Zakelijk Hovocubo richt pijlen op FK Vytis.

Jonava- Landskampioen Hovocubo kan zich volledig richten op FK Vytis. Ook het tweede duel in de Champions League werd gewonnen. Door de winst op Reading FC kunnen de pijlen gericht worden op het allesbeslissende duel tegen thuisclub FK Vytis: 2-5.

De Engelsen, die hun eerste wedstrijd kansloos verloren met ruime cijfers, gingen van start met een andere doelman. De Spanjaard Juan Lebrancon liet zien over meer kwaliteit te beschikken dan zijn voorganger, die liefst twaalf keer gepasseerd werd in het eerste duel met de Litouwse gastheer.

Daarnaast kwam de selectie van Reading FC vele malen beter voor de dag dan S.S. Murata.

Hovocubo kreeg voor het eerst te maken met serieuze weerstand, maar kreeg al spoedig in de eerste helft controle over het duel. Daarnaast liet de Engelse opponent niet het meest sportieve gedrag zien. Hovocubo liet zich er totaal niet door afleiden. Rustig en bekeken zochten de Hoornaren naar zwakheden in de Engelse defensie. Na zes minuten was het raak. Mats Velseboer was het eindpunt van een prachtig uitgespeelde aanval. Karim Mossaoui’s harde voorzet schoot de Heerhugowaarder bij de tweede paal kiezelhard binnen: 0-1.

Linkspoot Mossaoui stond eveneens aan de basis van de mooiste treffer van de middag. Vlak na de rust gaf hij een loepzuivere steekpass over dertig meter door het hart van de Engelse verdediging. Oog in oog met Lebrancon, wipte Mukhtar Suleimar de bal prachtig over de doelman heen: 0-3.

Nadat Faisal Mellah nauwelijks een minuut later zijn tweede treffer van de avond maakte, was het over met de Engelsen. Mellah, met drie goals topscorer van Hovocubo dit toernooi, kon tevreden toekijken hoe aanvoerder Amir Molkarai met een steenharde rebound goed was voor Hovo’s vijfde treffer.

Een roerig kwartiertje volgde, waarbij de vele Spanjaarden in Engelse dienst alles uit de kast probeerden te halen om terug in de wedstrijd te komen. Vooral op het verbale terrein liet het wanhopige Reading FC zich regelmatig horen. Maar de in Europa debuterende doelman Barry de Wit bleef scherp en geconcentreerd spelen. Slechts twee keer moest de sluitpost capituleren, nadat hij in de eerste helft een tweetal cruciale reddingen verrichtte.

Zo  waren er meer zaken voor verbetering vatbaar. Maar de blijdschap over de drie punten overheerst vlak na het laatste fluitsignaal. De belangrijkste doelstelling werd behaald. Met zes punten op zak kon de blik vrijwel onmiddellijk gericht worden op FK Vytis. Dat realisme daalde vrijwel direct neer op de selectie. Vrijdag moet het gebeuren tegen de Litouwse kampioen.

De blikken in de ogen van de selectie zeiden wat dat betreft genoeg. De honger naar de allesbeslissende wedstrijd zal de komende dagen alleen maar groeien.

Reading FC- Hovocubo 2-5 (0-2). Velseboer 0-1, Mellah 0-2, Suleiman 0-3, Mellah 0-4, Molkarai 0-5, Muraca 1-5, Mielli 2-5.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op RTV NH

Bekijk hier de statistieken van de UEFA

Beslissing valt in laatste duel voor Hovocubo

Bron: Noordhollandsdagblad

Vincent Schot
Ook na de tweede wedstrijd van de voorronde van de Champions League is Hovocubo nog ongeslagen. De Hoornse formatie won woensdag met 2-5 van het Engelse Reading Futsal Club.
In het openingsduel werd SS Murata al met 12-2 afgedroogd door de landskampioen van Nederland. Kwam het scorebord in dat duel al in de derde minuut in beweging, Reading hield de rijen elf minuten lang gesloten. Toen was het Mats Velseboer die een gaatje vond in de defensie van de in het groen gestoken Britten.
,,Reading kwam heel anders de kleedkamer uit dan voor hun eerste wedstrijd’’, blikt de doelpuntenmaker na afloop terug op de partij. Een dag eerder nog werden de Engelsen met liefst 12-0 opgerold door gastheer Vytis. ,,Nu speelden ze wel met hun eerste keeper én lieten ze zien dat er toch wel een idee zit achter hun manier van voetballen.’’
Desondanks dicteerde Hovocubo het spel ook nu weer, maar had het dus meer moeite om doelman Juan Lebrancon te passeren dan vooraf verwacht. Voor rust slaagde alleen Faisel Mellah hier nog in, maar al vrij snel na de pauze leken Velseboer en co. de Britse wil alsnog te breken. ,,We maakten een paar doelpunten snel achter elkaar. Dan denk je dat hun verzet gebroken is, maar toen maakten zij alsnog een goal en begonnen ze er weer in te geloven.’’
Hoewel de treffer van Victor Muraca de 1-5 betekende, drong Reading daarna nog even aan. Doelman Barry de Wit, die de voorkeur kreeg onder de lat nadat in het eerste duel Dave Stet nog keepte, kreeg nog een treffer te verwerken, maar in gevaar kwam de zege geen moment.
Nadat Hovocubo van Reading won, betraden Vytis en Murata de houten speelvloer. Met een 4-1 zege boekten ook de Litouwers een tweede overwinning. En dus wordt vrijdag in de slotwedstrijd duidelijk wie zich winnaar van poule F mag noemen en er doorgaat naar het hoofdtoernooi van de Champions League.
,,Misschien dat onze focus vandaag al een beetje bij Vytis lag’’, zoekt Velseboer naar een mogelijke oorzaak voor het uitblijven van een nieuwe monsterscore. ,,Helemaal onterecht is dat niet. We hebben ze zien spelen in hun openingswedstrijd tegen Reading en er lopen een paar goede voetballers bij. Een aantal Brazilianen maakt het verschil.’’
Toch zag de international vanaf de tribune wel plekken waar de Litouwers kwetsbaar zijn. ,,Reading deed het te weinig, maar als je ze onder druk zet, hebben ze moeite om zich daar onderuit te voetballen.’’
Het duel tussen Vytis en Hovocubo begint vrijdag om 18 uur. De Hoornaars zenden dit duel live uit via de Facebookpagina.
Reading-Hovocubo 2-5.
Velseboer 0-1, Mellah 0-2, Suleiman 0-3, Mellah 0-4, Amrani 0-5, Muraca 1-5, Mieli 2-5.

Foto’s: Errol Kampen

 

Foto’s: Evaldas Semiotas

meer nieuws