Door het oog van de naald naar de halve finale

Op de vooravond van een Barcelona avontuur risde Hovocubo af naar Rotterdam om in de kwartfinale van de KNVB beker tegen het altijd lastig TPP aan te treden. Slechts één nederlaag had deploeeg in dit seizon te verwerkeen gehad en dat was in de slechte wedstrijd tgen TPP. Amir Molkârâi herstelt van een meniscus operatie en Dave Stet was afgelopen donderdag door zijn enkel gegaan. De keeper probeerde het nog wel in de warming up, maar het was duidelijk dat hij het niet ging redden. 18-jarig talent Tjerk Thuring ging tussen de palen staan.

Zakaria Amrani opende de score na vijf minuten met een individuele actie en schot. En ondanks het veldoverwicht van Hovocubo, is het Jaouad el Yaagoubi die een drietal minuten later de gelijkmaker aantekent. Karim Mossaoui spelt een goede wedstrijd en het is hij die Hovocubo naar en comfortabele ruststand brengt. Scoort zelf de 1-2, verzorgt de voorbereiding op de 1-3 die vervolgens door Younes Makraou overtuigend wordt ingeschoten en schiet de vierde Hoornse goal er fantastisch in vanaf de rechter flank na eerst zichzelf zeer behedig vrij te hebben gspeeld. TPP deed nog iets tegen met een tweede goal van Thierry Seaw en een bal tegen de paal. Aan Hovocubo zijde was het Mats Velseboer die ongelukkig was in zijn inzet: één keer wordt een schot van hem door de Rotterdamse verdediging ternauwernood van de lijn gehaald en even later is de vraag of de bal wel of niet de lijn gepasseerd heeft nadat Mats eerst de onderkant van de lat.

Een misverstand tussen Karim en de jonge Tjerk Thuring bezorgt TPP middels een eigen doelpunt de aansluitingstreffer. Juist Tjerk die zo goed aan het keepen is en knappe reddingen heeft verricht is het ontzettend sneu dat hem dit moet overkomen. Hovocubo wordt slordig en TPP profiteert hier gretig van. Met doelpunten van Felix Verhaar, Soufiane Charraoui en Amin Nyali brengen de Rotterdammers naar een 6-4 voorsprong. De wedstrijd is gekanteld en zo gaat het niet goed voor Hovocubo. Met nog zeven minuten te gaan grijpt de oefenmeester van Hovocubo in. Er moet anders gespeeld worden en hij zet Yoshua St. Juste als vijfde veldspeler in. Het is ook hij die op aangeven van Zakaria Amrani de aansluitingstreffer bezorgt en Mats de gelijkmaker. Sander van Dijk vertrouwt op deze tactiek en wil het niet op penalty’s laten aankomen. Hij houdt vast aan de meevoetballende keeper en uiteindelijk is het Karim die de bevrijdende winnende goal maakt. TPP probeert de laatste minuut nog wel zelf met een vliegende keep, maar in gevaar komt Hovocubo niet meer.

Op 2 maart zal Hovocubo het in de halve finale opnemen tegen ‘t Knooppunt uit Amsterdam in Sporthallen Zuid.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Hovocubo naar halve finale van het bekertoernooi

Bron: Noord Hollands Dagblad

Rotterdam * Hovocubo heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De Hoornse zaalvoetballers plaatsten zich hier zaterdagavond door de in Rotterdam te winnen van TPP: 6-7.

De plek bij de laatste vier kwam uiteindelijk met moeite totstand. En dat terwijl de stand halverwege dit net deed vermoeden. Via treffers van Zakaria Amrani, Younes Makraou en twee keer Karim Mossaoui namen de Hoornaars in de eerste helft immers een 2-4 voorsprong.

Na rust werd het eerst spannend en later zelfs penibel toen de thusclub -ook in de competitie thuis al goed voor de enige nederlaag van Hovocubo – niet alleen langszij kwam, maar zelfs een gat van twee trefferssloeg. Na de 6-4 van Amin Nyali haaldetrainer Sander van Dijk keeper Tjerk Thuring, die Dave Stet verving vanwege een enkelblessure bij de eerste keus, naar de kant om Yoshua St. Juste in te brengen als extra veldspeler.

Juist hij schoot de 6-5 op het scorebord. Ook nadat Mats Velseboer Hovocubo weer naast TPP had gebracht hield van Dijk vast aan de tactiek met een vliegende keeper. Het genomen risico betaalde zich uit want Mossaoui tekende zijn derde van de avond voor het ticket naar de halve eindstrijd.

‘t ‘t Knooppunt schoot zich vrijdagavond al naar de laatste vier. White Stones-Amicitia en FC Eindhoven-FC Marlène volgen deze week nog.

TPP – Hovocubo 6-7: Amrani 0-1, El Jacoubi 1-1, Younes Makraou 1-2, Mossaoui 1-3, Seaw 2-3, Mossaoui 2-4, Mossaoui e.d. 3-4, Verhaar 4-4, Charraoui 5-4, Nyali 6-4, St. Juste 6-5, Velseboer 6-6, Mossaoui 6-7

Foto’s: Ferry Hoks