FC Eindhoven – Hovocubo op herhaling

Almere 2018, na een 0-0 ruststand zegevierde Hovocubo met 0-4 na een openingstreffer van Yoshua St. Juste en drie doelpunten van Mats Velseboer.

Rotterdam 2022. Beide selecties hebben nu nog een vaste kern van toen, maar ook een aantal nieuwe gezichten. Dit seizoen stonden ze in de twee ontmoetingen in balans. twee maal 2-2. Eerst in Hoorn, de tweede keer in Eindhoven. Kortom, aanstaande vrijdag een thriller!!!!!

Hovocubo bereikte de finale door achtereenvolgens DOSKO (15-0), FC Marlene (1-1 wns), HZV/Vennewater (10-2) en FCK/De Hommel (9-2) te verslaan. FC Eindhoven won van asv lebo (4-0), Zeemacht (10-1), HV/veerhuys (9-0) en Tigers Roermond (7-4).

De verwachting is een wedstrijd van het hoogste niveau waarbij twee voetballende ploegen het beste van zichzelf zullen laten zien.

Kaarten kosten 5,- Euro.

Plaats van handeling: Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20), 3077 AA  Rotterdam.

Datum: Vrijdag 15 april

Aftrap: 20.45 uur

KAARTVERKOOPRegel je tickets voor de KNVB Bekerfinales zaalvoetbal in de KNVB ticketshop.

Zorg je ervoor dat je er ook bent?

BEKERFINALES ZAALVOETBAL OP GOEDE VRIJDAG IN ROTTERDAM

Bron: KNVB

Vrijdag 15  april is het Topsportcentrum Rotterdam het decor voor de landelijke bekerfinales in het zaalvoetbal. In Rotterdam strijden zowel de mannen als de vrouwen om de nationale beker. De vrouwenfinale tussen Os Lusitanos en FC Marlene begint om 18.30 uur. Voor de mannenfinale staan FC Eindhoven en Hovocubo om 20.45 uur aan de aftrap.

Kaarten voor beide wedstrijden zijn – uitsluitend online –  te verkrijgen via de KNVB ticketshop. Tickets kosten 5 euro.

KAARTVERKOOPRegel je tickets voor de KNVB Bekerfinales zaalvoetbal in de KNVB ticketshop.

Finale vrouwen: FC Marlène – Os Lusitanos

Aanvang 18.30 uur

Met het bereiken van de bekerfinale schrijft FC Marlène historie. De club uit Heerhugowaard is pas voor het tweede seizoen met een vrouwentak actief op het hoogste niveau. In de competitie doet FC Marlène het voortreffelijk en staat voorlopig op de tweede plaats. Ook in het bekertoernooi doet de formatie van coach Monique van der Rijst van zich spreken. Vooral de halve finale tegen Drs. Vijfje draaide begin maart in de eigen Sporthal Waardergolf uit op een ware bekerthriller. Na reguliere speeltijd (1-1) en verlenging (2-2) moesten strafschoppen de beslissing brengen. Alle vijf speelsters van FC Marlène waren trefzeker, terwijl Drs. Vijfje één strafschop miste.
In de finale treft FC Marlène in Os Lusitanos uit Amsterdam een ervaren tegenstander met een goedgevulde prijzenkast. In 2016 veroverde Os Lusitanos voor het laatst de KNVB Beker. Drie jaar geleden verloor het de finale van Drs. Vijfje.

— Foto:

Finale mannen: FC Eindhoven – Hovocubo

Aanvang 20.45 uur

Een absolute kraker! In de Eredivisie ontlopen koploper FC Eindhoven en nummer twee Hovocubo elkaar nauwelijks. Het verschil op de ranglijst is momenteel slechts één punt. Beide finalisten in de mannenfinale kennen een lange historie als het gaat om het verdelen van de prijzen binnen het zaalvoetbal. Hovocubo won de landelijke beker zaalvoetbal driemaal eerder, in 1982, 2013 en 2018. De statistieken van FC Eindhoven zijn licht in het voordeel. De Brabanders wonnen de beker vier maal (2010, 2012, 2015 en 2019).

FC Eindhoven bereikte de bekerfinale door in de halve eindstrijd met 4-7 van Tigers Roermond te winnen. Said Bouzambou was met vier treffers en twee assists de grote uitblinker aan Eindhovense zijde. Hovocubo had in de halve finale geen kind aan De Hommel: 2-9.

meer nieuws