Hovocubo aan de top

Terwijl het nog stil is op de velden en in afwachting van wanneer we weer mogen, staan we even stil met de huidige status van Hovocubo.

De laatste prijs die door de knvb is uitgedeeld dateert van 2019

De laatste prijs was de Supercup in 2019. Daarna zijn geen prijzen meer uitgedeeld. In april 2020 stond Hovocubo in de finale voor de KNVB beker. Met een ongeslagen status in de beker en competitie was het de torenhoge favoriet voor de bekerfinale. Tegenstander in de finale: BE’79, toen nog spelend in de 1ste divisie. Een paar weken voor deze tweestrijd ging het land in de lock down. In de lopende competitie stond Hovo ook strak bovenaan en had de beste papieren om de play offs voor het landskampioenschap het beste door te komen. Helaas……

Als regerend landskampioen en koploper in de lopende competitie heeft Hovocubo wel de Nederlandse eer in Europees verband mogen vertegenwoordigen. Met een uitstekende overwinning in Noorwegen en een eervolle nederlaag tegen de absolute wereldtop in Madrid werd Hovocubo in de ronde van de laatste 32 uitgeschakeld. Maar visitekaartje is opnieuw getoond.

In dit lopende seizoen werd er nog geen bekerwedstrijd gespeeld door Hovo en na vijf speelrondes met één wedstrijd minder dan de rest had Hovocubo niet alleen de ongeslagen status met 100% vergaarde punten, maar ook in vier wedstrijden een doelsaldo waar je U tegen zegt: 46 goals voor en slechts 7 tegen. Hovocubo beheert al geruime tijd de koppositie van de Nationale Zaalvoetbal ranking, die gebasseerd is op de prestaties van de laatste 10 jaar.

Met betrekking tot de Europese ranking van de UEFA stond Hovocubo met het ingaan van de Europese comptitie afgelopen seizoen op plaats 23. In een niet officiële Ranking die doorgaans aardig klopt staat in de update van 18 januari Hovocubo op een verdienstelijke 18de plaats.

Al met al, allemaal zaken waar het clubbestuur ontzettend blij mee is. Om trots op te zijn hoe een cluppie uit Hoorn de merknaam Hovocubo steeds maar weer op de kaart weet te zetten.

Voorlopig wachten we op de ontwikkelingen in het land en de gevolgen voor het zaalvoetbal. Vol goede moed wachten we af en we houden u op de hoogte.

Door te klikken op de zwartgedrukte zinsdelen kom je op de diverse rankings.

meer nieuws