Draai weer gevonden

Na een kortere periode waarbij Hovocubo even zichzelf niet was met betrekking tot sprankelend voetbal Heeft Hovocubo de draai inmiddels weer gevonden. Er zit weer meer energie in de uitvoering waardoor het weer leuk is om naar te kijken. Het enige wat nog ontbreekt is het afmaken van de kansen. Want die zijn er volop. Met Dave Stet in doel werd er gestart. Amir Molkârâi ontbreekt nog.

Op aangeven van publiekstrekker Karim Mossaoui is het Yoshua St. juste die Hovocubo al op een vroege voorsprong brengt. En als niet veel later Kevin Tromp voor de 0-2 zorgt lijkt het een makkelijke avond te gaan worden. Maar de Eindhovenaren die van geen opgeven weten blijven druk vechten en dat resulteert in de 1-2 door Bilal Achenteh. Een schot van Zakaria Amrani vergroot de marge naar 1-3 waarna Achenteh de 2-3 countert. Kort voor rust zorgt Mats Velseboer voor de 24 ruststand nadat Amrani voor zijn tweede assist van de avond zorgt.

Na de rust komt Eindhoven gretig uit de startblokken en voert de druk op. Hovo moet dan even schakelen maar kan niet voorkomen dat Umur Agir uit een vrije trap opnieuw voor een aansluitingstreffer zorgt. De Brabanders proberen nog druk te geven, maar het collectief houdt dit niet vol en worden door het oppermachtige positiespel van Hovocubo van het kastje naar de muur gestuurd en volledig kapot gespeeld. Met een fantastische individuele actie van Karim Mossaoui en weer een schot van Zakaria Amrani gaat Hovocubo met de 3-6 winst terug naar Hoorn.

De strijd tussen koplopers FC Marlene en FC Eindhoven is in het voordeel van de Heerhugowaarders beslist. Dat betekent dat Hovocubo (+14) een gedeelde tweede plaats bezet samen met FC Eindhoven (+18) die een beter doelsaldo heeft  en Futsal Apeldoorn (+10) die een minder goed doelsaldo heeft.

Komende vrijdag 19 oktober om 20.10 uur (!!!) is de aftrap tussen Hovocubo en de nummer vijf op de ranglijst asv Lebo. Kom allen naar de Opgang en zorg steun aan onze toppers!

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Hovocubo wint met 3-6 ondanks vele missers

Bron Noordhollands Dagblad

Hoewel ZVV Eindhoven absoluut geen hoogvlieger is, is de ploeg uit Brabant thuis altijd lastig te verslaan. Hovocubo won er gisteravond uiteindelijk wel met 3-6.

,,Het is uit inderdaad een lastig te bespelen ploeg. Vooral als het publiek er achter gaat staan. En dat gebeurde toen zij de 1-2 en de 2-3 maakten”, aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk. ,,Dan rent er een aantal toeschouwers het veld op en beginnen ze te joelen.” Maar de bezoekers raakten geen moment van slag.

,,We speelden echt goed. Alleen de afronding was onvoldoende. Ik denk dat we echt veertig grote kansen hebben gehad, dus ik heb me dan ook geen moment zorgen gemaakt”, stelde Van Dijk. Grote uitblinker aan de kant van Hovocubo was volgens de trainer Karim Mossaoui. ,,Hij heeft diverse spelers niet te missen kansen geboden. En hij had nog twee heerlijke panna’s. Dat was echt genieten”, vervolgde Van Dijk, die het nog wel enige tijd zonder zijn aanvoerder Amir Molkarai moet doen.

,,Amir loopt nog enkele weken in het gips. Voor de rest was iedereen van de partij. Ook Mukhtar Suleiman maakte zijn minuten.’’

De winst in Eindhoven betekent de vierde overwinning uit vijf wedstrijden voor de ploeg uit Hoorn. Alleen FC Marlène won tot nu toe alle competitiewedstrijden.

Volgende week vrijdag speelt Hovocubo thuis tegen ASV Lebo uit Amsterdam.

ZVV Eindhoven-Hovocubo 3-6. St Juste 0-1, Tromp 0-2, Amrani 1-3, Velseboer 2-4, Mossaoui 3-5, Amrani 3-6.

 

meer nieuws