Hovo geslaagd in zaalvoetbalmarathon

Wedstrijdminuten maken, teamafspraken inslijpen, samenstellingen experimenteren… Dat kun je heel goed doen in drie wedstrijden binnen 24 uur. En het was zwaar met name aan het einde van de rit waar de weerstand steeds groter werd en de vermoeidheid in de benen steeds meer merkbaar.

Vrijdag kwamen PKC’83 uit de 1ste divisie A (coaches Theo van der Molen en Bas Lulofs) en zvg Cagemax uit de 1ste divisie B (Youssef el Baday) op bezoek. Deze avond kon Sander van Dijk over zijn gehele selectie beschikken met uitzondering van Mo Ajnane die ivm hamstringklachten aan de kant bleef. Faisal Mellah kreeg van de medische staf groen licht om zijn eerste wedstrijdminuten te maken, alleen op vrijdag….. niet op zaterdag.

PKC’83 met oud-Hovocubaan Handrit Hoxhaj op het veld streed waardig en en met doelpunten van Faim Belgroup en Samad Farouni scoorden ze twee keer tegen de club uit Hoorn. Voor Hovocubo scoorden: Appie Attahiri (2x), Mats Velseboer, Younes Daari, Lahcen Bouyouzan, Said Bouzambou, Hicham Aklalouch, Soufian Charraoui en Faisal Mellah en was de eindstand 10-2. Wat gelijk opvalt is dat er ten opzichte van het team van de afgelopen jaren niets is veranderd: met negen doelpuntenmakers kan iedereen scoren wat opnieuw wijst op een sterk collectief.

ZVG Cagemax was een zwaardere tegenstander gezien de individuele kracht in het team en is ook een kampioenskandidaat in de 1ste divisie. Na de terugkeer van Kevin Tromp bij Hovocubo was het voor hem een weerzien met bekende gezichten. Bij de ploeg uit Gorinchem ontbraken de nieuwe aanwinsten: gebroeders Felix en Wessel Verhaar. Umur Agir wist met een fraai goal doelman Dave Stet te verschalken. Aan Hovocubo zijde scoorden Lahcen Bouyouzan (3x), Younes Daari, Soufian Charraoui, Mukhtar Suleiman en Said Bouzambou voor de 8-1 eindstand.

Na een nacht slapen kwam de boot uit Texel op bezoek. De fysiek zeer sterke ploeg van coach Martijn de Veij die komend seizoen zeer knap naar de eredivisie promoveerde. Coach Sander van Dijk kon vandaag niet beschikken over Mo Ajnane en dus ook met Faisal Mellah was de afspraak vooraf dat hij na zijn eertse speeldag na zijn herstel een rustdag zou krijgen. Ook Levie Rood, Dave Severins en Mukhtar Suleiman ontbraken vandaag. Yorgo Helleman en Lesley Koning scoorden voor de eilandbewoners, aan de kant van Hovocubo die het zichtbaar zwaar had scoorden Younes Daari (2x) Appie Attahiri, Kevin Tromp, Mats Velseboer en Hicham Aklalouch. Met een 6-2 eindstand werd deze intensieve oefencampagne afgesloten en is Hovocubo zeer geslaagd in de missie. Minuten maken en teamontwikkeling.

Volgende week volgt de laatste wedstrijd tegen het Belgische Real Noorderwijk. Team die zich heeft versterkt met Nederlands record International Jamal el Ghannoutti. Deze ploeg zal een gooi doen naar de Belgische titel en Hovocubo zal zich daarmee meten om de puntjes op de i te zetten voordat de competitie officieel van start gaat.

2020-08-22, Zaalvoetbal, Oefenwedstrijden, Hovocubo-PKC'83, Hovocubo-ZVG/Cagemax en Hovocubo-Texel'94, sporthal De…

Geplaatst door Leo Giovannangelo op Zondag 23 augustus 2020

Hovocubo productief in druk weekend: zaalvoetballers maken er 24 en krijgen er 5 tegen in serie van drie oefenduels

Bron: Noordhollands Dagblad

Vincent Schot

Nog krap twee weken duurt het voordat het in de zaal weer om de knikkers gaat. Hovocubo opent het nieuwe seizoen op vrijdag 4 september met een thuiswedstrijd tegen TPP/Feyenoord Futsal. Tot die tijd wordt er geoefend door de Hoornse ploeg. Driemaal zelfs dit weekend.

Met 24 treffers voor en vijf geïncasseerde doelpunten toonden de zaalvoetballers zich hierin uiterst productief. De ploeg van trainer Sander van Dijk ontving vrijdagavond met PKC’83 en ZVG/Cagemax twee eerstedivisionisten in sporthal De Opgang. Zij werkten een driekamp af tegen elkaar.
De formatie van trainer Sander van Dijk, koploper van de eredivisie op het moment dat het seizoen werd afgebroken vanwege het coronavirus, kende met beide tegenstanders weinig problemen.
Tegen het Groningse PKC’83 was het tien keer raak (10-2) en het Rotterdamse ZVG kreeg acht goals (8-1) om de oren van de ploeg waar Mo Ajnane ontbrak met een blessure en de nog herstellende Faisel Mellah slechts beperkt minuten maakte.

Voor Kevin Tromp betekende het duel met ZVG een weerzien met de ploeg waarvoor hij vorig seizoen nog actief was. De bij Hovocubo teruggekeerde voetballer tekende voor een treffer en een assist.
Een dag later was de tegenstand serieuzer. Toch moest ook de fysiek sterke eredivisionist Texel’94 buigen. Met een krappe selectie (Mukhtar Suleiman, Dave Severins en Levie Rood hadden veldverplichtingen) werden de eilanders met 6-2 verslagen.
Er rest Hovocubo nog één laatste testcase voordat de competitie begint. Vrijdagavond komt het Belgische Real Noorderwijk naar Hoorn om te oefenen.

meer nieuws