Veel tegenslagen en toch succes

Na de wedstrijd tegen Tigers in Roermond sluit Hovocubo het jaar af met een ongeslagen status in deze competitie en ook in de beker. Ondanks alle pech met blessures en ook uitsluitingen.

Hovocubo opende het jaar 2019 met het binnenhalen van de titels beste sportcoach en beste sportploeg in de Westfriesesportverkiezingen. Het strandde in de halve finale voor de KNVB beker in een spannende wedstrijd tegen FC Eindhoven, maar werd in een zinderende finale tegen FC Marlene kampioen van Nederland. De zesde titel in de geschiedinis van de club. In augustus was de supercup voor de derde keer prooi voor Hovocubo waar bekerwinnaar FC Eindhoven met 4-2 aan de kant werd gezet.

Met ondersteuning van de KNVB, gemeente en sponsoren is de voorronde van de Championsleague in Hoorn georganiseerd. Veel vrijwilligers zijn een maand lang dag en nacht in touw geweest om de sport zaalvoetbal, de stad Hoorn en de club Hovocubo op de kaart te zetten. En het is gelukt. De organisatie was top en sportief is goed gepresteerd. Met overwinningen op Lynx (Gibraltar), PYF Saltires (Schotland) en Helvetia (Engeland) werd de hoofdronde behaald die in Misk zou plaats vinden. Echter, de fysieke overbelasting bij zo’n drukke seizoenstart is dusdanig hoog dat coach Sander van Dijk bij lange na niet over al zijn spelers kon beschikken. Hoe de prestaties zouden zijn geweest met complete en fitte selectie zullen we nooit weten, maar met opgeheven hoofd kon Hovocubo het UEFA avontuur verlaten. Het organiseren van de UFCL heeft veel goede dingen gebracht, naast het op de kaart zetten van de sport, stad en club heeft het voor veel positieve PR gezorgd met nieuwe sponsoren en nieuwe vriwilligers en nieuw publiek.

In dit lopende seizoen heeft Hovocubo de kwartfinale bereikt voor de KNVB Beker waar het in Texel op 11 januari zal spelen. En in de comptitie dus met vier gelijke spelen de ongeslagen status. In het vizier zit de strijd om de KNVB Beker en de landstitel. En afgelopen week kreeg de club de heugelijke mededeling dat zowel coach Sander van Dijk als ook de de selectie genomineerd zijn voor beste sportcoach en sportploeg van het jaar.

Andere kampioenen in het lopende kalenderjaar zijn Hovocubo 13 en onlangs nog ons opleidingsteam o.11-1.

Hovocubo is een nieuw traject gestart met btrekking tot de eigen jeugdopleiding. Vorig seizoen is er een selectieprocedure gestart en dat heeft geleid tot de samenstelling van een goed o.11 team. In de komende jaren zullen er van onderuit nieuwe lichtingen samengesteld worden zodat er in vijf jaar tijd over alle leeftijdscategorien onder leiding van gediplomeerde trainers er een goede opleiding staat die voor doorstroom naar de selectie gaat zorgen.

Verder zijn de maatscahppelijke projecten van nieuw vuur voorzien. Hovocubo wil sociaal maatschappelijk een rol van betekenis spelen. Afgelopen periode heeft de club zich ingezet om iets te kunnen bieden aan de voedselbank. En ook de kidsclub is terug van weggeweest. Nieuwe projecten worden momenteel opgezet en daar zal spoedig meer over bekend worden.

Het jaar 2020 zal in het teken staan van drie belangrijke pijlers: Topsport, Opleiding en Maatschappelijk.

De komende twee weken neemt het bestuur gas terug om bij te tanken. In januari wordt weer vol gas gegeven om onze dromen waar te kunnen maken.

Luister hier naar de beschouwing over 2019 die Koen Roozendaal voor Weeff Radio Sport Actueel maakte met trainer/coach Sander vn Dijk

Het bestuur van zvv Hovocubo wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief, goed en gezond 2020.

meer nieuws