Dag 1: Reis naar speelplaats

Donderdag 26 november 2020: Na een bizarre voorbereiding op een belangrijk toernooi volgde de organisatorische communicatie met thuisclub, UEFA en de COVID-test autoriteit Synlab. Veel gedoe om de zaken goed op orde te krijgen. De moeizame en stugge maar misschien daardoor ook veilige stelling van de Noorse overheid heeft deze reis alles behalve gemakkelijk gemaakt. Wat als….. stel dat……

De noodzaak om ook in Noorwegen direct na aankomst getest te moeten worden om op vrijdag te mogen trainen (iets waar de hele ploeg naar snakt… weer een normale training te mogen afdraaien) maakte dat we al op een vroeg stadium de eerste test moesten ondergaan. Bewondereswaardig hoe iedereen zich schikte naar deze situatie. Op donderdag ochtend vroeg kwam het verlossende bericht van dokter Dennis. Iedereen negatief getest en dus mag iedereen in het vliegtuig stappen. Het verzamelen op Schiphol kon van start. NH Sport was aanwezig en maakte een prachtig verslag van dit verzamel moment.

Op Schiphol was het uiterst rustig inchecken was snel gebeurd en ook door de douane geen belachelijke lange rij. Het vliegtuig was klein en compact en heel veel andere passagiers dan onze eigen bubbel was er niet. Net of het een charter vlucht was……

Na aankomst werden we direct op het vliegveld opgevangen door de Noorse autoriteit voor een nieuwe test. “zeg een Aaaaahhhhhhh……” vertelde de in wit gekleedde Noorse “wattenstaafje zuster….”. 23x.

Het hotel is eigenlijk op loopafstand van het vliegveld. De bus met de chauffeur namens die namens de club ons naar het hotel begeleidde zou ons verder bijstaan in is deze dagen volledig tot onze beschikking… maar na het uitstappen en uitladen van de spullen hebben we hem niet meer gezien.

In het hotel werd nogmaals duidelijk gemaakt wat er allemaal mag….. niets. We zitten opgesloten in de bubbel die bestaat uit: hotelkamer, het korte loopje van kamer naar onze gemeenschappelijke ruimte die 24 uur tot onze beschikking staat, en een artiestenuitgang waar we even naar buiten kunnen om een luchtje te scheppen, 20 meter naar links en 20 meter naar rechts. Verder mogen we niet komen. Ten alle tijde met de mondkap op en waag het niet om uit de route te lopen, want een bewaker houdt iedere beweging van ons in de gaten.

De gemeenschappelijke ruimte is bedoeld voor het ontbijt, de lunch, de maaltijd, de wedstrijdbespreking en al onze vrije tijd….. Wij hopen op een ping-pong tafel….. maar ons contactpersoon heeft die nog niet weten te krijgen.

Na het eten was de vraag hoe de tijd te doden. Fysio Jari had FIFA mee, dus op een heel groot scherm die daar hing voetbal spelen/kijken.

Nog voor het bereiken van middernacht werd de modus in slaapstand gezet. Morgen zullen we goed uitgerust aan het ontbijt verschijnen.

Bestel de kaarten voor de livestream via onze ticket-shop

Lees en bekijk (video) hier het verslag van NH Sport

meer nieuws