Strafschoppen beslissen de finale

Wat was het weer leuk en gezellig in De Opgang! Dit traditionele sponsortoernooi zorgt voor leuk voetbal van alle niveau’s, mogelijkheid om te netwerken en nieuwe vriendschappen. Vooraf is het voor toernooidirecteur Sander van Dijk hard werken om teams in te schrijven, speciale gasten uit te nodigen en een passend toernooischema te maken. Maar wanneer het allemaal loopt is het genieten.

Voor deze editie waren vele oudgediende kopstukken van stal gehaald. Een leuk weerzien met velen. Maar ook trouwe deelnemers. De Hovocubo selectie was compleet aanwezig. Na eerst een stevige training in de sportschool van Generation Gym werden ze onder handen genomen. Na een hapje eten gingen een aantal bij diverse teams aansluiten om mee te spelen en een aantal pakten de fluit om te zorgen dat de wedstrijden goed geleid werden. Altijd leuk om de spelers in deze rol terug te zien.

Mats Velseboer had te maken met een vreemdsoortige dubbelrol. Was coach van zijn werkgever en sponsor BDO en van zijn vrienden die in actie kwamen voor team El Fuego Nerja, de sponsor die door een verblijf aan de Costa del Sol van afstand de Heerhugowaarders inzette. De kracht van deze beide teams ligt vooral in de derde helft.

De 3 Hovocubaanse Primera’s hadden hun krachten in één team verenigd. De spelers toonden echter hun kracht tijdens de veiling waarbij zij prominent aanwezig waren. Voetbaltechnisch droegen zij het olympische motto uit de oudheid: “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Titelverdediger Suriname Service Line kwam naar het toernooi met intentie de titel te prolongeren. Deze technisch begaafde selectie hadden Pannakampioen Jean Doest gecontracteerd. Hij liet leuke hoogstandjes en mooie goals zien. Helaas werd dit team in de halve finales verslagen door de latere winnaar All Stars. Maar wij zien Suriname Service Line volgend jaar weer heel graag terug bij ons sponsor toernooi.

Een zeer belangrijke sponsor van Hovocubo is Van der Laan Techniek. Familiebedrijf die geleid wordt door de gebroeders Van der Laan waar het personeel ook als familie wordt behandeld is zijn doorgedrongen tot de finale van de ondernemingsverkiezing Noord-Holland! Opvallende spelers in deze selectie, oud-Hovocubo keeper Maurice Blokdijk, oud Hovocubaan Stacey Majoor, de afgezwaaide en medewerker van #teamVDL Dennis Selbach en speciale gast Jeroen Kossen.

Specialist 3de helft Barrels Pub & More stelde een keeper op waar je niet om heen kunt om zijn gezelligheid en om zijn persoonlijkheid, oud teambegeleider van Hovocubo 1 Tommy Huijser. Speciale gasten in dit team waren Martin van Eeuwijk, Robbie Heus jr, Omar Zakri, Bullie en Tom Overtoom. Drie wedstrijden in de zaal knallen en daarna aan de bar tanken is hun devies.

Een altijd trouwe deelnemer en sponsor is Mail Unlimited. Grensverleggend in postale verwerking is meer hun kracht. De doelman die er als de kippen bij is wanneer Hovocubo 1 de prijzen pakt Ruben Olijhoek kon een vroege uitschakeling in het toernooi niet voorkomen.

Hoofdsponsor Winfred Wester contracteerde zijn paradepaardje op zaalvoetbal gebied. Niemand minder dan Brabants beton Ronald van Leeuwen. Verder kees Thies, Richard Meijer, Every Janzen en Kevin Mauritio. Van Leeuwen staat al een jaar niet meer in de zaal onder de lat maar dat hij het niet verleerd is bleek toen hij een geweldige knal uit de kruising wist te halen. Hovocubo houdt nog steeds van Ronald en dat zal altijd zo blijven!

Biezen Hypotheken & Hoorn Administratie bestaat voornamelijk uit het voormalige vader-zoon team. Door het afzwaaien van de ‘vaders’ is het team niet meer actief in de competities, maar nog wel als sponsor. Daar zijn we ook enorm blij om. Het team van Ronald Biezen en Gabriël Wammes is gewoon een welkome gast bij Hovocubo, bedrijven sport zoals het bedoeld is.

In de halve finale kwam titelverdediger Suriname Service line tegenover All Stars. Een confrontatie tussen twee teams met balkunstenaars. Helaas voor de sympathieke winnaars van vorig jaar kon deze wedstrijd niet gewonnen worden. All Stars met op doel Dave Stet en verder Yoshua St. Juste, Edwin Grunholz, Issy Hamdaoui, Nelson de Kok…. tja daar win je het ook niet zomaar van.

Voormalig hoofdsponsor en meervoudig sponsortoernooikampioen Jos Bouwhuis Tuinen bracht een vertrouwde selectie in actie. Met voormalig Hovocubaan Jim Bouwhuis en vrienden. Heel knap dat dit team tot de halve finale wist door te dringen. Generation Gym was echter toch te sterk.

Het team van personal coach Rachid Saidi die enkele uren daarvoor nog in de fitnessruimte van De Opgang de selectie van Hovo onder handen had genomen deed het ook hier heel goed. Howel de wedstrijden in de ring Rachid het meeste liggen, contracteerde hij niet kickboxer Max Thuring voor tussen de palen maar zijn tweelingsbroer Tjerk. Groot keeperstalent die het afgelopen jaar langdurig geblesseerd is geweest maar nu goed terug komt. Verder de talenten Kevin tromp, Jim Nelen en Mukhtar Suleiman.

De zeer spannende finale werd gespeeld tussen All stars en Generation Gym. De gehele wedstrijd liep gelijk op. Ook na de verlenging van 5 minuten werd het een gelijk spel en uiteindelijk was het lot bepaald door een lange strafschoppenserie. Wanner All Stars de winnende strafschop scoort wordt de door toernooidirecteur van Dijk gepoetste beker uitgereikt.

Dank gaat naar de selectie van Hovocubo 1 die ervoor gezorgd hebben dat het hele toernooi op rolletjes verliep.

Hierna kon de zeer geslaagde derde helft van start. Sportcafé De Opgang had de sfeer op top niveau en vooral heel veel credits voor de veilingcommissie die afgelopen weken dag en nacht hebben gewerkt om alle top kavels te regelen.

Dit was een avond zoals je die bij een vereniging wil beleven. Bij deze weer de oproep aan alle sponsoren om volgend jaar op tijd erbij zijn om een team in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt en ook alle leden te komen genieten van een mooi avondje Hovocubo.

Team foto’s volgen later………

meer nieuws