Hovocubo te ‘mat’ en goed afgestraft

Na de zinderende avond tegen ‘t Knooppunt in de benen reisde de selectie van Sander van Dijk naar Rotterdam waar het tegen TPP moest gaan spelen. Amir Molkârâi weer hersteld, Faisel Mellah werkt er nog aan.

Vooraf was bekend dat TPP een stugge tegenstander kon zijn. Een paar weken geleden had Landskampioen ‘t Knooppunt de grootste moeite om de overwinning over de streep te trekken.

In een veel te traag tempo overheersde Hovocubo wel met balbezit, maar er gebeurde niet zo veel. Uiteindelijk is het Karim Mossaoui die de 0-1 aantekent. Op een technisch hoogstandje van Zakaria Amrani na was er verder over de eerste helft niet veel te melden.

Al snel in de tweede helft is het Amin Nyali die de gelijkmaker scoort. Twee minuten later brengt Youssef Makraou Hovocubo nog wel weer op voorsprong en Hovo lijkt nog even de overwinning veilig te stellen. Maar wanneer de gebroeders Verhaar (eerst Felix en dan Wessel) er nog twee maken dan blijkt dat TPP volledig profiteert van het gemakzucht waarmee Hovocubo de wedstrijd naar het einde brengt.

Een volledig terechte overwinning voor de Rotterdammers die meer passie toonden en daarmee de drie punten thuis houden.

In verband met activiteiten van het Nederlands Zaalvoetbal team ligt de competitie in de eredivisie enkele weken stil. De volgende wedstrijd van Hovocubo is op vrijdag 27 oktober wanneer er in Sporthal De Opgang gespeeld wordt tegen F.C. Marlène. Tijdens deze wedstrijd zullen we officieel afscheid nemen van Dennis Selbach als speler van de selectie. Dennis doet een stapje terug en zal als invalkracht fungeren bij Hovocubo 3.

Lees hier het verslag van TPP

Hovocubo loopt tegen zeperd op in Rotterdam

Bron: Noord Hollands Dagblad

Rotterdam Een week na het sterke optreden tegen ‘t Knooppunt heeft Hovocubo een flinke misstap begaan. In Rotterdam verloor deploeg van TPP: 3-2.

Captain Amir Molkârâi ontbrak tegen de Amsterdammers nog vanwege een knie blessure, maar was in Topsportcentrum Rotterdam weer van de partij. Hij sprak na afloop van een totale offday. “Zo’n wedstrijd zit er één of twee keer per jaar tussen. Laten we hopen dat het één keer is. Tegen WSV Apeldoorn was het ook niet heel goed, maar als twee of drie jongens niet hun normale niveau halen, kunnen we dat nog wel opvangen.

De Hoornaars kwamen op voorsprong via oud-TPP-er Karim Mossaoui, maar daarmee kwam Hovocubo volgens de aanvoerder goed weg. “Zij hadden eerder al een aantal goede kansen gehad. Pal voor rust hielp de arbitrage ook niet mee. Ik werd neergehaald toen ik alleen richting hun keeper kon. Dat had die jongen zijn tweede gele kaart moeten zijn, maar die werd niet gegeven. Was die kans erin gegaan dan hadden we’m waarschijnlijk binnen getrokken.”

Nu kon TPP blijven hopen op een goed resultaat. Hoewel de thuisclub hiervoor amper kansen kreeg, kwam dit er ook. “Wij boksten al tien minuten op tegen de muur die zij hadden opgetrokken toen zij hun eerste kans kregen. Die was gelijk raak”, aldus Molkârâi.

Youssef Makraou zorgde na die 1-1 nog voor een nieuwe voorsprong, maar twee van de drie kansen die TPP daarna nog kreeg, waren raak.

TPP-Hovo 3-2: Mossaoui 0-1, Youssef Makraou 1-2

Foto’s: Martin van Oostveen