Nieuweboer B2 opnieuw te sterk voor B5:

In de thuiswedstrijd startten we een paar weken geleden erg slap en stonden we binnen 7 minuten met 0-3 achter en was de wedstrijd al snel gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-8 en daar konden we niet eens ontevreden over zijn want het krachtsverschil was groot. In de voorbereiding gaat het dan ook over scherp zijn en compact verdedigen.  De wedstrijd begint en we staan goed, pas na twee en een halve minuut is de eerste kans voor de thuisploeg maar Tygo staat goed opgesteld. Dai en Timo staan verdedigend goed en zijn scherp in de duels. De scheidsrechter fluit in het begin veel in het voordeel van Hovocubo en heeft goed zicht op kleine duwfoutjes van Nieuweboer. Eerste kans voor Hovo is voor Kaj die een vrije schop hard over schiet. Het gaat vrij lang heen en weer en na zeven minuten staat het nog steeds 0-0 en met de thuiswedstrijd nog in gedachten is dat al winst. Dan versnelt Nieuweboer en krijgt een enorme kans die naast gaat. Het is uitstel van executie want op rechts komt een speler van Nieuweboer even later goed door en schiet in de korte hoek bij Tygo binnen, 1-0. Vrij kort hierop ontfutselt Jasey knap een beginnende aanval en krijgt de bal bij de snelle Dai die tegen de buitenkant van de paal schiet.  Daarna is er een kans voor Jasey die via de keeper tot hoekschop wordt verwerkt.  Ook Luuk krijgt nog een kans uit een snelle counter die door de keeper wordt gered. Nieuweboer is gevaarlijk maar de kansen zijn voor Hovo want ook Dai schiet de bal nog op het doel maar de bal gaat naast. Tja, en als je zoveel kansen krijgt dan weet je dat er aan de kant wel eentje invliegt.  En dat gebeurt dan ook, vijf minuten voor rust wordt het 2-0. Even zijn we niet alert wat de 3-0 betekent en dat is zonde want daarmee lijkt het alsof we kansloos zijn en dat zijn we in de 1e helft zeker niet. Het enige dat de ploeg kan worden verweten is dat we we niet koelbloedig voor het doel zijn.  Laatste kans voor rust is een lange bal van Luuk op Kaj die vrij voor doel tegen de keeper schiet.  Het is 3-0 bij rust.

Na rust is het eerst wat vermeldingswaardig een geweldige actie van Kaj die de bal achter z’n standbeen speelt en in één actie door de benen van zijn tegenstander speelt. De eerste kans na rust is overigens voor de thuisploeg en is ook een beste maar Tygo staat goed opgesteld en redt.  Aan de andere kant is Kaj met een volley dichtbij de 3-1 maar de bal gaat naast. Ook Jasey krijgt nog een kansje maar vindt de keeper op weg naar een doelpunt.  Na 6 minuten wordt een snelle counter van Nieuweboer succesvol afgerond en staan we 4-0 achter.  Direct daarna lijkt het ook 5-0 te worden als na een foutje achterin een speler van Nieuweboer goed voor de goal komt maar gelukkig gaat de bal voor Hovo tegen de paal.  Aan de andere kant krijgt Luuk uit een lastige positie nog een kans maar treft de keeper.  Kaj krijgt nog een koekje van eigen deeg en moet ook een gruwelijke panna incasseren. Vervolgens zijn er grote kansen voor Nieuweboer die fysiek sterker is en tegen het einde van de wedstrijd de betere ploeg is.  Keeper Tygo weet twee grote kansen op knappe wijze te elimineren maar is bij de derde poging kansloos en zodoende lijkt het 5-0 maar het scorebord blijft op 4-0 staan. Nieuweboer gelooft het de laatste minuten wel, wetende dat de wedstrijd is gespeeld.  Rolf krijgt nog een kans maar schiet naast. Laatste kans is voor Nieuweboer maar dat schot gaat naast.  Op het wedstrijdformulier wordt 4-0 ingevuld maar in feite maakt dat niet veel uit.  Nieuweboer verdient de winst maar het verschil met de thuiswedstrijd was veel kleiner door met name goed verdedigend werk van Timo, Dai en Rolf en dat is de winst van deze avond.