We maken de balans op

De competitie is nu zes speelrondes ver, dus een mooi moment om de balans op te maken. Hovocubo heeft buiten de selectie en de vrouwen 11 teams ingeschreven bij de senioren.

Hovocubo 3

Hovocubo 3 die een stapje terug heeft gemaakt en de 1ste klasse heeft verlaten doet goed mee in de tweede klasse B. Met 9 punten uit zes wedstrijden bezetten ze een gedeelde derde plaats met HZV/Vennewater, LZVV/Sport 2000 en FC Marlène 3. 15 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen. Niet verkeerd. Team manager Joep Wester heeft zijn handen vol om het team in het gareel te houden.

Hovocubo 4

Na behoud tweede klasse A in het afgelopen seizoen heeft dit team het ook dit seizoen moeilijk. Zes punten uit zes wedstrijden is niet om over naar huis te schrijven. Zij bezetten op dit moment de achtste plaats.

Hovocubo 5

De ploeg bestaande uit een mix van in Hoorn en in Amsterdam wonende spelers werken hun wedstrijden af in de Amsterdamse competitie. 5de klasse.  Bezetten met 10 punten de derde plek stevig. Slechts vijf punten achter koploper RKVIC 6 en slechts 2 punten minder dan ARGON. scoorden 15 keer en incasseerden 15 keer waardoor het doelsaldo 0 is. Doen mooi mee in de race om het kampioenschap.

Hovocubo 6

In de 6de klasse speelt het team van Hovocubo-sponsor Junior Karel. Op een goede derde plek moet het alleen RTC’72 1 en hovo 7 voor zich dulden. Speelde wel één wedstrijd minder (5) dan de rest. 27 goals voor en 32 goals tegen is een duidelijk verbeterpunt want van de top 6 is het de enige ploeg die in de min staat.

Hovocubo 7

Dit team bestaat grotendeels uit spelers die in de jaren ’90 voor Hovocubo 1 uitkwamen. Deze veteranen hebben nog echter veel plezier in het spelletje waardoor ze actief blijven. En dat ze het na al die jaren niet verleerd zijn blijkt uit de resultaten: zes gespeeld, 13 punten, 40 goals voor en 22 tegen waardoor een doelsaldo van +18. Hebben evenveel punten als koploper RTC’72 maar RTC heeft een beter doelsaldo (+20).

Hovocubo 8

In de zevende klasse bezet Hovocubo 8 de vierde plaats met 10 punten uit zes. een doelsaldo van +12 (41-29) is lekker en maar 3 punten achter koploper Lutjebroek 4.

Hovocubo 9

Speelde nog maar vier wedstrijden en hebben zes punten vergaard. Bezetten hiermee de zevende plek in de competitie. 11 gescoorde doelpunten en 16 tegen. Komen uit in de 7de klasse.

Hovocubo 10

Mede koploper met Lutjebroek 4  maar door en minder doelsaldo (30-23 +7) officieel op plek 2. Dit wordt een hele spannende competitie gezien het feit dat het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 4 slechts 3 punten bedraagt.

Hovocubo 11

De club is bovenal supertrots op dit team. Vanaf de C-junioren als vriendenteam bij elkaar gekomen. De gehele jeugd zonder problemen samen doorlopen. In hun laatste seizoen als A-junior (2017-2018) deed de vaste teambegeleider/coach, vader van een van de jongens steeds meer een stapje terug. De boys konden langzamerhand de verantwoordelijkheid steeds meer zelf aan. En nu volledig zelfstandig in de zevende klasse op plek 6. 26 goals gescoord en 26 goals tegen. Zij zijn een toonbeeld van hoe recreatiesport bedreven moet worden.

Hovocubo 12

Hovocubo 12 is dit seizoen nieuw bij Hovocubo en zijn gestart in de zevende klasse. Met zes punten uit zes wedstrijden bezetten ze nu de elfde positie op de ranglijst. Ze scoren bijna net zo veel als dat ze tegen krijgen. 23 om 24.

Hovocubo 13

Ook een nieuw team die zich ‘last minute’ heeft ingeschreven. En ze doen het goed in de 7de klasse. met 12 punten op de 3de plek van de ranglijst, slechts drie punten achter koploper RTC 72 2 en 1 punt achter Zvv Zwaag 8. RTC speelde al zes wedstrijden en Zwaag vijf. Terwijl de roodhemden nog maar vier wedstrijden speelden. met een doelsaldo van +28 (35-7) verreweg het beste doelsaldo. Zij dingen dus reëel mee om het kampioenschap.

meer nieuws