Sterk Hovo  wint ruim bij hekkensluiter Scagha

We spelen tegen de hekkensluiter in de Topklasse A. Thuis wonnen we na een 3-0 ruststand met liefst 9-1. Van onderschatting willen de coaches Arie en Ashvin echter niets weten want in de laatste wedstrijd had ook Veerhuys O17-1 het lastig en won met “slechts” 8-5.  We moet het doen zonder Liam (schoolverplichtingen) en Ricky die zich letterlijk en figuurlijk “last minute” afmeldt.

Hovo begint sterk aan de wedstrijd, de thuisploeg wordt bij de strot gepakt, er wordt hoog druk gezet en Scagha kan in balbezit de bal alleen maar naar voren schoppen. Kansen zijn er al snel voor Jordy (naast) en Jordan (redding keeper). Het wachten is op de 0-1 maar dan is het even schrikken als in de eerste de beste aanval van Scagha aanvoerder Dave het is die op de lijn redding moet brengen als keeper Damian al is uitgespeeld. Damian pakt de bal en bereikt Jordy die uit de draai raak schiet en zo is het niet 1-0 maar 0-1 voor Hovo. In de 10 minuten die volgt speelt Hovo erg sterk. De aanhoudende druk van Hovo is groot en het enige dat de ploeg kan worden verweten is dat de voorsprong niet wordt uitgebreid want kansen zijn er in overvloed, Jeramy (naast), solo van Kaj die een schot tegen de paal schiet, Sem 2x en nogmaals Kaj. Pas in de 17e minuut verdubbelt Hovo de voorsprong en dat is een typische zaalvoetbalgoal als Kaj de bal goed naar Jordy speelt die ruimte maakt voor de doorgelopen Dave die 0-2 scoort. Hovo blijft komen en krijgt kansen voor opnieuw Dave (naast) en Remco (hard schot via de keeper hoekschop). Kort voor rust is het Sem die een aanval opzet, de bal op Jordy geeft die de bal op tijd terug geeft op Sem die de 0-3 aantekent, een prachtige goal!  Op slag van rust is het Kaj die een uitstekende dieptepass op de goed doorgelopen Jeramy geeft en die pikt ook een doelpunt mee, 0-4. Het is ook de ruststand. Een prima 1e helft van Hovo.

In de 2e helft gaat Hovo gewoon door. Nadat Sem door de keeper is gestuit is het na 5 minuten Jordan die in een snelle break Jordy weet te bereiken die van dichtbij 0-5 scoort. Drie minuten later is het Kaj die een schot in eerste instantie door de keeper ziet worden gekeerd maar in de rebound wel raak schiet, 0-6. Nadat Remco nog een kans op 0-7 heeft gemist is het de thuisploeg die de 1-6 op het scorebord brengt. Vervolgens krijgt Sem na een onschuldige overtreding geel en zodoende kan Scagha proberen de man-meer situatie uit te buiten. Hovo laat ook zien dat ze goed kunnen verdedigen want Scagha komt niet door de Hovo defensie. Net nadat Sem terug is krijgt een Scagha speler ook geel en dan is de situatie omgekeerd. Hovo laat zien hoe je de power-play wel moet uitspelen want na een 1-2’tje met Jordan scoort Kaj de 1-7. Er zijn dan nog 9 minuten te spelen om de ‘10” op het scorebord te krijgen. Een onderschepping van balafpakker Kaj zorgt voor een goal van Jordy die een voorzet knap afmaakt, 1-8. In de jacht op de “10” verslapt Hovo en zodoende kan Scagha wat terug doen. Eerst is het een schot die door Dave van richting wordt veranderd zodat keeper Damian op het verkeerde been staat, even later gevolgd door een slim genomen vrije trap en zo staat het ineens 3-8. Hovo richt zich nog een keertje op en ogenschijnlijk gemakkelijk scoort Jordan na een voorzet van Jordy de 3-9. En ondanks dat Scagha nog een keertje scoort na een uitstekende passeeractie van een Scagha aanvaller is het slotakkoord voor Hovo als Jordy, die weer vele meters maakt, een bal onderschept en zijn vierde goal maakt en dubbele cijfers op het scorebord brengt, 4-10.

Scoreverloop:

1. 0-1 Jordy (Damian), 17. 0-2 Dave (Jordy), 23. 0-3 Sem (Jordy), 25. 0-4 Jeramy (Kaj), rust, 30. 0-5 Jordy (Jordan), 33. 0-6 Kaj (-), 36. 1-6, 41. 1-7 Kaj (Jordan), 42. 1-8 Jordy (Kaj), 43. 2-8, 45. 3-8, 46. 3-9 Jordan (Jordy), 47. 4-9, 48. 4-10 Jordy (-)