Eerherstel in Gouda

Hovocubo had nog wat goed te maken na de  wedstrijd in Gouda vorig seizoen. Een comfortabele 1-3 voorsprong in de rust werd na de rust weggegeven en verloor Hovo met 6-5. In een wedstrijd waar het thuispubliek massaal achter zijn ploeg stond. De huidige coach van de ploeg uit Gouda is Samir el Yaaqobi, in het seizoen 2008-2009 nog speler van Hovocubo onder leiding van Sander van Dijk.  Met de nummer één tegen de nummer vier op de ranglijst kan gerust gesproken worden over een topwedstrijd. GZV Watergras won vorige week nog van FC Eindhoven in een zinderende wedstrijd met 7-6.

Met een gehavende selectie vertrok Sander van Dijk naar de Mammoethal. Door de vele blessures in Hovocubo 2 was hij genoodzaakt enkele spelers achter te laten (Ivo Rottiné en Nigel Wijdenbosch) en Sofian el Adel was niet inzetbaar. Om de hoek van de sporthal in Gouda woont echter reserve lid Martin van Eeuwijk die vandaag zijn debuut in de Hoornse selectie mocht maken.

Binnen twee minuten komt de thuisclub op een snelle voorsprong. Dit belooft wat voor deze avond. Mo Attaibi en mats-uittenueDennis Selbach stonden dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk is het een afvallende bal die door Mats Velseboer wordt benut en keeper Jeffrey Brand gepasseerd wordt. 1-1. Hierna begon Hovo de druk op te voeren en opnieuw Mo Attaibi met een goede kans die geen doel treft. Met slechts 7 gespeelde minuten staat Watergras al op vier overtredingen waardoor de rem bij de thuisploeg erop zal moeten staan. Ondertussen dendert Hovocubo door en het is wederom Mats Velseboer die met zijn teamgenoten op fraaie wijze de groenhemden uiteen spelen en de bal in het  doel knalt, het staat 1-2. In tegenstelling tot een week ervoor was dit een wedstrijd om van te smullen. Wanneer Watergras een zesde overtreding heeft gemaakt, laat Mats Velseboer de kans liggen om een zuivere hattrick te maken. Gesteund door de eigen supporters weet Jeffrey Brand de bal van de 10-meter te stoppen. Het hoge wedstrijdtempo weet Hovocubo tot het einde toe vol te houden als in de laatste minuut voor de rust Dave Stet met een uitstekende spelhervatting Karim Mossaoui bediend van de 1-3 en Amir Molkârâi met een goede rush de 1-4 de ruststand bepaalt. Een goede 1ste helft in een grimmige sfeer.

martin-uittenueMet de start van de tweede helft wil Hovocubo niet de zelfde fout maken als een jaar daarvoor en dwingt met veel druk de verdediging van Watergras tot het maken van fouten. De weinige keren dat de thuisploeg weet uit te breken weet Hovocubo deze pogingen keer op keer onschadelijk te maken. Één keer kwam Hovo met de schrik vrij als Velseboer de bal van de lijn weet te halen. Halverwege de tweede helft mag gelegenheidsspeler Martin van Eeuwijk zijn debuut maken. Hovocubo blijft echter aandringen maar de goed keepende Jeffrey Brand die voortdurend oog in oog komt met Hovocubanen weet zijn doel in deze tweede helft lang schoon te houden, maar een prachtige actie van Mats Velseboer wordt de Goalie uit Den Haag toch omspeeld en het staat 1-5. Mo Attaibi zorgt nog voor de 1-6. Het duel wordt vervolgens gestaakt doordat vanuit het publiek voorwerpen in de zaal worden geworpen wanneer Jaouad Essanoussi met een rode kaart naar de kleedkamer wordt gestuurd. Amir Molkârâi bepaalt na de afkoelingsperiode uiteindelijk de eindstand naar 1-7 in een wedstrijd die inmiddels geen wedstrijd meer was. Watergras mag keeper Brand dankbaar zijn dat de score voor Hovocubo niet hoger is uitgevallen.

Een prima revanche op de wedstrijd van een jaar eerder, maar nog belangrijker, op het vertoonde spel van vorige week. Hovocubo staat nog zonder puntenverlies aan kop (24 punten uit 8 wedstrijden) gevolgd door ‘t Knooppunt (8-21) en FC Eindhoven (8-19).

Op zaterdag 26 november ontvangt Hovocubo voormalig veelvuldig kampioen FC Eindhoven die momenteel de derde plaats op de ranglijst inneemt. Een wedstrijd die er echt toe doet. Wij hopen weer op uw massale aanwezigheid om de mannen in het rood te steunen.

Luister hier naar het live verslag op radio Hoorn (21.00-22.00 uur)

Luister hier naar het live verslag op radio Hoorn (21.00-23.00 uur)

Luister hier naar de nabeschouwing op radio Hoorn

15055755_1205355626210964_6624086686611952608_n

Hovocubo klopt ook Watergras

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

Gouda * De on­ge­sla­gen reeks van Ho­vo­cu­bo duurt voort. Gis­ter­avond won­nen de Hoorn­se zaal­voet­bal­lers ook hun acht­ste wed­strijd van het sei­zoen. In Gou­da werd Wa­ter­gras met rui­me cij­fers ge­klopt: 1-7.

Hoe­wel de eind­stand an­ders doet ver­moe­den was het duel in Zuid-Hol­land een se­ri­eu­ze kracht­me­ting voor de kop­lo­per van de ere­di­vi­sie. Wa­ter­gras im­mers is de num­mer vier van de rang­lijst en on­der­streep­te die hoge po­si­tie vo­ri­ge week nog door in ei­gen hal FC Eind­ho­ven met 7-6 te klop­pen.

Ook te­gen Ho­vo­cu­bo be­gon de ploeg voort­va­rend door een 1-0 voor­sprong te ne­men. ,,Wij be­gon­nen goed aan de wed­strijd. Dwin­gend. Bij hun was de pijp na tien mi­nu­ten ei­gen­lijk al leeg. Die goal was enigs­zins for­tuin­lijk en kwam voort uit een spaar­za­me aan­val”, al­dus trai­ner San­der van Dijk.

Ver­vol­gens zag hij hoe zijn spe­lers kans op kans sta­pel­den, maar de doel­man op hun weg von­den of niet met scherp scho­ten. Pas toen Mats Vel­se­boer de ban brak, ging het hard. Voor rust wa­ren het nog­maals Vel­se­boer, Ka­rim Mos­sa­oui en Amir Mol­ka­rai die voor een 1-4 voor­sprong zorg­den.

Vel­se­boer maak­te na rust – waar­in het spel nog en­ke­le mi­nu­ten werd stil­ge­legd na­dat het thuis­pu­bliek voor­wer­pen op het veld gooi­den om hun on­vre­de over een rode kaart ken­baar te ma­ken – zijn der­de van de avond. Mo At­tai­bi en Mos­sa­oui te­ken­den voor de zes­de en ze­ven­de Hoorn­se tref­fers.