Nu heel dichtbij play-offs, nog 4 pt.

Hovocubo moet nog een paar procent

Bron: Noord Hollands Dagblad

Sjors Blaauw

Zaalvoetbal Het was goed wat Hovocubo zaterdagavond in het met 5-2 gewonnen duel tegen LZV liet zien. Maar nog niet goed genoeg om straks in de play-offs echt potten te kunnen breken. Pas als ook de laatste finnesses kloppen, maakt de ploeg een serieuze kans op de landstitel.

“Op details na zijn we in de juiste vorm voor de play-offs. Kleine dingen moeten nog beter. Zo geven we de 3-2 onnodig weg. Dat gebeurt niet als we echt scherp zijn.  Het tempo moet iets omhoog. Nog sneller afspelen en direct doorlopen”, wijst uitblimker Dennis Selbach enkele verbeterpuntjes aan.

Tegen LZV komt Hovocubo gemakkelijk weg met die kleine zwaktes. De Hoornse eredivisionist is heer en meester in een goed gevulde sporthal De Opgang. Al komt het team met wat pech wel al na twee minuten op achterstand als Amir Molkarai een inzet van Cihan Ozcan achter zijn eigen doelman werkt.

De achterstand maakt de thuisploeg met speels gemak goed in de resterende 38 minuten. Het laaggeklasseerde LZV is een speelbal van Hovocubo. Met goede passes en prachtige acties komt de formatie tot veel kansen. Maar pas twee minuten voor de rust komt de gelijke stand op het bord. Selbach rondt een prachtige pass van Mo Rougie af met een gevoelige lob. Een minuut later neemt Molkarai revanche voor zijn ongelukkige eigen doelpunt  door een mooie rish te beëindigen met een rake punter.

In de tweede helft is het krachtsverschil nog groter. Met doelpunten van het sterk spelende talent Youssef Makraou, Mo Darri en Yoshua St. Juste komt dit tot uiting. Toch zijn het vooral de gemiste kansen die aangeven over hoeveel kwaliteit Hovocubo beschikt. Meerdere keren snijdt de nummer vier op de ranglijst met fijne aanvallen door de defensie van LZV heen. Keepr Manuel Kuyk keert heel wat pogingen van de roodhemden die niet dodelijk genoeg zijn in de afronding. “We moeten nog zakelijker zijn. Als je ziet hoeveel kansen wij om zeep hebben geholpen, dan zijn dat echt heel veel. Ook onze concentratie moet omhoog”, noemt trainer Sander van Dijk nog bij het te schaven spelonderdelen op.

Zoals gezegd, tegen LZV breekt het de ploeg niet op. Daar is de tegenstand te zwak voor. In de play-offs, die Hovocubo nauwelijks meer kunnen ontgaan met een voorsprong van zes punten met nog drie duels te gaan, is dat wel anders. Dan is alleen het maximale genoeg. “Vandaag was 95 procent van ons te kunnen voldoende. In de play-offs moeten we nog een niveau omhoog. Als dat lukt maken we echt kans. Want op dit moment lijkt het zaalvoetbal wel op het veldvoetbal. Iedereen kan in de top van iedereen winnen.

Hovocubo-LZV 5-2: 2. Molkarai (e.d.) 0-1, 18. Selbach 1-1, 19. Molkarai 2-1, 22. Makraou 3-1, 24. Ozcan 3-2, 26. Darri 4-2, 34. St. Juste 5-2

Foto’s: Ferry Hoks

Foto’s: gerriefotografie.nl