Gewoon niet goed genoeg

Kat in ‘t bakkie? Zeker niet. Vooraf had Sander van Dijk zijn manschappen er al voor gewaarschuwd. ‘We hebben niet zomaar van TPP gewonnen, er moet wel iets gebeuren’. En gelijk kreeg hij. Van onderschatting was geen sprake, maar toch zakte Hovo na een goede 5 eerste minuten en een vroege 0-1 voorsprong van Yoshua St. Juste de focus volledig weg. En een getergd TPP die tot nu toe drie punten wist te vergaren was bereid om te ‘sterven’ voor een goed resultaat. Daarnaast kon de ploeg weer beschikken over een fitte Soufiane Charraoui die gezien kan worden als een plaaggeest voor Hovocubo en je krijgt een leuke strijd tussen een ploeg die vooral de vaardigheden heeft om het beste voetbal tentoon te stellen en een ploeg die vecht voor wat het waard is.

De 0-1 voorsprong kon niet goed vast gehouden worden doordat de verdediging stond te slapen toen Charraoui de bal uit een intrap kreeg en kon genieten van volledige vrijheid omdat hij niet gedekt stond. Beide ploegen komen aan voetballen toe waardoor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd kon zien. Hovocubo speelde onder de maat en TPP steeg boven zichzelf uit. Wat erg irritant was is dat de scheidsrechters de spelers van  TPP meerdere malen alle tijd en vrijheid gaven om middels het stilleggen van de tijd de veters te strikken Hovocubo uit het eigen spel en concentratie haalden. Door correct op te treden zouden scheidsrechters dit niet moeten toelaten op het hoogste niveau. Na een snelle omschakeling legde Shibi Rojer de bal achter Barry de Wit neer zodat de thuisploeg met een voorsprong de rust kon ingaan.

In de tweede helft blijft het lang doelpuntloos in een helft waarin meer vuur en gretigheid aan Hovocubo kant zichtbaar was. Pas als Sander van Dijk met nog ruim drie minuten op de klok een vijfde veldspeler inzet is het Zakaria Amrani die via het been van een tegenstander de gelijkmaker aantekent. Voor Hovocubo was dit niet genoeg en het durft het risico te nemen om voor de volle winst te gaan. In dit alles of niets tactiek onderschept Charraoui met nog 40 seconden op de klok de bal op eigen helft en schiet in het lege doel waarmee Hovocubo weer op achterstand komt. 10 seconden voor het einde is het Lahcen Bouyouzan die Hovo alsnog op gelijke hoogte brengt. Dit is wat zaalvoetbal zo’n mooie sport maakt. Tot de laatste seconde is de uitslag niet vastgesteld. Hebben we vaker gezien.

Doordat ook FC Eindhoven 3-3 speelde en FC Marlène verloor blijft de schade op de ranglijst beperkt. Komende week is de kraker tegen FC Eindhoven en de week daarop tegen Futsal Apeldoorn. Twee topwedstrijden waarna de tussentijdse balans in de strijd om een Play off plaats vastgesteld kan worden.

Hovocubo morst punten bij hekkensluiter TPP

Bron: Noord Hollands Dagblad

Op bezoek bij hekkensluiter TPP/Feyenoord Futsal is Hovocubo niet verder gekomen dan een gelijkspel. Tien seconden voor tijd pas schoot Lachen Bouyouzan gisteravond de 3-3 tegen de touwen voor de landskampioen uit Hoorn.

,,Ten opzichte van vorig seizoen hebben we een punt gewonnen’’, reageert Sander van Dijk op de remise. Hij doelt ermee op de nederlagen die vorig seizoen zowel uit als thuis werden geleden tegen TPP. De trainer zegt het als een boer met kiespijn. ,,Tegen dit TPP moeten wij meer kunnen brengen.’’

In de beginfase slaagde Hovocubo hier ook in, zag Van Dijk. ,,De eerste zeven, acht minuten waren we heer en meester. In die periode scoorden we ook.’’ Het maakte dat TPP de uiterst verdedigende tactiek – door de Hoornse oefenmeester omschreven als anti-voetbal – moest loslaten. ,,Daardoor kregen wij meer ruimte om te voetballen. We sprongen alleen slecht om met de kansen die we kregen. Door een keer dom te dekken en een slordigheid kwamen zij juist op 2-1, waarna ze de bus weer parkeerden. Begrijp me niet verkeerd trouwens, ik begrijp de keus voor hun speelstijl want ze boeken er resultaat mee.’’

Na rust haalde Van Dijk doelman Barry de Wit naar de kant voor een extra veldspeler. Het resulteerde in de 2-2 van Zakaria Amrani, maar ook in de 3-2 van Soufiane Charraoui. Tien seconden voor tijd stelde Bouyouzan, Rotterdammer in Hoornse dienst, een punt veilig. ,,Voor vreugde zorgde dit niet.’’

TPP/Feyenoord Futsal-Hovocubo 3-3.

St. Juste 0-1, Charraoui 1-1, Rojer 2-1, Amrani 2-2, Charraoui 3-2, Bouyouzan 3-3.