt Hovo een penalty. Aanvoerder Robin neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de penalty onhoudbaar in de rechterbovenhoek, 3-2. Hovo zet aan voor een slotoffensief om de gelijkmaker te forceren maar behalve de kansjes die Tyrell en Dave krijgen is het te weinig om gevaarlijk te worden. DWOW krijgt de beste kans nog die door Tjerk goed wordt geplakt. Het blijft bij 3-2 en dat betekent dat het bekeravontuur voor Hovo 2 dit seizoen al snel ten einde is.

Na afloop toonde coach Richard zich realistisch, we kwamen deze avond tekort om een beter resultaat te bereiken en beseft dat er nog heel veel weer moet worden verricht.  Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen VIOS’79 1.