(Foto: Gerrie Meijer)

Gestaakte wedstrijd levert veel vraagtekens op

Bron: Noord Hollands Dagblad

Door Kevin de Vries

Zaalvoetbal * met slechts vijf spelers betrad Fermonia Boys uit Roermond zaterdag sporthal De Opgang voor het treffen met Hovocubo. Vijf spelers, waarvan één keeper en een reservekeeper die noodgedwongen als speler fungeerde. De bank voor de wissels bleef leeg. Tenminste, bij aanvang van het duel dan. Want na vijf minuten spelen en bij een stand van 6-0 zaten er plots twee geblesseerden op. Toen een minuut later ook nog eens een derde speler van Fermonia Boys geblesseerd uitviel, besloten de arbiters om de wedstrijd te staken.

Het is 19.30 uur. De eredivisiewedstrijd tussen Hovocubo en hekkensluiter Fermonia Boys staat om 19.30 uur gepland, maar er is nog geen spoor van de Roermonders. de equipe staat, naar eigen zeggen, in de file twerijl de thuisploeg een intensieve warming-up afwerkt. even na 19.30 uur stapt de Limburgse formatie het veld op. Maar ‘e’en ding is dan duidelijk. Een telraam is deze avond nodig om de score bij te houden.

In de eerste minuten verricht doelman Bence Meszaros van de bezoekers nog een paar knappe reddingen, maar na de 1-0 van Amir Molkarai is er geen houden meer aan. Alleen bijna net zo snel als Hovocubo scoort, vallen er aan de kant van de bezoekers spelers uit. En dat laatste vraagt roept erg veel vraagtekens op. Zo wordt er zowel op de tribune als aan de kant van de thuisploeg enigszins getwijfeld aan de aard van de blessures. Immers zorgen de blessures ervoor dat de scheidsrechters genoodzaakt zijn om de wedstrijd te staken, waardoor het duel mogelijk later dit seizoen moet worden afgemaakt.

“Dit is beschamend voor het niveau van de eredivisie. Ik hoop dan ook dat deze club de eer aan zichzelf houdt en uit de competitie stapt. Want als je hier zonder wissels komt, dan gaat dat neregns over”, aldus een teleurgestelde Hovocubo-voorzitter Paul Walkeuter. “Echt, dit is heel jammer. Wij steken als club veel energie in het zaalvoetbal en dan is dit wat je niet wil”, vervolgt de preses, die de aanwezige supporters tegemoet komt met het aanvbieden van een gratis entree voor de volgende thuiswedstrijd, tegen TPP.

Hovocubo-trainer Sander van Dijk baalt eveneens van de bizarre avond. “Dit was een gênante vertoning, waarbij zaalvoetbal de grote verliezer is.” wat de gevolgen zijn van de gestaakte wedstrijd is nog niet bekend, maar de zaalvoetbaltoekomst van Fermonia Boys is in ieder geval opnieuw in gevaar. Want of de blessures nu echt waren of gespeeld, afreizen naar Hoorn zonder wissels en vervolgens drie kwetsuren oplopen binnen vijf minuten, levert grote vraagtekens op.

Hovocubo-Fermonia Boys: ‘2 Molkarai 1-0, ‘4 Molkarai 2-0, ‘5 Darri 3-0, ‘5 Darri 4-0, ‘6 Darri 5-0, ‘6 Rougie 6-0

(Foto’s: Ferry Hoks)

Foto’s: Gerrie Meijer (gerriefotografie.nl)