Het kan spoken in Apeldoorn

In een onderling contact eerder deze week vertelde bondscoach Max Tjaden dat het kan spoken in Apeldoorn. Niets blijkt minder waar. Al tijdens de warming up vulde zich Sporthal Mheenpark in Apeldoorn. Hovocubo kreeg te maken met een fijne ontvangst van de promovendus die zich versterkt heeft met oud-internatinals Samir Makhoukhi (was overigens niet inzetbaar door blessure) en Dick Hulshorst en de van de landskampioen overgekomen Turkse International Cihan Özcan. Afgelopen seizoen een belangrijke pion bij asv Lebo en eerder kwam hij voor FC Eindhoven en LZV Kuypers uit.

Al vroeg in de wedstrijd gaf de arbitrage makkelijk twee gele kaarten weg aan de kant van Apeldoorn. De toon was gezet en er zullen er meer vallen deze avond. Kansjes waren er over en weer, maar pas na zeven minuten viel het eerste doelpunt. Uit een ingestudeerde vrije trap schiet de Turks international de bal genadeloos tegen de touwen achter de goed keepende Dave Stet. De thuisploeg komt op voorsprong en het publiek is in extase. Het blijkt een fysieke wedstrijd te zijn wat samen met de ambiance op de tribune voor een echt mooi voetbalsfeertje zorgt. Ivo Rottiné kreeg nog de kans om Hovocubo op gelijke hoogte te brengen. Hij liet de mogelijkheid om Sofian el Adel die ook op scoringspositie stond te laten gaan en koos om zelf de bal in het doel te plaatsen welke helaas tegen de keeper belandde.

Met een 1-0 achterstand kwamen de manschappen van Sander van Dijk uit de kleedkamer. Reeds in de eerste minuut na de rust is het Yoshua St. Juste die een lange bal knap onderschept en van eigen helft zich een weg waant naar de cirkel van de ploeg uit Apeldoorn en Sofian en Adel bedient van en pass op maat die knap benut wordt. De stand is weer gelijk. Wanneer een paar minuten later in een mooie combinatie Mo Attaibi de bal achter de doelman legt, staat Hovocubo voor.

Dan is er sprake van een scheidsrechterlijke dwaling. Er wordt gefloten voor een mysterieuze overtreding door Hovocubo. Wanneer Sofian el Adel aangeeft dat hij dit niet begrijpt wordt hem een gele kaart gegeven. Wanneer hij hierop weer reageert trekt de scheidsrechter opnieuw geel wat betekent dat el Adel naar de tribune mag. In de ontstane ondertal situatie komt de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

Hoewel Hovocubo goed combinatievoetbal hanteert, is WSV op de loer en moet Dave Stet met enige regelmaat in actie komen om zijn ploeg op de been te houden. Maar als vrij vroeg in de tweede helft een 10-meter trap door Hovocubo genomen mag worden wordt deze door Mats Velseboer benut waardoor de club uit Hoorn weer op voorsprong komt. Maar als dan het thuispubliek massaal achter zijn ploeg gaat staan kan er gesproken worden over een heksenketel. En dit resulteert in de gelijkmaker. Toch lukt het Hovo om zich staande te houden en een knappe actie langs de zijlijn van Nigel Wijdenbosch stelt Mats Velseboer in staat om opnieuw op voorsprong te komen. De spanning is te snijden, maar met nog twee minuten op de klok brengt Dennis Selbach het verschil naar twee doelpunten.

Het lijkt in de laatste minuut nog spannend te worden wanneer Dick Hulshorst als vijfde veldspeler ingezet wordt en in de rebound van een doelpoging de bal tegen de hand van Dennis Selbach komt wordt er een penalty gegeven. Hoe goed Dave Stet de gehele wedstrijd stond te keepen, de knal van Cihan Özcan was niet te houden. WSV blijft Power Play spelen op zoek naar de gelijkmaker, maar Nigel Wijdenbosch weet de verlossende zesde Hoornse goal te maken. Eindstand 4-6.

Een hard bevochten overwinning door Hovocubo.

Komende week, zaterdag 1 oktober, speelt Hovocubo om 19.30 uur in De Opgang. Flyer_161001_Hovo_TPPDan zal er afscheid genomen worden van Ronald van Leeuwen en Jasper Boon. Jasper verliet afgelopen zomer na negen jaar de selectie om zich bij zijn vrienden van Hovocubo 3 te kunnen voegen. Brabants Beton heeft na zes mooie jaren in Hoorn gekozen de reisafstand wat te verkorten en is getransfereerd naar het Belgische KK Malle. Kom deze twee toppers een laatste warm en hartelijk applaus geven aankomende zaterdag, dat hebben ze verdiend.

Verder kunt u getuige zijn van het officiële debuut in het Rode shirt van de beste speler uit de competitie 2015-2016 Karim Mossaoui. De creatieve speler waarvoor u vaker naar De Opgang gaat komen. Bijzonderheid:Karim debuteert tegen zijn laatste club TPP.

Dus zorg dat je erbij bent 1 oktober!!

Luister hier naar het live radioverslag van Radio Hoorn

Hovo pakt winst in moeilijke pot

Bron: Noord Hollands Dagblad

De zaal­voet­bal­lers van Ho­vo­cu­bo heb­ben vrij­dag­avond hun twee­de zege ge­boekt. In Apel­doorn werd WSV met 4-6 ver­sla­gen.

De zege kwam ove­ri­gens niet een­vou­dig tot stand, zo­als Ho­vo­cu­bo-trai­ner San­der van Dijk al voor­spel­de. ,,Ze heb­ben een goe­de ploeg.’’

In de rust keek de ploeg uit Hoorn te­gen een 1-0 ach­ter­stand aan. ,,Mede door­dat wij zelf onze kan­sen niet be­nut­ten hoor”, zei Van Dijk. ,,Maar het toont ook aan dat het niet mak­ke­lijk ging.’’

In de twee­de helft kwa­men de gas­ten ech­ter flit­send uit de start­blok­ken en via So­fi­an el Adel en Mo At­tai­bi pak­te Ho­vo­cu­bo de voor­sprong. ,,En toen ging het even mis bij de ar­bi­tra­ge.’’

El Adel kreeg we­gens een re­ac­tie op de ar­bi­tra­ge geel. ,,Hij re­a­geer­de wel. Maar niet met een scheld­par­tij of zo. Geel was flauw. Ver­vol­gens legt hij zijn hand op de schou­der van de scheids en wil hij aan­ge­ven dat het wel mee­viel, krijgt hij prompt zijn twee­de kaart en dus rood. Erg flauw.’’

WSV be­nut het over­tal en maakt 2-2. Maar Ho­vo­cu­bo pakt al snel weer de voor­sprong om die niet meer uit han­den te ge­ven. ,,We had­den het duel uit­ein­de­lijk eer­der kun­nen be­slis­sen, maar het bleef tot het ein­de span­nend. Veel ploe­gen gaan het hier moei­lijk krij­gen.’’

Hovocubo bederft thuispremière WSV/Shoepimp

By  Rob Kruitbosch  | 24 september 2016

Bron: Dagblad de Stentor Apeldoorn

Vanuit organisatorisch oogpunt mag Apeldoorns eerste kennismaking met eredivisiezaalvoetbal gerust een voltreffer worden genoemd. Sporthal Mheenpark stroomde vrijdagavond nagenoeg vol voor het thuisdebuut van WSV/Shoepimp. Slechts de 4-6 nederlaag tegen titelkandidaat Hovocubo voorkwam een perfecte afloop van een verder geslaagde première .

WSV’s 1-0 voorsprong (goal Cihan Özcan) bij rust was al een prestatie van formaat. Het geslepen Hovocubo raakte geen moment in paniek. De koelbloedigheid en rust waarmee Noord-Hollanders te werk gingen, maakte duidelijk waarom veel kenners hen beschouwen als favoriet voor de landstitel. In een vloek en een zucht boog de formatie uit Hoorn in het tweede bedrijf de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Hovocubo sloeg telkens op de juiste momenten toe en veroordeelde WSV/Shoepimp tot achtervolgen. Tot twee keer toe maakte de thuisclub een achterstand ongedaan. De voor Oranje geselecteerde Rachid Boughalab (2-2) en andermaal Özcan (3-3) hielden de hoop aan Apeldoornse kant levend. Bij de tussenstand van 3-3 ging ook het fanatieke WSV-publiek er eens goed achterstaan.

De tegenstander raakte hier nauwelijks van onder de indruk, bleef onverstoorbaar z’n eigen spel spelen en sloeg opnieuw tweemaal toe na onachtzaamheidjes aan WSV-kant: 3-5. Met nog 36 seconden op de klok liet Özcan vanaf 6 meter het publiek nog eenmaal opveren. De resterende tijd bleek tekort om in een ultieme alles-of-niets poging de 5-5 uit het vuur te slepen. In de slotseconden moest vliegende kiep Dick Hulshorst voor een laatste keer buigen. Eindstand: 4-6.

Fraaie ambiance bij thuisdebuut WSV/Shoepimp

Bron: de Stentor
APELDOORN – Een schitterende sfeer bij de allereerste thuiswedstrijd van WSV/Shoepimp op het hoogste Nederlandse zaalvoetbalniveau: de eredivisie. Veel toeschouwers en een spannende wedstrijd, het smaakt naar meer.
De Apeldoorners verloren vrijdagavond wel van titelkandidaat Hovocubo uit Hoorn: 4-6. Dat mocht de stemming in sporthal Mheenpark geenszins drukken. ,,We zijn eindelijk in de eredivisie en nu willen we hier ook blijven”, sprak routinier Joey Ngarigota direct na afloop.
De doelpunten van WSV werden gemaakt door Cihan Özcan (3) en Rachid Boughalab.