Geen makkelijke poule

Onder het toeziend oog van voorzitter Winfred Wester en clubmanager Michel Koster in de headquarters van de UEFA in Nyon werd Hovocubo gekoppeld aan gastheer FK Vytis (Litouwen, #44 in de ranking), Reading Futsal Club

(Engeland, #38 in de ranking) en SS Murata (San Marino, #53 in de ranking).

Door plaats #29 is Hovocubo groepshoofd.

Vytis en Reading worden toch gezien als moeilijke tegenstanders. Het niveau zal elkaar niet veel ontlopen en er worden pittige wedstrijden verwacht.

De voorronde wordt gespeeld in de periode 28 augustus en 2 september. Zodra het volledige speelschema bekend wordt gemaakt (dezer dagen) zullen we dat op de pagina toevoegen.

Het minitoernooi & praktische informatie

Vliegveld: Vilnius Airport en Kaunas Airport

Verblijf: Kaunas

Sportcentrum: City Arena, Prienai/Jonava, Lithuania

Programma: 

Dag 1. 27 augustus 2018 reis en aankomst

Dag 2.  28 augustus 2018 wedstrijddag 1:

  • 16.30h Zvv Hovocubo – S.S. Murata
  • 19.00h FK Vytis – Reading Futsal Club

Dag 3. 29 augustus 2018 wedstrijddag 2

  • 16.30h Reading Futsal Club – Zvv Hovocubo
  • 19.00h FK Vytis – S.S. Murata

Dag 4. 30 augustus 2018 geen wedstrijden/rustdag

Dag 5. 31 augustus 2018 wedstrijddag 3

  • 16.30h S.S. Murata – Reading Futsal Club
  • 19.00h Zvv Hovocubo – FK Vytis

Dag 6. 1 september 2018 terugreis

Reisdocumenten: een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.  Er is geen Visum nodig. (Deze gegevens gelden voor reizigers met een Nederlandse nationaliteit)

Munteenheid: Euro.

Vilnius & Kaunas voor de supporters

Tijdens dit toernooi zullen we veel steun nodig hebben van onze supporters. Want wat betekent dit toernooi voor supporters die meegaan?

Vooropgesteld een fantastische sportieve strijd om het hoofdtoernooi van de Championsleague te halen. Samen zijn met een ontzettende leuke groep Hovocubanen die van dichtbij de belevenissen van onze selectie gaan mee beleven. Maar ook een fantastisch bezoek aan een fantastische stad waar je anders misschien nooit komt!

De stad Vilnius, heeft op de linkeroever van de Neris een grote historische binnenstad met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. Vilnius is kleiner dan de stad Utrecht, maar vanaf de toren in de Sky Bar kun je 27 kerken zien. De Nederlandse Ambassade is prachtig. Deze is te vinden bij het park bij de rivier.

Het eten in deze stad is prima en de mensen staan heel open voor bezoekers. Het is makkelijk een babbeltje te maken met de locals. Je voelt je totaal niet in het oostblok. Terwijl de selectie zich focust op hun sportieve plicht en hun rust zullen pakken, zullen de typische Hovocubo supporters zich in deze stad echt niet vervelen dus.

Bierliefhebbers kunnen uitpakken met hun kennis en tips uitwisselen met echte kennis in Avilys – de nummer één kroeg in Vilnius. Je verkeert onder het genot van honingbier en een voorraad biersnacks. Toeristen komen van her en der voor het overdonderende tweeëntwintig verdieping hoge uitzicht over Old Town en cocktails om je vingers bij af te likken in Sky Bar. Twee van die goddelijke cocktails kunnen echter voldoende zijn om je portefeuille tot op de laatste naad leeg te vreten. Dus bestel er eentje voor de smaak en wees dan streng en begeef je naar de lift.

Moet de perfecte avond een dosis live muziek bevatten, klop dan aan bij Jazz & Rock Cafe of Tamsta. Van donderdag- tot zaterdagnacht bieden ze concerten aan om u tegen te zeggen.

Wij zelf zullen in Kaunas verblijven. Dat ligt op 90 km van Vilnius. Kaunas ligt in het midden van Litouwen, aan de Memel. Kaunas is qua grootte de 2e stad van Litouwen. De stad kent 2 stadsgedeelten, de oude stad en de nieuwe stad. In de oude stad vind je o.a. ruïnes van de burcht en het Stadhuisplein. Het middeleeuwse stadscentrum en de boulevard zijn helemaal gerenoveerd en zeker het bezoeken waard. Een ander hoogtepunt van de stad is het kasteel. Archeologische vondsten suggereren dat het kasteel omstreeks de 14e eeuw in gotische stijl gebouwd moet zijn. Gelegen aan de rivieroever diende het kasteel met name als uitkijkpost. In 2010 en 2011 heeft er een enorme reconstructie plaatsgevonden en in de ronde toren bevindt zich tegenwoordig een kunstgalerie. Wat je verder zal opvallen in het centrum is het stadhuis. Het gebouw, dat stamt uit de 16e eeuw, wordt vanwege haar kleur en ranke vorm ook wel de “Witte Zwaan” genoemd. De kelder van het stadhuis is een bijzonder geliefde trouwlocatie. Kaunas biedt diverse mogelijkheden op het gebied van uitgaan. Er zijn genoeg gezellige restaurants en cafés, maar ook grote nachtclubs waar je tot in de vroege uurtjes uit je dak kunt gaan. Voor een avond vermaak is het Olympic Casino erg geliefd. Zo zijn er mogelijkheden tot karaoke, maar ook optredens van (inter-)nationaal bekende DJ’s.

Wil je liever iets meer cultuur? Ga dan naar een van de zeven professionele theaters. Er zijn theaters voor Drama, Musical, Pantomime en Dans en er is een Poppentheater.

Heb je je vakantie nou nog niet geboekt? of kun je nog wat extra vrije dagen erop uit gebruiken? Combineer dat dan door in Kaunas en Vilnius Hovocubo te steunen en tussen de bedrijven door met een prachtige stad kennis te maken waar je anders misschien niet zou komen.

meer nieuws