2-6 winst in Wognum

In de mooie Westfrieslandhal in Wognum spelen we de return tegen Wognum Nicols B2. In de thuiswedstrijd vocht Hovo zich van een 1-4 achterstand terug tot een 8-8 gelijkspel. De thuisploeg treedt aan met slechts 1 wissel, Hovo is compleet en dat betekent 2 wissels. Jasey is de man in de kleedkamer want hij heeft zijn nieuwe CR7 voetbalschoenen voor het eerst aan.

Direct vanaf de start is het de thuisploeg die hoog druk geeft en daar heeft Hovo het lastig mee.  De thuisploeg speelt met louter 2e jaars B en nog een A-junior dus fysiek zijn we de mindere ploeg. Hovo beperkt zich tot verdedigen en dat gaat in de eerste minuten vrij aardig want een paar schoten van afstand zijn niet écht gevaarlijk. Op de bank concluderen de coaches Danny en Olaf al dat hoog druk zetten heel veel kracht kost en met één wissel op de bank hou je dat nooit de hele wedstrijd vol. In de 12e minuut komt de thuisploeg na een mooie aanval door het midden goed door en is keeper Tygo kansloos, 1-0 en dat is op grond van het spelbeeld een verdiende voorsprong.  Na de 1-0 krijgt Hovo wat meer ruimte en dat zorgt ervoor dat we ook op de helft van de tegenstander kunnen voetballen. Eerste kans is voor Kaj die een bal verovert, één man passeert en de bal in het zijnet schiet. Daarna is het Dai die op de solotoer gaat, op kracht langs zijn tegenstander gaat en de bal op een presenteerblaadje aan Luuk geeft die op 2 meter van het doel over schiet. Verder nog twee kansen voor Jasey, die eerst na een uitstekende pass van Rolf in het zijnet schiet en vervolgens uit een vrije trap van Rolf de keeper op weg naar 1-1 vindt. Daarna vindt Wognum het wel genoeg en zoekt ook de aanval weer op en dat leidt tot grote kansen. Eerst is er een aanval die van dichtbij over wordt geschoten, daarna een dot van een kans die naast het doel van keeper Tygo wordt geschoten. Derde 100% kans is voor Wognum uit een counter maar ook die wordt langs de verkeerde kant van de paal geschoten.  Keeper Tygo keept uitstekend want ook bij kleinere kansjes is hij alert en klemvast. De ruststand is 1-0 en dat is na de eerdere 8-8 qua doelpunten dus een compleet andere wedstrijd.

In de rust geven Danny en Olaf aan dat we kansen in de 2e helft blijven krijgen en dat het hebben van 2 wissels ons voordeel moet zijn. Al binnen de minuut laat Hovo zien dat ze er een echte wedstrijd van willen maken. Dai gaat aan de linkerkant een mannetje voorbij en geeft de bal op rechts naar Kaj die de bal direct speelt op de ingelopen Timo die vanaf één meter de bal in het doel tikt, 1-1. Wat een schitterend zaalvoetbaldoelpunt. Helaas staan we twee minuten later alweer achter als een schot van Wognum zomaar in ons doel ploft, 2-1. De hoge druk van de thuisploeg is niet vol te houden en zodoende komt Hovo ook aan aanvallen toe.  Twee minuten later is het alweer gelijk als Kaj een bekeken lob geeft op Jasey die zijn eerste doelpunt met zijn nieuwe kicksen maakt, 2-2. Het is een échte wedstrijd die alle kanten op kan gaan en daarmee een kopie is van de thuiswedstrijd. Wognum krijgt nog geen minuut later een enorme kans die wordt verprutst waarna keeper Tygo met een verre trap Luuk bereikt die de bal uitstekend onder controle brengt, zich omdraait en de 2-3 binnen schiet. En zo staat het na 6 minuten spelen van 1-0 achter ineens 2-3 voor Hovo. Wognum dringt uiteraard aan en krijgt een enorme kans op de 3-3 maar de bal wordt naast geschoten. Aan de andere kant is wel raak als Rolf een hoekschop op Kaj geeft die zich vrij speelt en op het juiste moment afspeelt op Timo die zich prima aanbiedt en de 2-4 tegen de touwen schiet. De thuisploeg doet er alles aan om terug te komen en krijgt ook de nodige kansen.  In die fase is het keeper Tygo die boven zichzelf uitstijgt en de ene knappe redding brengt na de andere. Op allerlei manieren probeert Wognum een doelpunt te maken maar steeds is het Tygo die redding brengt. Verder zijn de uitgooien van Tygo ook gevaarlijk en kan Jasey net niet profiteren daarvan als het schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnt. In de laatste fase van de wedstrijd krijgt Hovo ook weer kansen. Kaj, die heel gedreven speelt, gaat op snelheid een Wognum speler voorbij en schiet tegen de keeper op. Nadat een uitstekende aanval van Wognum door keeper Tygo wordt gered is er aan de andere kant weer een zaalvoetbal-aanval-uit-het-boekje als Kaj Rolf weet te bereiken die de bal op de ingelopen Timo geeft die zijn 3e en Hovo’s 5e doelpunt op het bord schiet. Daarna is het Luuk die van dichtbij met een hakje de bal net over ziet gaan. De “oohhs” komen van de bank en de tribune, het zou een werelddoelpunt zijn geweest.  Twee minuten voor tijd is er een interceptie van Kaj die van eigen helft op het doel afgaat en met een schijnbeweging naar links de bal in het rechterhoekje schiet en de keeper kansloos laat, 2-6.  Er had een “Darri” actie ingezeten maar Kaj wilde persé scoren en geen risico nemen. In de laatste minuut is het Jasey, die zijn schoenen lekker inloopt, die Luuk nog een kans geeft maar diens schot gaat via de paal naast.

Na 50 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde en wint Hovo met 2-6.  Qua uitslag is dat gezien het spelbeeld wel wat geflatteerd, het had ook 6-6 kunnen zijn. Maar goed, nu zitten we aan de goeie kant van de score, we hebben het andersom ook wel eens meegemaakt.

Scoreverloop:

1. 1-0, rust, 26. 1-1 Timo (Kaj), 28. 1-2, 30 2-2 Jasey (Kaj), 31. 2-3 Luuk (Tygo), 34. 2-4 Timo (Kaj), 45. 2-5 Timo (Rolf), 48. 2-6 Kaj (-)