Hovocubo laat hoge uitslag na tegen ZVV Eindhoven

Bron: Noord Hollands Dagblad

EINDHOVEN – Na vier wedstrijden is Hovocubo nog altijd zonder puntverlies. In Brabant won de ploeg van coach Sander van Dijk zaterdagavond met 3-6 van ZVV Eindhoven.

,,We stonden na drie minuten al met 0-2 voor’’, zegt de trainer, die Adil Zouthane beide vroege goals zag maken. ,,Daarna is het nooit meer echt een wedstrijd geworden.’’

Het is voor Van Dijk een mogelijke reden dat zijn ploeg af en toe de concentratie kwijtraakte. ,,Na de 0-2 kregen we kansen op de 0-3, maar viel juist de 1-2. Tegen de verhoudingen in, maar wij legden toen wel te weinig energie in de wedstrijd. Dan is het opeens weer een wedstrijd’’, aldus de trainer. Voor rust zag hij Amir Molkarai met één van zijn drie treffers het verschil weer op twee brengen.

,,Het verdere wedstrijdverloop hangt bij zo’n stand vaak af van de eerste goal na rust. Wordt het 1-4 dan is het gespeeld, bij 2-3 kan het weer spannend worden’’, vervolgt de trainer. Het werd het tweede scenario. ,,Het eerste slippertje dit seizoen van doelman Dave Stet, maar spannend werd het ondanks die goal niet. Wij scoorden namelijk al snel nog twee keer.’’

Na de treffers van Molkarai en Mo Attaibi laat Hovocubo het na om de dubbele cijfers te bereiken. ,,We kregen nog wel vier of vijf honderd procent kansen, maar maakten deze niet af. Na een foutje van Sofian el Adel op onze achterlijn werd het nog 3-5 en via Amir (Molkarai, red.) 3-6.’’ Het is een eindstand die de verhoudingen in het veld volgens Van Dijk geen recht aan deed.

ZVV Eindhoven-Hovocubo 3-6.

Zouthane 0-1, 0-2, Molkarai 1-3, 2-4, Attaibi 2-5, Molkarai 3-6.