“Hovo 17-1 wint opnieuw van Veerhuys O17-2, 2-4”.

De laatste wedstrijd van 2016 speelden we tegen Veerhuys O17-1 (3-2) winst) en in het nieuwe jaar 2017 starten we tegen ….. Veerhuys O17-2. In de eerste wedstrijd van het seizoen wonnen we na een spannende wedstrijd nipt met 4-3. In de jacht op de play-offs betekent het dat we ons geen puntenverlies kunnen permitteren. Het coach duo Arie/Ashvin mist Evan (gestopt), Ricky en Jeramy. Voorafgaande aan de wedstrijd vraagt de scheidsrechter of er mensen op de tribune zijn die het altijd beter weten want die kan hij gebruiken om te vlaggen. En zo zijn er van beide teams twee gegadigden die de taak als vlagger op zich nemen.

De wedstrijd begint met veelvuldig balbezit voor Hovo. Hovo speelt voorzichtig de bal rond in de hoop Veerhuys uit 170113-vh-hovo-o-17-1_dsc02748_d89-smallde tent te lokken. Veerhuys staat echter verdedigend goed waardoor Hovo in de beginfase alleen via Jordy een kans krijgt die naast wordt geschoten. Na tien minuten krijgt de thuisploeg een enorme kans en is het Jordan die verdedigend redt, er snel in de counter met de bal vandoor gaat en op tijd afspeelt naar de op links meegelopen Remco die in de korte hoek de keeper kansloos laat, 0-1. Veerhuys moet nu iets meer komen maar Hovo is de betere ploeg en is razend snel in de counter. Dave krijgt op aangeven van Jordan een schotkans die door de keeper tot hoekschop wordt verwerkt en Sem schiet na goed doorzetten maar net naast. Veerhuys krijgt daarna een kans die naast wordt geschoten. Vervolgens zijn opnieuw Dave en Kaj kansrijk maar stuiten op de keeper. Zes minuten na de openingstreffer wordt de voorsprong uitgebreid nadat een aanval van Veerhuys door Sem wordt onderschept en hij snel in de counter de bal op maat op Kaj geeft die met een schot de bal langs de keeper schiet, 0-2.  Jordy en Kaj zijn vervolgens dichtbij de 0-3 maar net voor rust weet Veerhuys de spanning in de wedstrijd terug te brengen door na een mooie aanval over verschillende schijven de 1-2 te maken en daarmee de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Even is Hovocubo de weg kwijt en we mogen niet klagen dat we met een 1-2 voorsprong de rust halen.

Na rust probeert Veerhuys het goede spel in de slotfase van de 1e helft door te trekken.  Na drie minuten krijgen ze 170113-vh-hovo-o-17-1_dsc02739_863-smalleen paar meter over de middellijn een vrije schop maar door wat getreuzel fluit de scheidsrechter na vijf seconden de andere kant op. Kaj schakelt met Jordan razendsnel, de Veerhuys doelman komt te laat omdat Jordan de bal al weer aan Kaj heeft teruggespeeld die de 1-3 simpel kan scoren. Tegen elke kans voor Veerhuys staan er gemiddeld drie van Hovo tegenover. Jordy, die als diepste spits steeds maar weer aanspeelbaar is, krijgt een paar kansen en ook Kaj krijgt een enorme kans als hij de keeper handig omspeelt maar in tweede instantie de keeper alsnog ziet redden. Na acht minuten is het Liam die de bal op de middellijn van een tegenstander ontfutseld, handig met Jordan kruist en van rechts naar links gaat om met de linker hard uit halen, 1-4, mooie goal!  Nog geen minuut later scoort Veerhuys de 2-4 omdat een schot van afstand nog via een speler van richting wordt veranderd. Dat zorgt ervoor dat de concentratie bij Hovo erop moet blijven zitten en dat gebeurt ook. Remco, Jordan en Kaj krijgen kansen om de voorsprong te vergroten, aan de andere kant kan keeper Damian aan het eind van de wedstrijd zich nog een paar keer onderscheiden en doet dat ook. En dat is best knap als je de hele wedstrijd vrijwel alle ballen over of naast het doel ziet worden geschoten dat je op de momenten dat je er moet staan ook staat. In de slotfase krijgt Jordan nog geel en moeten we met de numerieke minderheid de powerplay situatie het hoofd te bieden. Dat lukt door goed te verdedigen en met hulp van Damian die tot twee keer toe knap weet te redden.

Na 2×25 min fluit scheidsrechter Link voor het laatst en zo winnen we deze wedstrijd verdiend met 2-4. In de top van de hoofdklasse winnen Vennewater en Lebo hun wedstrijden. Verder weet Veerhuys O17-1 knap te winnen van de nummer 3, FC Marlene. En laat dat nu de volgende tegenstander van Hovo O17-1 te zijn!

Scoreverloop:

1. 1-0 Remco (Jordan), 16. 2-0 Kaj (Sem), 22. 2-1, rust, 28. 3-1 Kaj (Jordan), 33. 4-1 Liam (-), 34. 4-2