Hovocubo maakt het zichzelf moeilijk

Niet dat het slecht speelde, maar het speelde (zeker in de eerste helft) niet goed genoeg. Ondanks de afwezigheid van Amir Molkârâi en Zakaria Amrani had meer verwacht mogen worden van de Hovocubo selectie. Het domineerde de hele wedstrijd, maar het tempo lag te laag. Hierdoor kreeg MSV Zeemacht de kans om tot vlugge counters te komen en dat betekende de 1-0 (Melvin Damsma) en 2-0 (David Albert). Toch kwam Hovocubo een paar keer dicht bij tot scoren door schoten op de paal en een goed uitgespeelde aanval. Maar ook kwam het goed weg bij een vrije trap op de paal en een 10-meter trap die door Barry de Wit tot corner werd gedegradeerd.

In de tweede helft ging Hovocubo in een hogere versnelling spelen en werden enkele details beter uitgevoerd waardoor het heel snel de stand deed kantelen naar 2-3 door twee doelpunten van misschien de beste man van de avond aan Hovocubo zijde Kevin Tromp en Faisel Mellah die ook een zeer verdienstelijke partij speelde. Deze twee waren samen verantwoordelijk voor één van de hoogtepunten. Een loepzuivere lange stift van de voet van Mellah die door Tromp werd gepromoveerd tot omhaal. Helaas belandde deze op de lat. Een andere hoogtepunt was het vierde doelpunt aan Hovocubo zijde: dit keer een korte stift opnieuw van Mellah die Karim Mossaoui fantastisch in het doel wist te volleren. In de slotminuten werd Hovocubo weer wat slordig waardoor David Ambriola de aansluitingstreffer wist te maken. Op het eind werd het nog spannend toen keeper Sander Rietveld mee naar voren ging. Hierdoor kwam Hovocubo onder druk te staan. Bij het klinken van de zoemer raakte de bal de lat boven Barry de Wit.

Al met al een wedstrijd met veel spanning. Door de uitglijder van Futsal Apeldoorn staat Hovocubo stevig op de derde plaats met slechts drie punten achterstand op koploper FC Eindhoven die het ook moeilijk had tegen White Stones die de 11 plaats op de ranglijst bezet. Van de top vier ploegen was alleen Marlène in staat om een overtuigende overwinning te boeken.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op Eredivisiezaalvoetbal.nl

Nipte zege voor Hovocubo

* Hovocubo heeft dit weekend een krappe zege geboekt op Zeemacht. In Den Helder kwam de regerend landskampioen niet verder dan 3-4 tegen de promovendus uit de marinestad.

Halverwege het duel betaalde de tactiek van de thuisclub zich uit. Zeemacht verschanste zich voor het eigen doel om de verdedigende stellingen alleen te verlaten indien een countermogelijkheid zich aandiende. Melvin Damsma en David Albert hadden er succes mee. Aan Hovocubo de taak om gaten in de opgetrokken muur te slaan. Hier kreeg het kansen toe, maar onder meer Mats Velseboer (paal) en Youssef Makraou (bal van de lijn) slaagden er niet in. Doelman Barry de Wit voorkwam een derde Helderse treffer door een tienmetertrap te keren.

Na de pauze werd de achterstand alsnog omgebogen in een voorsprong. Eerst was het Kevin Tromp die Hovocubo op 2-1 schoot voordat Faisel Mellah het evenwicht in de wedstrijd herstelde met de 2-2. Opnieuw was het vervolgens Tromp die voor de Hoornse voorsprong zorgde. De jongeling was sowieso de meest opvallende speler aan de zijde van Hovocubo want hij raakte, nota bene met een omhaal, ook de lat. Karim Mossaoui tekende daarna uit een assist van Mellah voor de 2-4.

In de slotfase werd het toch nog flink billenknijpen voor Hovocubo nadat David Ambriola de achterstand van Zeemacht terugbracht tot één treffer en er kansen voor de thuisclub waren voor een remise. Zeemacht stuurde de keeper mee naar voren in de slotminuut. Bijna bracht het succes. Een Helders schot in de zoemer spatte uiteen op de lat.

Zeemacht – Hovocubo 3-4

Damsma 1-0, Albert 2-0, Tromp 2-1, Mellah 2-2, Tromp 2-3, Mossaoui 2-4, Ambriola 3-4.

Heroische wedstrijd

Hans Steen

* Wat waren ze dichtbij een stunt, de zaalvoetballers van Zeemacht, zaterdagavond in sporthal De Brug tegen regerend landskampioen Hovocubo. Bij rust een 2-0 voorsprong, kansen op meer, door een inzinking met 2-4 achter en na de late 3-4 nog twee mogelijkheden op een verdiend gelijkspel.

Coach Arjan de Klerk moest even slikken voor hij voor positieve aspecten koos: ,,Voor dit soort wedstrijden willen we in de eredivisie spelen. Zo goed gespeeld dat punten pakken van Hovocubo had gekund, maar wij laten de kansen liggen waardoor zij met hun surplus aan klasse de rollen omdraaien.’’

Zijn tactisch plan werkte, zeker in de eerste helft bijna perfect. Zeemacht zakte ver terug, verdedigde fanatiek waardoor de gasten werden gedwongen tot doelpogingen van afstand waarop keeper Sander Rietveld uitstekend reageerde.

Hamstringblessure

Uiteraard had Hovocubo, met zes wisselspelers tegen twee van Zeemacht dat Adri Petronia vroeg kwijtraakte met een hamstringblessure, een groot overwicht, maar de Helderse counters waren gevaarlijk. Al in de derde minuut bleek een getoucheerde inzet van Melvin Damsma goed voor de 1-0, speelde de doorgebroken David Ambriola de bal iets te ver voor zich uit en moest doelman Barry de Wit zich strekken op een spectaculaire omhaal van Ingmar Waard. Aan de overkant trof Karim Mossaoui uit een ingestudeerde hoekschop de paal.

De 2-0, halverwege het eerste bedrijf, kwam van Albert, op snelheid en koel afgemaakt, en voorkwam Rietveld een tegentreffer toen Youssef Makraou van dichtbij kon uithalen. Het was de enige uitgespeelde kans voor de gasten, terwijl Zeemacht met een vrije trap van Ambriola op de paal en de tienmetertrap van Jordy Bos, door doelman De Wit afgewend, verder afstand had moeten nemen.Dat had ook nog gekund na de pauze maar twee scherpe uitvallen strandden op doelman De Wit, waarna irritatie toesloeg bij de bezoekers, die er maar niet in slaagden om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Hoornse goals

En toen, met nog dertien minuten te gaan, draaide binnen ruim twee minuten alles om met drie Hoornse goals op rij; Kevin Tromp vond de bovenhoek, Faisel Mellah tekende in twee keer voor de gelijkmaker, en opnieuw Tromp voor 2-3.

Waarna de bezoekers hautain rondspeelden, terwijl Zeemacht naar adem hapte en nog de 2-4, fraaie treffer Lahcen Bouyouzan, incasseerde. Toch bleek het vuur bij de thuisclub niet gedoofd, want na de 3-4 van Ambriola moest doelman De Wit de gelijkmaker van zijn meevoetballende collega Rietveld voorkomen en teisterde Albert in de allerlaatste seconde de kruising.

Zeemacht – Hovocubo 3-4