Gefflateerde uitslag maar door eigen toedoen

Met vier punten ging de ploeg van Said Ajouaou richting Tuitjehoorn om de hekkensluiter te ontmoeten. Zvv De Ruif nog doelpuntloos zou wel een ploeg zijn van wie gewonnen zou moeten worden.

Zonder publiek maar met een goede bankbezetting werd er afgettrapt. Blijkbaar niet geheel wakker want in de derde minuut verraste De Ruif met een schot Lars van Zijl zodanig dat er direct tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. Hierdoor werd de ploeg wakker geschud want binnen de minuut zorgde Anwar Aoulad voor de gelijkmaker. En even leek het heel snel te gaan want in no time stond het weer 2-1 en 2-2 door aanvoerder Yassine Ait Ichou. Lars van Zijl moest een aantal keer (met succes) in actie komen om niet weer tegen een achterstand aan te kijken. Een counter met een mooie actie van iIias Aitkassi was een mooie kans voor een eerste voorsprong voor Hovocubo maar het één tegen één duel werd gewonnen door de Ruifse doelman. En ook een snoeiharde vrije trap genomen door Aitkassi wil er niet in.

Er is voor trainer/coach Said Jouaau werk aan de winkel

In de tweede helft schiet Ait Ichou tegen de paal en de rebound van Mounir Elfakiri wordt door de keeper gepakt. Het is toch de thuisploeg die vanuit een slim genomen intrap De Ruif weer op  voorsprong brengt. Hovocubo blijft aandringen. Met schoten uit de tweede lijn wordt het geprobeerd zonder succes. Uiteindelijk is een Khalid Ouacha die de bal uit een corner op de pantoffel neemt en opnieuw voor Hovocubo gelijk maakt.

In de laatste tien minuten verliest Hovocubo het hoofd. Zichtbaar wordt een teamdiscipline losgelaten en wordt er teveel op individueel succes gestreden. De Ruif profiteert met een uitloop naar 6-3. Beste voorbeeld is een fout in de opbouw die door de thuisploeg resoluut wordt afgestraft.

Met de staart tussen de benen en zonder de drie punten druipt Hovocubo af. Hovocubo zakt verder weg naar plaats 8 op de ranglijst. Komende vrijdag 9 oktober wordt er in Wognum gespeeld tegen Wognum Nicols die met twee punten meer dan Hovo op de vijfde plek staan. Winst voor de ploeg van Said Ajouaau betekent stuivertje wisselen met de Nicols en dus klimmen richting linker rijtje. Voor trainer/coach Said Ajouaau is er werk aan de winkel.