Maatschappelijk Plan

Sportverenigingen worden uitgedaagd om steeds meer initiatieven te ontplooien om hun maatschappelijke rol en functie te vervullen of te vergroten. De verwachting is namelijk dat sportverenigingen in samenwerking met verschillende partners een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren op diverse gebieden (o.a. gezondheid, leefbaarheid en sociale verbanden). Om die maatschappelijke functie te kunnen vervullen zijn volgens de overheid ‘sterke’, ‘moderne’ of ‘ondernemende’ verenigingen nodig. Een van de ambities die NOC*NSF uitspreekt in het Olympisch Plan 2028 (OP2028) is de sociaal-maatschappelijke ambitie.

ZVV Hovocubo neemt graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en is zich bewust van het feit dat sportverenigingen, gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven zich gezamenlijk kunnen versterken.

Binnen ZVV Hovocubo heeft het maatschappelijk plan vorm gekregen door een samenwerking met de gemeente Hoorn, onderwijsinstellingen en een viertal maatschappelijk partners. De Rabobank, Vastenburg en Univé hebben zich als partners verbonden aan het maatschappelijk plan van ZVV Hovocubo. Daarnaast heeft de gemeente Hoorn een combinatiefunctionaris aangesteld die zorg draagt voor de organisatie en uitvoering van het maatschappelijk plan. Talent United is als partner verbonden aan de jeugdopleiding.

Deze ondersteuning heeft het mogelijk gemaakt dat ZVV Hovocubo de afgelopen jaren talloze clinics op basis- en middelbare scholen heeft kunnen geven waarbij diverse selectiespelers worden ingezet. Daarnaast vindt er een terugkerend jaarlijks open jeugdinstuif plaats. Ook is er afgelopen jaar een zaalvoetbaltoernooi voor de jongste jeugd van diverse veldvoetbalverenigingen uit de regio West Friesland georganiseerd. Verder is de jeugdopleiding van ZVV Hovocubo een belangrijk peiler waarbij Talent United zich als partner aan heeft verbonden.

Aan de jongste jeugd is gedacht door het opzetten van de Hovocubo kidsclub. Voor de jongste Hovocubo supporters zijn er rondom thuiswedstrijden diverse activiteiten. Van het maken van spandoeken tot het eten van taart met jarige selectiespelers. Een activiteit waarmee ZVV Hovocubo de afgelopen maanden succesvol is gestart, is het stimuleren van zaalvoetbal in de Hoornse wijk Grote Waal. Elke dinsdagvond is ZVV Hovocubo actief bij het stimuleren van zaalvoetbal in deze Hoornse wijk. Onder leiding van jongerenwerker Ali Choukair, tevens selectiespeler, wordt er fanatiek gespeeld. Op deze avond komen gemiddeld een dertigtal jongeren af.

Bovenstaande activiteiten tonen de maatschappelijke betrokkenheid van deze bloeiende vereniging binnen de gemeente Hoorn.  ZVV Hovocubo heeft ook in het maatschappelijk plan ambitie. Naast het aantrekken van extra jeugdleden is een van de ambities voor 2015-2016 een competitie op de acht middelbare scholen in Hoorn. Om al deze activiteiten uit te blijven voeren en uit te breiden zijn wij afhankelijk van onze partners. Mocht u in het kader van ons maatschappelijk plan kansen zien waarbij een mogelijke samenwerking elkaar kan versterken dan kunt u contact opnemen met Jasper Boon, jasper@hovocubo.nl

Jasper Boon, Combinatiefunctionaris ZVV Hovocubo.

Krijg hier een impressie van onze activiteiten: “Onder Hovo’s Paraplu”

Lees hier meer over ons Maatschappelijk Plan in het blad Westfriese Zaken deel 1 en deel 2.

0003191 WFZ 7-2011.indd

WFZ p72-73