Aandacht bekerwinnaar Velseboer nu op landstitel

Bron: Eredivisie Zaalvoetbal.nl

Door Maarten Bax

Nee, hij stond niet op de bar te dansen op het feest na afloop van de bekerwinst op FC Eindhoven. Mats Velseboer, afgelopen vrijdagavond met zijn drie doelpunten voor Hovocubo de ‘Man of the Match’ in Almere, zegt dat het in Hoorn “wél een erg leuk feestje werd.” En ook dat het “erg laat werd.” De volgende morgen moest hij al weer op het vliegtuig stappen. Voor het Nederlands team wachtte een dubbele ontmoeting met Roemenië.

De bekerfinale was er één met een lach en een traan. Zo had Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius het maar al te moeilijk met de 0-4 nederlaag. Na het mislopen van de bekerwinst in 2014 bleef de door blessures weer van stal gehaalde ‘oude rot’ ook nu met lege handen achter. Wél dient gemeld te worden dat de blauwwitten de eindstrijd in 2010, 2012 en 2015 wonnen. In Almere zagen de 1200 toeschouwers FC Eindhoven, dat met de twee Brazilianen Rodrigo Ticz en Raphinha aantrad, voor rust de meeste kansen creëren. Gescoord werd er echter niet. Zo mikte Grimmelius zijn tienmetertrap op de paal. Na de pauze sloeg Hovocubo genadeloos toe, eerst via Yoshua St. Juste, daarna via Mats Velseboer, die dus maar liefst driemaal doel trof. De bal nam hij echter niet mee naar huis. “Ik wist dat dat er na een hattrick bij hoort, maar had het te druk met alle felicitaties, dus ben ik het op het laatst eigenlijk een beetje vergeten.”

Na het feest in Hoorn pakte Velseboer het vliegtuig voor de interland tegen Roemenië. De eerste werd met 2-3 gewonnen. Na een 2-0 achterstand zorgden achtereenvolgens Karim Mossaoui, Mats Velseboer en Zaid El Morabiti met hun treffers alsnog voor de zege. Maandag, een dag later, werd het tweede duel met de Roemenen echter verloren (1-0). Velseboer (24), die inmiddels 46 caps voor Oranje achter zijn naam heeft staan: “Met Hovocubo is het eerste doel gehaald. Nu staat de landstitel bovenaan onze ‘to do list’. We gaan dit seizoen bij Hovocubo namelijk voor de dubbel. Momenteel zitten we in een luxepositie omdat we al voor de play-offs zijn geplaatst. Vorig seizoen hebben we het daarin helaas laten liggen. Bij ons allemaal leeft het besef om het niet nog een keer te verspelen.”

Vrijdag 6 april (20.30 uur, Calvijn Sporthal te Amsterdam): de topper tussen de nummers drie en één van de ranglijst, respectievelijk ASV Lebo tegen Hovocubo.

Aandacht bekerwinnaar Velseboer nu op landstitel

meer nieuws