Hovocubo E1 begint nieuwe jaar goed.

De eerste wedstrijd voor Hovocubo E1 was meteen tegen een tegenstander van formaat. In de Opgang kwam Ajax E2 afgelopen woensdag op bezoek. Zonder de zieke Jelte en met een nieuwe sponsor Talent United op onze shirts begon Ajax overtuigend aan de wedstrijd. Door hun techniek en vlot combinatiespel wist Ajax in de beginfase kansen te creëren. Keeper Morris hield goed zijn doel schoon en anders stond er wel een verdediger goed opgesteld. In de 5e minuut bleek Hovocubo in de omschakeling levensgevaarlijk. Jesper zag de vrijstaande Mikki voor het doel en die schoot de 1-0 voorsprong binnen. Binnen 1 minuut was het alweer gelijk (1-1). Ajax bleef goed combineren en in de 12e minuut en 14e minuut werd het zelfs op 1-2 en 1-3. Hovocubo kwam daarna beter in de wedstrijd en meteen was daar de aansluitingstreffer (2-3) door opnieuw Mikki. De wedstrijd was in balans en voor beide doelen was het gevaarlijk, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord.

In de tweede helft kwam Hovocubo op gelijke hoogte (3-3) door een mooie strakke vrije trap van Jens in de 22e minuut. Hovocubo leek meteen op 4-3 te komen maar na het missen van een grote kans, waarbij 4 spelers tegelijk naar voren gingen, gooide de Ajax keeper de bal naar hun vrijstaande spits die de 3-4 maakte. Hovocubo toonde karakter door in de 25e minuut de 4-4 te scoren door Mikki na goed voorbereidend werk van Daimy. Omdat Ajax met maar 1 wissel speelde bleek Hovocubo in de slotfase de fittere en betere ploeg. Een sensatie hing in de lucht maar de kansen werden helaas gemist door Mikki, Roan, Ajay en Daimy. In de laatste minuut kreeg Jesper een grote kans om de wedstrijd te beslissen door alleen op doel af te gaan. Zijn inzet werd met veel moeite door de Ajax keeper net naast het doel getikt. Na een mislukte corner leek Ajax nog met de overwinning aan de haal te gaan, maar nadat de zoemer was gegaan werd er pas gescoord. Zo werd een aantrekkelijke wedstrijd afgesloten met een verdiende 4-4 gelijkspel tegen Ajax E2.