Hovo en FC Eindhoven openen het seizoen

Met de Supercup gaat het seizoen officieel van start. De twee finalisten van de KNVB beker gaan op herhaling. Doordat Hovocubo zowel de beker als de landstitel pakte mogen de Brabanders de plaats van de bekerwinnaar innemen. Iets wat in 2012 ook al gebeurde, maar dan andersom. Toen was FC Eindhoven de club die de dubbel pakte en dus mocht Hovocubo als verliezend finalist in de Supercup en de Bene-beker aantreden.

Wat is er bij beide clubs ten opzichte van vorig seizoen veranderd? Bij FC Eindhoven veel. Er gingen spelers weg, waaronder Lahcen Bouyouzan die naar Hoorn is gekomen. Verder vertrokken de Braziliaan Rodrio Ticz, Romano ter Linden en Jorg van Galen.

Nieuw zijn Bjorn Bastiaans, Jordany Martinus, Mouhcine Zerouali, Lucas Borato, Jamal el Ghanoutti en Manuel Kuijck.

Bij Hovocubo zien we Younes Makraou in het nieuwe seizoen niet terug. Maar is wel versterkt met Lahcen Bouyouzan, Mukhtar Suleiman en Barry de Wit.

De bekerfinale die in het voordeel van Hovocubo is uitgevallen (0-4) zal dus een andere wedstrijd blijken dan de Supercup die aanstaande is. Met name FC Eindhoven heeft zich goed versterkt. Het wordt dus een open strijd waarbij een hoog niveau wordt verwacht aan twee kanten.

Voor Hovocubo is het gelijk ook een uitzwaai wedstrijd. Drie dagen later vertrekt de ploeg van Rudy Monden naar Litouwen om de voorronde van de Championsleague te spelen. Een mooie gelegenheid voor de supporters om de ploeg veel succes te wensen.

De wedstrijd vindt door onderhoudswerkzaamheden niet plaats in de vaste thuishal De Opgang. Maar wel in de vertrouwde Vredehof. De hal waar Hovocubo gedurende 40 jaar haar wedstrijden speelde. Hovocubo was één van de eerste gebruikers van de Vredehof.

Een mooie gelegenheid om de leden uit die tijd om een ouderwets ‘avondje Vredehof’ te herbeleven. Helaas zonder Joop Voogel. Maar de tribune en het speelvloer zijn nog onveranderd.

Naast het kunnen winnen van de Supercup, worden ook de seizoenprijzen verdeeld. De genomineerden zijn:

  • Beste trainer/coach: Calvin Blankendaal, Hicham Benhammou, Hjalmar Hoekema
  • Beste speler: Karim Mossaoui, Said Bouzambou, Yoshua St. juste
  • Beste keeper: Alvaro Fernandez Garcia, Barry de Wit, Ennes van Maasbommel
  • Beste talent: Kevin tromp, Soufian Charraoui, Younes Daari

Scheidsrechters van deze wedstrijd zijn: Gino d’Onorio, Rob Lenting en Lars van Leeuwen.

Tijdens de rust van de Supercup vindt de verloting plaats van de seizoenkaart deel & like actie!!!!

De wedtrijd heeft dit keer maar liefst twee sponsoren!

De voorzitter en de vicevoorzitter slaan de handen ineen en dragen deze wedstrijd

Kom op vrijdag 24 augustus massaal naar Sportcentrum Vredehof en moedig Hovocubo naar weer een prijs.

meer nieuws