Beker en Competitie in één weekend

In het nieuwe concept zaalvoetbal van de KNVB is opgenomen dat er een aantal weekenden zijn waarbij zowel op vrijdag als op zondag wordt gespeeld. Dit heeft te maken met het drukkere programma waarbij meer wedstrijden worden gespeeld. En doordat de internationals regelmatig op zondag in voorbereiding voor het EK in Zeist bij bondscoach Max Tjaden samen komen kan er op dit moment niet op zaterdag worden gespeeld. NA het EK zal Hovocubo bij de KNVB hier wel op inzetten.

Aanstaande vrijdag komt zvv DOSKO op bezoek in de eerste ronde van de landelijke beker. Wat weten we van deze topklasser? De club komt uit het Drenthse Emmer-Compascuum. Is een club met ambitie die zich in de afgelopen seizoenen middels kampioenschappen en promoties opgewerkt hebben naar waar ze nu staan. Zij wisten zich te plaatsen door te winnen (4-4 en winst na strafschoppen) van 1ste divisionist Kawin. Een zeer knappe prestatie. Voor de ploeg van coach Sander Robben is dit een once-in-a-lifetime-ervaring: het spelen tegen de top van Nederland. Er wordt voor deze ervaring ook veel publiek uit het oosten verwacht.

Op vrijdag zullen Davey Markering, Tincay Balta enNissan Alhaddad de wedstrijd in goede banen leiden. De wedstrijdsponsor is: DNS STAMPS HOORN-HOLLAND

De wedstrijd tegen zvv DOSKO gaat om 20.15 uur van start in Sporthal De Opgang

Zondag komt de andere ploeg van Yoshua St. Juste: Leekster Eagles/Amysoft. Yoshua begon zijn zaalvoetbal carriere bij de Eagles, speelde bij Avanti, kwam naar Hovocubo maakte een tussenstap van twee seizoenen bij FC Eindhoven, kwam weer terug bij Hovocubo, zocht het dichter bij huis door weer terug te gaan naar het gepromoveerde Leekster Eagles maar binnen het zelfde (Corona-) jaar meldde hij zich opnieuw aan bij de ploeg van Sander van Dijk omdat Hovocubo de beste mogelijkheden biedt voor optimale voorbereiding voor het EK.

Na het vertrek van Martijn Alssema bij de start van dit seizoen hebben de Eagles Bas Lulofs als nieuwe coach aangetrokken. Lulofs heeft een rijke historie bij de club. De aanvaller maakte deel uit van het meest succesvolle Eagles-team ooit, dat rond de eeuwwisseling meespeelde om het landskampioenschap. De Groninger speelde liefst 16 seizoenen in de hoofdmacht van Eagles en was bovendien international: hij speelde zes zaalinterlands.

Zondag staan de heren: Johan Janssen, Alex Lautenbach, Bünyamin Kaya. Voor deze wedstrijd kunt u zich nog als wedstrijdsponsor aanmelden. Mail: sponsorzaken@hovocubo.nl.

De wedstrijd tegen de Leekster Eagles gaat zondag om 16.00 uur van start in Sporthal De Opgang

Sander van Dijk kan beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen doelman Levie Rood is komende maand in het buitenland in verband met werk. Dave Stet en Melvin Habets en de twaalf spelers die de selectie rijk is zijn wel beschikbaar dit weekend. Hovocubo werkt komnde maand toe naar de Main Round van de UEFA Futsal Championsleague welke in Bosnië en Herzegovina zal worden afgewerkt eind deze maand. De puntjes op de i worden in de komende wedstrijden reeks gezet…. dus Hovocubo zal de wedstrijden met goede focus ingaan.

De tickets zijn online voor €5,- (excl servicekosten) verkrijgbaar bij onze ticketshop

Indien niet uitverkocht dan kunt u ze ook aan de kassa voor de wedstrijd kopen voor €7,50

 

meer nieuws