Monsterzege in gastvrij Den Haag

zvv Den Haag weer teruggekeerd in de eredivisie toonde zich een goed gastheer bij de komst van Hovocubo. In hun organisatie naar deze wedstrijd lieten ze niets aan het toeval over en waren trots de regerend landskampioen van 2019 te ontvangen.

Hovocubo begint goed wanneer Appie Attahiri zelf de aanval opzet en zich met een steekbal van Younes Daari laat bedienen en de bal onder keeper Radu Iordache speelt. Er is 2 minuten gespeeld en de stand is 0-1. De thuisploeg doet wat het kan en uit een spelhervatting in de achtste minuut weet Anouar Attal Haoui de bal bij Dave Stet er in te frommelen. Maar lang kon de thuisploeg niet van deze gelijkmaker genieten, want binnen de minuut bezorgt Hicham Aklalouch via de voet van een verdediger de nieuwe voorsprong. Door doelpunten van Younes Daari, Soufian Charraoui en Said Bouzambou soms met een beetje hulp van de Hagenezen loopt Hovocubo uit tot een 1-7 ruststand.

In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer. Den Haag maakte geen schijn van kans bij de suprematie van de brigade van Sander van Dijk. Werkend naar een homogeen geheel gaf deze wedstrijd voor Hovocubo veel mogelijkheden om zich te verbeteren en te ontwikkelen. Daarbij waren diverse aanvallen en goals een lust voor het zaalvoetbal-oog. Said Bouzambou, Faisal Mellah, Soufian Charraoui, Appie Attahiri, Younes Daari en Lahcen Bouyouzan waren de afmakers van de collectieve prestatie van Hovocubo. Anouar Attal Haoui was met twee fraaie treffers de man bij zvv Den Haag.

Met deze monsterscore gaat Hovocubo op doelsaldo aan de leiding in de competitie en kweekt vertrouwen in deze opbouwfase van de competitie.

De volgende wedstrijd is thuis op zaterdag 26 september tegen zvv Volendam. Let op, de toegangskaarten zijn alleen via de online voorverkoop te verkrijgen.

Lees hier het bericht van RTV NH Sport

Lees hier het bericht van WEEFF Radio

Lees hier het bericht van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het bericht van Eredivisie-zaalvoetbal.nl

Hovocubo haalt weer uit

Voor de tweede week op rij heeft Hovocubo flink uitgehaald. Zes dagen nadat er in eigen huis gehakt werd gemaakt van TPP/Feyenoord Futsal (10-2) lieten de Hoornse zaalvoetballers gisteravond in de tweede speelronde nog minder over van ZVV Den Haag: 2-18.

Na de eerste twintig minuten stond de teller al op zeven Hoornse treffers. De thuisclub, dit jaar teruggekeerd in de eredivisie, zette daar maar één goal tegenover en dus was er na de 1-1 in de achtste minuut van een wedstrijd nooit sprake. Dat ZVV Den Haag de bal voor rust ook nog eens twee keer in eigen doel werkte, droeg ook bepaald niet bij aan een spannend duel. Na de pauze kwam hier nog een derde eigen doelpunt bij.

Younes Daari nam voor rust drie doelpunten voor zijn rekening en trof daarna nog één keer doel. De nieuwkomer bij Hovocubo droeg vorig seizoen nog het shirt van stadsgenoot Veerhuys en in dienst van die club liet hij zich toen kronen tot topscorer van de competitie. Tegen TPP/Feyenoord Futsal was het al twee keer raak voor Daari en dus is hij na twee speelronden met zes treffers hard op weg om zich ook dit jaar weer tussen de topschutters van de eredivisie te nestelen. Daari had zijn seizoenstotaal overigens nog verder kunnen opkrikken, maar in de 27e minuut schoot hij twee keer achter elkaar op de paal.

De ruime score gaf trainer Sander van Dijk de mogelijkheid om lekker door te wisselen. Na ruim een half uur haalde hij zelfs doelman Dave Stet naar de kant. Hij werd vervangen door Levie Rood. Amper twee minuten in het veld liet ook de tweede keeper zich gelden door een pegel fraai tegen de lat te tikken.

Den Haag – Hovocubo 2-18

Doelpunten Hovocubo: Bouzambou, Bouyouzan, Aklalouch, Attahiri, 2, Charraoui 3, Mellah 4, Daari 4, eigen doelpunt 3.

zvv den haag hovocubo 2 – 18