Hovo wint in de herhaling

Het is woensdagavond 4 april en Hovocubo moet voor de tweede keer naar Topsportcentrum Rotterdam om tegen Salaam aan te treden. De deelname van een geschorste wedstrijd in de vorige editie maakt dat de eerdere 6-5 nederlaag ongeldig is verklaard.

Ook de deelname van Bilal Amraoui kon niet voorkomen dat Salaam de nederlaag te verwerken kreeg

Hovocubo trad aan met: Ali Choukair, Tom Overtoom, Bart Overtoom, Amir Molkârâi, Ruben Olijhoek, Nick Visser, Richard Meijer, Ruben Meijer,  Nick Verlaan, Mo el Bouziani en Ennio Mul. Salaam deed dit met Mo Assaiadi, Talib Lahiali, Ayoub Lahtimi, Boray Sat, Ibrahim el Morabit, Bilal Amraoui, Nadil Boukhari en Fouad Afkir.

Hovocubo ging goed van start en binnen een paar minuten komt het op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ali Choukair. Na dat het blokje gewisseld werd waren het Ennio (2x) en Robin die er in notime 0-4 van maakten. Even als in de vorige edities vielen er achter mekaar weer kaarten voor de spelers van Salaam.  Hovo liet zich in de laatste fase van de eerste helft afleiden door randzaken waardoor Salaam drie keer wist te scoren. Ook Hovo moest een gele kaart incasseren.

Na de rust is het Amir die de voorsprong opnieuw vergroot. De Rotterdammers maken nog wel de aansluitingstreffer maar via Amir en Ali neemt Hovocubo definitief afstand. In de slotseconde krijgt keeper Mo Assaiadi nog wel zijn tweede gele kaart waarvoor hij nog net voor het laatste fluitsignaal vervroegd het speelveld mag verlaten.

Voor vijf ploegen is het nog rete-spannend FC Marlene heeft de beste papieren om de dans om nacompetitie te ontsprinegen. Honselersdijk, Hovocubo en HZV Vennewater vechten nog om ook de nacompetitie te ontlopen, maar ook om rechtstreekse degradatie tegen te gaan. Salaam doet er alles nog voor om rechtstreekse degradatie tegen te gaan.