“Slordig spelend Hovo17-1 verliest in slotfase, 4-3 tegen Scagha O17-2”.

Voor de 2e keer dit seizoen spelen we tegen het 2e team van Scagha, die overigens een stuk hoger staat dan Scagha O17-1. In een oefenwedstrijd speelden we in het begin van het seizoen in De Opgang en wonnen moeizaam met 5-3. In de ranglijst ontlopen de beide teams elkaar slechts 3 punten. Met winst voor Hovo blijft uitzicht op playoffs houden, verlies zou betekenen dat we voorlopig afhaken. Kortom, een belangrijke wedstrijd in het verre Tuitjenhorn.  We missen de zieke Evan terwijl Jeramy wel op de bank zit maar allesbehalve fit is en alleen in nood zal voetballen.

De thuisploeg komt het beste uit de startblokken. De ploeg, bestaande uit spelers van vv Dirkshorn, zet direct hoog 161209_scagha-hovojo17-1_dsc02661_6d6-smalldruk. Vorig jaar speelde dezelfde ploeg tegen Hovo B2 en speelde hetzelfde spelletje. De B2 kwam er niet aan te pas en verloor kansloos met 9-0. Ook nu wordt Hovo in de verdediging gedrongen. We zijn niet écht scherp in het begin en dat vertaalt zich na amper twee minuten spelen in een aanval vanaf links waarbij de voorzet door een veel attentere speler van de thuisploeg van dichtbij wordt binnen getikt, 1-0. De achterstand zorgt er direct voor dat we scherp zijn. Eerste kans is een beste als een aanval tussen Jordy en Kaj net te scherp is voor Sem die een half metertje tekort komt. Eén minuut later is het wel raak als Jordy een schot op doel lost en de keeper de bal voor de voeten van Kaj stompt die de bal pats-boem in de kruising ramt, 1-1. De schade is verholpen maar het spel van Hovo oogt onrustig en er wordt ook slordig gevoetbald. Hieruit weet de thuisploeg bijna te scoren maar gelukkig pakt keeper Damian de bal knap. Scagha houdt de druk hoog waardoor Hovo gedwongen wordt om de lange bal te spelen. Jordy is sterk in het aannemen van de bal, kan ook een bal vasthouden maar mist de aansluiting van zijn medespelers. Die komt er vaak niet waardoor er balverlies wordt geleden. Toch zijn gek genoeg de kansen voor Hovo in deze fase. Schoten van Liam en Remco worden respectievelijk naast en door de keeper gepakt. Vijf minuten voor tijd frommelt Jordy na een hoekschop van dichtbij de 1-2 binnen, daarbij de keeper in de korte hoek verrassend. Jordy krijgt na een prima pass van Sem nog een kans maar schiet de bal tegen de keeper op. Daarna is het Scagha die druk zet om de gelijkmaker voor rust te forceren. Het blijft bij een 1-2 ruststand voor Hovo. In de rust is het coach Ashvin die de coaching alleen moet doen omdat medecoach Arie vanwege een wat overdreven reactie van de scheidsrechter de tribune op mag.

161209_scagha-hovojo17-1_dsc02665_549-smallNa rust is de eerste kans voor Liam die hard en droog uithaalt maar wel naast mikt. Kort daarna is het Scagha die via een vrije trap gevaarlijk is en waarbij er naast wordt geschoten. Na vijf minuten is het Sem die op rechts gevaarlijk is en een schot op doel lost die via de keeper bij Jordy komt die niet nadenkt maar via een tegenstander raak schiet, 1-3. De vergrote voorsprong zorgt niet voor rust in de Hovo ploeg. We spelen onder ons niveau hetgeen ook komt door de tegenstander die ons goed tegenspel biedt. We hebben problemen om ons onder de druk uit te spelen en opnieuw is de aansluiting ver te zoeken. Keeper Damian houdt ons met een paar reddingen in de wedstrijd. Na negen minuten voetballen stapt aanvoerder Kaj zonder dat er een tegenstander in de buurt is ongelukkig op de bal en moet geblesseerd het veld uit. Daarmee is Dave de enige écht verdediger in de poeg. Eén minuut later zorgt een van richting veranderd schot voor de 2-3 en is de aansluitingstreffer voor de thuisploeg een feit. Scagha ruikt bloed en probeert snel door te drukken. Het regent kansen en op de tribune wordt wat somber gekeken door de Hovo fans. Het spel van Hovo kant blijft slordig en het motto lijkt wel weg=weg. Zes minuten voor tijd wordt het nog lastiger als Remco na een 2e onnodige overtreding binnen de minuut met geel het veld af moet. Nog geen 30 seconden heeft Scagha nodig om de 3-3 te scoren. In de slotfase is Scagha de beter en makkelijker voetballende ploeg en we weten dat we met een gelijkspel goed zouden wegkomen. Maar zelfs een punt is Hovo niet gegund want twee minuten voor tijd is het de thuisploeg die de winnende treffer maakt, 4-3 en dat is ook de eindstand.

Een teleurstellende wedstrijd waarin we geen schim waren van de ploeg die vorige week nog van  koploper Het Vennewater won. Goed, wedstrijd maar snel vergeten en de focus leggen op de laatste wedstrijd van het jaar 2016. En die laatste wedstrijd is bij voorbaat al een beetje beladen want we spelen tegen Veerhuys O17-1 en die zullen ongetwijfeld gebrand zijn om revanche te nemen voor de 2-3 nederlaag tegen Hovo eerder dit seizoen.

Scoreverloop:

1. 1-0, 4. 1-1 Kaj (Jordy), 20. 1-2 Jordy (Kaj), rust, 30. 1-3 Jordy (Sem), 35. 2-3, 45. 3-3, 48. 4-3